torstai 29. heinäkuuta 2010

Ylösalaisin

Vihreän langan etusivulla on peräti seitsemän ilmaston lämpenemiseen liittyvää uutista, vaikka lehtiitse kirjoittaakin ilmaston"muutoksesta". Ensin viitataan Espanjan ilmatieteenlaitoksen AEMETin arvioon, että Espanja muuttuu Saharan kaltaiseksi autiomaaksi vuoteen 2100 mennessä. Seuraavaksi lehti ennustaa ilmastopakolaisten voivan asuttaa keinotekoisia saaria, jotka kiven ja hiekan sijaan voitaisiin rakentaa jätteistä. Kolmanneksi kerrotaan, että kalakannat kärsivät ilmaston lämpenemisestä. Neljänneksi kerrotaan, että hakkerit iskivät Euroopan päästökauppasivustoon "väittäen päästökauppaa huijaukseksi". Viidennessä kerrotaan dokumentista, joka kertoo lajien kuolemisesta sukupuuttoon ihmisen toimien takia. ja Kuudennesta ja seitsemännestä kerroin edellisessä kirjoituksessani aiemmin tänään. Tämä ideologia lepää täysin hiilidioksidin varassa. Mielenkiintoista on seurata, mikä on seuraava vasemmiston loihtima usko, kun kommunismi ja ilmastonmuutos eivät toimineet.

Anni Sinnemäki tyrmää Perussuomalaisten arvostelun maahanmuuttoasioissa. Sinnetännemäen mukaan ”Pelkään pahoin, että perussuomalaisten Suomessa 'muita' ovat myös monet suomalaiset: erilaiset, jollain tavalla heikommat tai vain köyhät.” Vihreät ovat ansiokkaasti pätevöityneet eri tukien jakamiseen keskittyvänä puolueena, mutta veronmaksajien kantokyky on jo ylitetty, eikä tuollaista heittoa voi pitää minään muuna kuin puhtaana populismina. Sen takia, että Anni tietää, että valtio velkaantuu 15 miljardia vuodessa, eikä ensimmäistäkään leikkausta julkisen sektorin kulujen alentamiseksi ole tehty.

Perussuomalaiset tuntuu olevan Vihreille todellinen piikki persposkessa. Soininvaara, Jyrki Kasvi ja Jarkko Tontti muodostavat Suomen Vihreiden älyllisen kärjen, joka määrittää ja vartioi vihreän teorian suuntaa. Jarkko Tontti kirjoittaa Venäjästä ja siitä, kuinka Venäjän kansantalous lepää täysin raaka-ainetuotannon varassa. Tontin mielestä kansantalouden täytyy koostua suuresta määrästä eri toimialoilla toimivia pieniä ja keskisuuria yrityksiä, jotta yhteiskuntaa voi pitää "liberaalina demokratiana". Arvostelullaan Tontti haluaa - kuinkas muuten - iskeä Perussuomalaisiin:
Venäjä on ylä- ja alaluokkaan jakaantunut kehitysmaatalous, jota johdetaan
perussuomalaistyylisellä populismilla. Se nojaa nationalismiin, uskontoon,
ulkomaisiin uhkakuviin (kuten maahanmuuttokritiikkiin) ja kansan kosiskeluun
mediatempuilla. Putin on nähty televisiossa laittamassa kuriin bisnesmiehiä,
jotka olivat lopettamassa kannattamattomia tehtaita. Vasemman ja oikean laidan populismi on lopultakin hyvin samankaltaista.
On täysin mahdotonta veikata, kumpaan Tontti viittaa noillä määritelmillään. Perinteisesti punavihreässä kielenkäytössä Perussuomalaiset ovat "äärioikeistoa", mutta en nyt oikein jaksa uskoa, että Tontti vakavalla naamalla väittää Venäjää äärivasemmistolaiseksi. Näin ollen ainoa mielekäs tulkinta, joka antaa arvoa Jarkko Tontille, on se, että Tontti on vihdoin tajunnut, että poliittisessa kielenkäytössä "äärioikeisto" ja "äärivasemmisto" ovat sama asia.

Kuten Tontti itsekin toteaa, Venäjä on Suomea "edellä" epädemokraattisessa hallintotavassa. Ristiriitaista onkin se, että Vihreät kovasti koittavat Suomea muuttaa epädemokraattisesti johdetuksimaaksi. Se, että Soininvaara, Kasvi ja Tontti puhuvat "liberaalin demokratian" puolesta, on tyypillistä vasemmistolaista kielenkäyttöä, jossa määritelmät käännetään ylösalaisin. Kun Vihreä puhuu liberaalista demokratiasta, hän tarkoittaa punavihreää diktatuuria. Venäjällä vihreä ideologia ei ole hyvässä huudossa, joten Vihreille Venäjä edustaa vastakohtaa. Vihreiden tavoittelema hallintomalli ei kuitenkaan eroa Venäjän hallintomallista, joten Tontin kirjoitus on tekopyhä. Ei Tontti ole huolissaan Venäjän ankeista kansalaisoikeuksista, koska ne hän olisi valmis lopettamaan Suomessakin Vihreiden vastustajilta.

Ei kommentteja: