tiistai 27. heinäkuuta 2010

Pilu 50 markaa

Osmo Kontulan kirja Halu & intohimo on mielenkiintoinen. Suomessahan on totuttu ajattelemaan, että saunakulttuurin takia meillä on avoin ja salliva seksuaalinen moraalikäsitys. Monet ulkomailla, varsinkin Etelä- ja Keski-Euroopassa, matkailleet ovat kauan sitten kyseenalaistaneet tämän. Saksalaisissa puistoissa porukkaa nakuilee iltapäivänokosillaan kun taas Suomessa syntyy kohinaa kun jossain metsän siimeksessä hipit riisuuntuvat paljaiksi.

Kontulan mukaan Suomessa erityisesti nuorten (14-15 -vuotiaat) keskinäiset seksuaalisuhteet ovat jyrkästi pahekusuttuja, kun taas muualla Euroopassa teiniseksi on normaalia ja hyväksyttyä. Vastaavasti suomalaisten suhtautuminen parisuhteen ulkopuolisiin syrjähyppyihin on puhdasoppinen keskieurooppalaisten pitäen laidunmaan vaihtoa vähintään normaalina, jos ei sentään kaikkien hyväksyntää saaneena, terveen miehen tai naisen toimintana.

Ilmapiiri on Suomessa kiristynyt viimeisen kolmenkymmenen vuoden aikana. Mieleeni hiipi, että samana aikana Suomessa on vallannut voimakkaasti alaa vasemmistolainen feminismi ja tasa-arvonäkemys. Kumpaankaan noista ei nimittäin seksuaalisuuden vapautuminen kuulu. Ei muuten kuulu islamilaiseen kulttuuriinkaan, minkä takia epäpyhä allianssi kukkahattutätien ja islamin kanssa voisi olla ymmärrettävää.

Ei kommentteja: