lauantai 10. heinäkuuta 2010

Neulan silmä

...vasempaan ja sataa oikeaan, antaa mennä vaan. Hei, hän syntynyt on vauhti kallossaan...

Näillä helteillä on se hyvä vaikutus, että virkamiehet ja poliitikot lomailevat, jolloin he eivät saa niin paljon tuhoa aikaiseksi kuin tavallisesti. Australiassa pääministerin läheinen talousavustaja on varoittanut pääministeriä kiirehtimästä ilmastonmuutoksen varjolla toteutettavia uusia veroratkaisuja (hallittu rakennemuutos, jos joku vielä muistaa Harri Holkerin vaalimainoksen 80-luvulta?). Alan Caruba puolestaan kirjoittaa viime toukokuussa pidetystä Heartland instituutin ilmastonlämpenemistä käsittelevästä tiedekokouksesta, jonne ei saapunut yhtään valtamedian edustajaa, että
“It is unethical for a reporter to refuse to report that so many prominent
scientists and policy experts believe the fear of global warming is overblown.
It is unethical to boycott an important event with major public policy importance.”
Ja tässä nyt muistutukseksi yksi jo vähän vanhempi tutkimus (Korttajärvi), mutta kun se on Suomesta :-)

Kaveri lähetti alla olevat kuvat bolivialaisesta maantiestä. Niitä katsellessa tulee mieleen, kuinka poskettomaksi suomalainen - ja yleensä eurooppalainen - holhousyhteiskunta on mennyt. Olen taipuvainen pitämään suomalaisia maailman kymmenen koulutetuimman ja sivistyneimmän yhteiskunnan joukossa. Sen lisäksi Suomi on minusta maailman paras maa meille suomalaisille. Siitä huolimatta meitä kohdellaan kuin seniilejä vaipat housuissa kulkevia vanhuksia. Tai vauvoja. Miten nuo intiaanit jumankekka säilyvät hengissä, kun heillä ei ole meidän yhteiskuntamme kaltaista kuplamuovilla itsensä käärimisen pakkoa syntymästä kuolemaan?

Kun kunnon lakeja noudattava suomalainen mies aamulla nousee omasta sängystään, ensiksi hän silmänsä avatessaan huomaa palohälyttimen, jollainen pitää lain mukaan olla jokaisen makuuhuoneen katossa. Sen jälkeen hän syö aamiaisen keittiön pöydän ääressä katsellen kaksikerroksisen lämpölasin, joka on lain mukaan pakollinen jokaisessa talossa, fasaaniperhettä. Tiskaa nopeasti kahvikupin, jossa lukee kapinallisesti "I am allergic to AGW" ja asettaa sen roikkumaan omaan koukkuunsa laissa pakolliseksi määrätyn sammustuspeiton viereen.

Autossa hän ei laita valoja päälle, koska lain mukaan niiden on mentävä automaattisesti päälle. Turvavyön hän kiltisti kietoo ympärilleen, koska laki niin määrää. Handsfree, jota lain mukaan pitää ajon aikana pitää, korvalla hän kaartaa tasan 40 kmh, koska laki niin määrää, kohti maantietä. Kaupassa hän ostaa ruoan lisäksi kaljaa, mutta joutuu venailemaan puolituntia, koska lain mukaan sitä ei saa ostaa ennen klo 9. Röökiaskissa lukee "Tupakoitsijat tulevat impotenteiksi", koska laki niin määrää. Hän miettii mielessään tulleensa kuohituksi viimeistään Ahtisaaren hallintokaudella, eikä siis säikähdä. Kaupasta palatessaan hän laittaa suuntavilkun oikealle ja pysähtyy autioihin liikennevaloihin, koska laki niin määrää.

Kotona hän etsii kellarista hyvän kirjan, jonka luki viimeksi 70-luvulla (Guareschin Isä Camillon kylä) ja hakee oluen jääkaapista suunnatakseen puutarhan varjoisimpaan kohtaan varoen saamasta liikaa UV-säteilyä. Sitä ennen painaa vielä nappia "Julkaise teksti"Ei kommentteja: