sunnuntai 18. heinäkuuta 2010

Pahuuden juurilla

Hesari julkaisi eilen Maajid Nawazin haastattelun, jossa kerrottiin, että Islamilaisten ääriliikkeiden syntymistä ja terrorismia selitetään usein köyhyydellä.

Käsitys on virheellinen, sanoo islamismia vastaan taisteleva Maajid Nawaz.
Nawaz on islamistisen Hizb-ut-Tahrir-järjestön entinen jäsen. Nawazin mukaan
monet terroristeista ovat koulutettuja miehiä hyväosaisista perheistä.
Käännytystyö ei tapahdu yleensä moskeijoissa, vaan kouluissa ja yliopistoissa.

"Kampuksilla on jo valmiiksi hallituksen vastainen ilmapiiri ja
vasemmistolainen traditio"

Vasemmistolainen perinne tarkoittaa siis tietenkin valmiutta väkivaltaan ja väkivaltaisten vallankumousaatteiden loputonta ymmärtämistä. Iltalehden mukaan taas mikään muu ei selitä somalialaisten ryhtymistä al-Shababin terroristeiksi kuin juuri pakolaisleirien köyhyys. Toisen on oltava nyt väärässä.

Toisen Hesarin uutisen mukaan valtaosa Somaliasta (6,5 milj.as.) on ankaraa sharialakia toteuttavan al-Shabaab -ryhmittymän valvonnassa. Luoteisosa maasta on ns. Pohjois-Somalia tai Somalimaa (3,5 milj.as.), joka on rauhallinen ja pääosin demokraattisesti hallinnoitu. Maan sosialistidiktaattori Mohammed Siad Barren hallinnon kaaduttua, vallan ottivat islamilaiset heimopäälliköt vain ajautuakseen myöhemmin keskenään sotaan. Tilanne muistuttaa hyvin paljon Afganistania ja oikeastaan kaikkia islamilaisia maita ja alueita, jotka ovat olleet sosialististen itsevaltiaiden hallinnossa. On helppo kuvitella, että terrosismissa kyse ei ole kurjista taloudellisista lähtökohdista vaan kurjista henkisistä lähtökohdista: islam yhdistettynä sosialistisen yhteiskunnan luoneeseen moraalivajeeseen.

20 somalia on pidätetty terrorismista Yhdysvalloissa (FoxNews). Uutisen mukaan pidätetyt toimivat al-Shababin varainkerääjinä ja värvääjinä. Al-Shabab oli jalkapallon MM-kisojen aikaisten Ugandan terrori-iskujen takana. Poikkeuksellisen Ugandan iskuista tekee se, että presidentti Barack Obama on syyttänyt terrori-iskua rasistiseksi, koska iskun kohteena olivat mustat afrikkalaiset. Ilmeisesti siis valkoisia vastaan tehty terrori-isku ei sisällä rasismia vaan on enemmän tai vähemmän oikeutettua, koska "terroristit ovat lähtoisin köyhistä oloista".

Obaman hallinto kertoo:
Yhdysvaltain tiedustelu paljastaa, että al-Qaidan johto rekrytoi mustia
afrikkalaisia mieluummin kuin arabeja, koska se uskoo huonojen sosiaalisten ja
taloudellisten tekijöiden tekevän heistä alttiimpia itsemurhapommittajia.

Additionally, U.S. intelligence has indicated that al Qaeda leadership specifically targets and recruits black Africans to become suicide bombers because they believe that poor economic and social conditions make them more susceptible to recruitment than Arabs.

Väite, että kurjat sosiaaliset olosuhteet luovat terrorismia, näyttää siis sopivan sitä paremmin mitä suurempaa elämäntuskaa ihminen kokee.

Ei kommentteja: