maanantai 19. heinäkuuta 2010

Kuka pelkää opaskoiraa?

On se tosi jännää.

Katsokaa nyt, ei hitto soikoon. Englannissa on oikein parlamenttia myöten keskusteltu, kun sokeat eivät saa ottaa opaskoiriaan busseihin. Paikallisten sokeainliiton ja opaskoiraliiton mukaan ongelma on yleinen ja vain pahenemassa (Daily Mail).

Ettekä muuten varmaan arvaa???

Oikein - muslimikuskit ja kanssamatkustajat eivät halua "saastaisia" koiria kyytiin. Perusteena on jokaisen muslimimaassa käyneen omakohtaisesti huomaama vanha harhaluulo, että koiran suussa oleva lima on saastaista (no onhan se vesikauhuisilla tietysti). Paikallinen Britannian muslimineuvosto "vaatii" muslimeita osoittamaan maalaisjärkeä ja suvaitsevaisuutta. Eikö niitä muka ennen ole vaadittu?

Kansallisen sokeainliiton puheenjohtaja Jill McAllen-King valittaa jääneensä usein kyydittä, kun erästä uskontoa harjoittavat taksinkuljettajat eivät ole ottaneet häntä kyytiinsä. Kuljettaja nimeltä Abdul Rasheed Majekodumni sai jo vuonna 2006 1,5 tonnia maksettavaa kieltäydyttyään ottamasta asiakasta kyytiin juuri koiran takia, mutta tilanne on siis vain tukalammaksi mennyt.

Ei kommentteja: