lauantai 24. heinäkuuta 2010

Eräänä kauniina päivänä

Why are women like clouds?

Eventually they fuck off and it's a really nice day.

------------------------------------------------------------------

MTV3 kertoo, että Matti Vanhanen jätti Sirkka Mertalan. Tekstiviestillä. Taas. Tietenkin. Onneksi Vanhanen ei enää ole pääministeri, mutta oli aika pelottavaa, että tärkein poliitikkomme on sosiaalisilta taidoiltaan surkea. Hän käyttäytyy kuin teini-ikäinen, joten sinänsä hiukan ihmeellistä, että Mertala oli jätetty osapuoli. Mertalan julkisuuskuvan perusteella olisin kuvitellut häntä niin tunneälyllä varustetuksi, ettei hän olisi kauaa seurannut Matin keuhkoamista. Mutta näköjään ei.

Teksti- ja sähköpostiviestit kuuluvat huonojen ihmissuhdetaitojen omaavien henkilöiden toimintatapoihin. Moni asia rasittaa paljon vähemmän kuin saada sähköpostilla jotain tietoa, jonka selittäisi tarkemmin, nopeammin ja ystävällisemmällä sävyllä ihan yksinkertaisella puhelinsoitolla. Kovin montaa hyvää tai järkevää sähköpostia ei yleensäkään tule saatua. Tämän kirjoituksen alku oli kuluvan viikon aikana kaikille minulle saapuneista sähköposteista paras. Se nauratti ja sai hyvälle tuulelle, joten se oli lukemisen arvoinen.

PS Mitä luulette Matin viestissä lukeneen? Oma arvaukseni on, että Mertala on kysynyt suoraan, että onko heidän suhteensa ohi, ja Vanhanen vastasi: "On se. Ei se sinusta johdu, minun elämässäni on tapahtunut niin paljon viime vuosina, että on parempi rauhoittua ja olla hetken omillaan. Terveisin, Matti".

Ei kommentteja: