keskiviikko 5. elokuuta 2015

Napuen taistelu

Taistelun jälkeen venäläisjoukot ryöstivät ja polttivat lähiseudun kyliä, raiskasivat naisia ja pakottivat asukkaita kidutuksen avulla paljastamaan kätketyt arvoesineet.


Nyt se sitten tapahtui. Ruotsi alkaa olla niin täynnä siirtolaisia, että pato on murtunut, ja pari tuhatta musliminuorukaista on jo löytänyt tiensä Ruotsista Suomeen Tornion kautta. Rajavartiolaitoksen johtaja Ilkka Laitinen arvioi, että tänä vuonna maahamme saapuu kahdeksan tuhatta siirtolaista. Ensi vuonna vauhti varmasti kiihtyy kun viesti menee perille, ja jo vuonna 2019 saatamme nautiskella sadasta tuhannesta vuosittaisesta huippuosaajasta.

Kotouttaminen.fi -sivuston mukaan vuonna 2008 alaikäisen turvapaikanhakijan asumisen vuosikustannukset olivat noin 60.000 euroa. Jos lapsia tulisi kymmenen tuhatta vuodessa - mikä on nykyinen tahti Ruotsissa - vuosikustannus nousee 600 miljoonaan euroon vuodessa. On aivan sama mitä Sipilän hallitus päättää leikata, jos menot muissa kuluryhmissä kasvavat tuohon kokoluokkaan. Tuo 60.000 euroa vuodessa ei sisällä muita kuluja, jotka ovat yllättäen jopa suuremmat kuin asumiskulut. Ruotsissa Maahanmuuttovirasto arvioi vuosikustannukseksi 150-300.000 euroa lasta kohti (Paavo Tajukankaalle kiitos alkuperäislinkistä).

Rajavartiolaitos vastaa EU-Suomessa Venäjän vastaisesta ulkorajasta, joten rajamiesten palauttaminen ei ongelmaa ratkaise. Ongelman ratkaisu olisi tietenkin Välimeren yli tapahtuvan siirtolaistulvan pysäyttäminen. Tämä ei ole oletettavaa, koska kyse on EU:n ratkaisuista ja ylikansallinen päätöksenteko ei luonteensa puolesta tähän sovellu, koska kyse on yksittäisen kansakunnan edusta. Toinen vaihtoehto on tehdä Suomesta ei-houkutteleva kohdemaa, kuten naapurimme Viro ja Venäjä. Tämä edellyttäisi merkittäviä muutoksia sosiaaliturvaan, mikä on sekin luultavasti tekemätön paikka. Kolmas vaihtoehto on nopeuttaa turvapaikanhakijoiden prosessia ja yksinkertaistaa sitä niin, että erilaiset ihmisoikeusteolliset juristit eivät voi tehtailla päättymättömiä valitusrinkejä. Hylätty hakija palautetaan Afrikkaan tai mistä nyt onkaan lähtenyt.

Kuinka todennäköistä on, että nämä muutokset tapahtuvat? Valitettavasti näyttää siltä, että Perussuomalaisten nousu hallitukseen ei johda tämän kaltaisiin muutoksiin. Timo Soinilla lienee ollut unelma toteuttaa omaa sosiaalipolitiikkaansa hänen arvosteltuaan kirjassaan mm. Olli Immosta "yhden asian mieheksi", jolla ei ole näkemyksiä vanhusten hoidosta tai lapsilisistä. Soinilta näyttää jääneen ymmärtämättä, että hän ei noussut valtaan omilla sosiaalipoliittisilla linjauksillaan eikä hänen äänestäjiään ne edes kiinnosta. Jos hän ei kuuntele äänestäjiään, seuraavissa vaaleissa tapahtuu merkittävä äänikato ja sen lisäksi äänet kanavoituvat jonnekin muualla - kenties nyt on Muutos2011-puolueen vuoro?

Olen tällä viikolla aktiivisesti soitellut ystäväpiirilleni, joka koostuu keski-ikäisistä miehistä ja naisista. Yllätyksekseni kolme heistä, perheellisiä työmiehiä, ilmoitti uskovansa poliittisen väkivallan nousuun ja iskun kohdistuvan johonkin merkittävään vaikuttajaan. Lukijani tietävät miten minä suhtaudun moiseen, joten en aloita mitään rituaalisia irtisanoudun tästä -kampanjoita. Sen sijaan liitän tähän loppuun Napuen taistelun muistomerkin (kuva yllä) tekstin.

1 kommentti:

Kari kirjoitti...

Homman ajoilla päädyin siihen, että PS:n vanha siipi on lähellä työväen demari-ideologiaa.

Nuorempi siipi taas ideologisesti lähempänä vihervasemmistoa, josta moni tuleekin, kuten JH-a.
Erityisesti Muutoksen piirissä tämä oli silmiinpistävää.

Maahanmuutto- ja kansallisuuskysymys olivat käytännössä melkein ainoat puoluesiirtymän syyt. Niillä kun pystytään rajaamaan edunsaajien määrää.