sunnuntai 23. elokuuta 2015

Gaia on syntinen laulu


Osmo Soininvaara blogissaan:
Päästöoikeuksien osto tuhottavaksi on loogisin tapa kuitata omat syntinsä - esimerkiksi lentoliikenteessä.
Liberaali poliitikko saa aivan itse määritellä mikä on syntiä, kun taas konservatiivinen poliitikko tarvitsee siihen kirkon.

2 kommenttia:

Lakeudenmies kirjoitti...

Tervehdys Kumitontulle

Mielestäni koko globaali päästökiintiöiden kauppa on absurdi ajatus. Se on yhteisesti luotu sopimuspohjainen globaali instituutio. Huvittavaa on se ettei ihminen tutkitusti kykene käsittelemään asioita aidosti globaalisesti, se on psyykkisesti meille mahdotonta, mutta ajatus on todellakin kaunis, mutta niin on kommunismikin, ajatuksena.

Haastehan näissä asioissa tuppaa tulemaan siinä käytännössä, mutta sen ei pidä antaa häiritä.

Tässä kynnyskysymyksenä mielestäni on se että tämän päästökiintiön noudattaminen on jokaiselle maalle omavalintainen ratkaisu. Ja niin kauan kuin kaikki maat eivät ole asiassa mukana on touhu täysin turhaa.

Se että asioille annetaan noin yksinkertainen ratkaisu nostaa hymyn kasvoille joka kerta. Kokonaispäästöihin perustuva kiintiö on mielestäni huvittava, se muistuttaa tilannetta jossa tarkoituksena on höylätä lautaa. Tilanteessa jossa toinen haluaa höylätä omalta kohtaa enemmän, voi toinen luovuttaa omasta höyläämisoikeudestaan toiselle. Ja lopuksi iloitaan keskimäärin tasaisesta laudasta...

Euvostotaivas kirjoitti...

Niin sanotussa päästökaupassa markkinamiehet petkuttavat tyhmiä massoja, jotka taputtavat innoissaan käsiään. Ilmakauppaa on monenlaista. Kuten monet ovat todenneet, maailman konkreetisen puhdistumisen tai parantumisen kanssa asialla ei ole mitään tekemistä. Jotkut vain ovat polkaisseet oivan tavan tahkota itselleen rahaa. Nykyajan anekauppaa.