torstai 20. elokuuta 2015

Poliitikkojen white flight käynnistynyt

Alexander Stubbin kotiin tehdyn ilkivallan perusteella Iltalehti uutisoi:
Myös kansainväliset uutistoimistot noteerasivat Stubbin kotiin kohdistuneen ilkivaltaiskun ja nostivat uutisissaan esille Suomen poikkeuksellisen tilanteen. Esimerkiksi uutistoimisto Reuters piti merkille pantavana, että hallituksen johtavat ministerit voivat asua tavallisilla asuinalueilla.
Ei todellakaan "tavallisilla" asuinalueilla, mutta ilman aidoilla ja vartijoilla eristettyä saareketta. Se tosin ei enää ole kaukana, jos nykyinen meno jatkuu. Sen jälkeen meillä ihan aikuisten oikeasti maata johtaa poliittinen nomenklatuura, joka erottuu paitsi asuinalueensa myös moraalin ja elintason suhteen normaalista kansasta ylivertaisina toimijoina, joiden arvostelu on kiellettyä. Ensi askeleet tähän suuntaan on jo viritetty, kun heidän politiikkansa arvostelu on kriminalisoitu "kiihotuksena kansanryhmää vastaan". Kukaan normaali varaton kansalainen ei saisi 800.000 euron asuntolainaa toisin kuin Stubb, mikä viittaa siihen, että pankki on korruptoitunut. Lahjuksia ei varmaan ole annettu, mutta veikkaan että kyseinen pankki on Nordea, joka sai institutionaalisen luottolaitoksen statuksen jokunen vuosi sitten. Se tarkoittaa, että pankki voi ottaa millaisia riskejä tahansa eikä mene nurin, vaan veronmaksajat laitetaan kattamaan pankin mahdolliset tappiot. Korporatismin kukkanen, pyörovipolitiikkaa hehkeimmillään.


Paavo Tajukangas kirjoittaa hyvin, mistä liberaalin fascismin ongelmat oikein juontavat juurensa - sääntelystä:
Ruotsin entisen oikeusministerin Thomas Bodströmin (S) mielestä [kerjääjille myönnettävä kerjäyslupa] olisi yhtä luontevaa kuin lupa kaikkiin muihinkin asioihin, ajokortti, lupa myydä voileipiä yms.
Tämä tuo väkisinkin mieleen 1930-luvun Hollannin, jossa natsimiehittäjät ensiksi määräsivät radioluvat. Sen jälkeen olikin helppo etsiä käsiin kaikki juutalaiset ja siirtää heidät Puolaan kuuntelemaan muita kanavia.

Nykyajan orjatyökauppiaana toimiva Värväämö Oy kertoo, että on vaikea hankkia rakennusmiehiä töihin, kun päiväraha antaa 70% tuloista tekemättä mitään. Voiko syyttää...? Kuka helvetin hullu haluaa osallistua Suomen tuhoamiseen? Jos vaihtoehtona on olla pakolaisten tavoin tulonsaajana ja jos samaan aikaan vastustaa moista kehitystä, mitä järkeä on käydä töissä ja omalta osaltaan kustantaa moista hulluutta? Nicolai Sennels totesi osuvasti, että nykyisen politiikan vastainen toiminta edellyttää taloudellisia ja sosiaalisia uhrauksia.

Ja aivan lopuksi. Entinen pääkanisteri Matti Vanhanen totesi:
– Me olemme kaikki saman auringon alla syntyneitä. Ihmisiä ei pidä jaotella ihonvärin, kulttuurin, uskonnollisten taipumusten, kielten kautta.
Mitä ovat uskonnolliset "taipumukset"? Pedofilia, vääräuskoisten tappaminen ja raiskaaminen? Jos kaikissa uskontokunnissa seksuaalisuuden kahlitseminen onkin keskeisellä sijalla määriteltäessä oikeaa elämäntapaa, missäköhän uskonnossa niihin kannustetaan oikein jumalallisin käskyin, uskonnollisten johtajien käskyin, profeetan esimerkein ja uskovaisten miesten toimin?

15 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Kun mekin olemme nettoveronmaksajia, olemme itse asiassa tilanteeseen enemmän syyllisiä kuin kaikki ne, jotka eivät ole nettoveronmaksajia ja näin osaltaan mahdollista moraalitonta toimintaa. Puuh.

Kumitonttu kirjoitti...

Hehheh... Niinpä :)

Anonyymi kirjoitti...

Ehkä se on sittenkin hyvä että olen tuilla elävä pummi. En ainakaan osallistu tämän paskan rahoittamiseen. Se vaan että työttömyyskorvauksestakin menee 20 prossaa veroja, vituttaa sekin. Pitäisi tehdä pimeitä töitä, voittaa jossain veikkauspelissä ihan hirveesti, tai saada jokin suuri perintö. Sitten voisi elellä noilla riippumaatomana. Tuon turvin voisi jotenkin osallistua siihen että saadaan holhousvaltio ja kusetusyhteiskunta kaadettua.

Anonyymi kirjoitti...

Mitä jos menisi veronmaksulakkoon? Yhden henkilön kohdalla siitä tulisi pidätys, käräjäreissu ja tuomio. Mutta jos tarpeeksi moni menee veronmaksulakkoon niin silloin verohallinto, poliisi, tuomioistuimet ja vankilat ruuhkautuvat niin pahasti ettei niitä voida käsitellä. Ja jos vielä useampi menee veronmaksulakkoon niin sillon verohallinto, poliisi, tuomioistuimet ja vankilat eivät saa määrärahojaan jolloin ne eivät voi enää toimia.

Kumitonttu kirjoitti...

Vieras, tuo on hyvä ajatus. Se vaan pitäisi toteuttaa siten, että kaikki PK-yritykset jättäisivät tilittämättä esimerkiksi ALV:n ja ennakonpidätykset kolmen kuukauden ajaksi. Sitä poliitikot joutuisivat kuuntelemaan.

Unknown kirjoitti...

Vieras on mielestäni oikeassa.

Jos jaksaa lukea yli 1 000 sivua (helppoa) englantia, suosittelen kaikille Ayn Randin Atlas Shruggedia, jonka työnimi muuten oli Strike! Randin käyttämä kieli on helppolukuista nähdäkseni siitä syystä, että alun perin venäläiselle naiselle englanti oli vasta 3. vieras kieli ranskan ja saksan jälkeen.

Olen salaa unelmoinut tilanteesta, jossa Suomen kansan "kykenevä" osa, sanotaan nyt lonkalta vaikka että kaikki, jotka maksavat nettoveroa 10 kertaa keskimääräistä enemmän, ja ne, jotka ilman erityisjärjestelyjään moisen summan joutuisivat maksamaan, menisivät veronmaksulakkoon, kyllästyttyään alati etenevään sosialismiin ja sen yhteiskuntaa tuhoavaan vaikutukseen.

Kumitonttu kirjoitti...

Suomen Yrittäjät voisi ohjeistaa jäsenyrityksiään pidättäytymään verojen maksusta joulukuuhun asti, mutta eiväthän ne sitä tee. Jos veronkantolakkoon menisi kymmeniä tuhansia yrityksiä, valtio ei voisi tehdä mitään. Nyt yksittäinen lakkoilija liiskataan veroviraston marmorilattioiden rakoseen niin syvälle, ettei pinnalle jää edes märkää länttiä.

Unknown kirjoitti...

Ei täällä voi tehdä mitään kun jokainen asia vaatii jonkun viranomaisluvan ja verohallinto on juuri vahvistanut, että jokainen asia, jota ei erikseen ole säädetty verovapaaksi, on veronalaista (kun oli kyse tulosta, jonka saa kerättyään metsästä pulloja ja palautettuaan ne pullonpalautukseen. Verottaja vaatii tämmöisen tulon ilmoittamista veroilmoituksella).

Ayn Rand, Atlas Shrugged: "When you see that trading is done, not by consent, but by compulsion—when you see that in order to produce, you need to obtain permission from men who produce nothing-and your laws don’t protect you against them, but protect them against you—when you see corruption being rewarded and honesty becoming a self-sacrifice—you may know that your society is doomed."

Mutta ei ruikuttaminen ja valittaminen auta. Tämmöisissä mullistuksissa tuppaa käymään niin, että hankkeen pioneerit heitetään bussin alle ja uhrataan ja muut nauttivat sitten hedelmistä. Ei kiinnosta. Parempi vain häipyä pois ja unohtaa.

Haku päälle.

Kumitonttu kirjoitti...

Näin se pitää tehdä.

Lakeudenmies kirjoitti...

Tervehdys Kumitonttu.

Minusta lähinnä kuvaavaa kansainväliselle poliittiselle pelille, ja kyllä se on mielestäni peliä, on on se että tällaisen tapauksen yltäessä uutiseksi asti on reaktio maailmalta "Täh? siis ihanko oikeasti te vielä asutte samoissa paikoissa rahvaan kanssa?"

Varsinaisestihan suomessa ei tällaisten toimijoiden tarvitse ainakaan turvallisuutensa puolesta elää erillään muista, mutta kyllä tällaisten toimijoiden talot ja asuiualueet erottaa ilman suurtakaan vaivannäköä.

Mielestäni tuo on hyvin kuvaavaa sille miksi poliittisten päätösten katsotaan usein olevan käsittämöttömiä, eivätkä ne kohtaa reaalimaailmaa.

Ehkäpä ne oikeastaan kohtaavatkin sen, mutta se maailma ei ole sama meillä jotka joudumme valitsemaan asuinpaikkamme jonkin muun kuin henkilökohtaisen mieltymisen mukaan...

Anonyymi kirjoitti...

Kumis, mitä kun kannattaisi tehdä tässä tilanteessa? Kun olen työtön tukipummi niin ei ole edellytyksiä siirtyä ulkomaille kun ei ole varoja eikä CV:llä voi rehennellä. Baltiassa elelisin noilla tuilla mukavasti, mutta tukia ei myönnetä pitkäksi aikaa kerrallaan. Sitäpaitsi joutuisin kulissina pitämään kämppää Suomessa.

Anonyymi kirjoitti...

Painovirhe, tuossa pitäisi lukea "mun" eikä "kun"...

Kumitonttu kirjoitti...

Lakeudenmies, kuvasit asian erinomaisesti. Kun tuohon epätodelliseen reaalimaailmaan viellä yhdistetään vaatimus ylivertaisen moraalin käyttämisestä, saadaan Vihreä prototyyppi Osmo Soininvaara.

Vieras, pistä kulissikämppä Suomeen pystyyn ja muuta Viroon. Tallinnasta olet hujauksessa takas täällä jos joku syy tulee. Toinen vaihtoehto että seuraillaan nyt vielä hetki mitä täällä tapahtuuu ja jos täältä sitten lähtee enemmänkin porukkaa ulkomaille niin liity joukkoon. Kyllä siellä aina puuhaa ahkeralle käsiparille keksitään kun lyödään viisaita päitä yhteen.

Ei tää lähtö mikään läpihuutojuttu ole. Kaikki pitää myydä, kaverit jää tänne, kaikki suhteet on täällä jne. Tyhjästä pitää lähteä, mutta jos se sen vaatii niin sitten vaatii.

Anonyymi kirjoitti...

Sun pitää sitten järkätä mulle jokin duuni "sieltä jostakin", vaikka jokin kurja hanttihomma jos siitä vaan saa hilloa purkkiin.

Niin se vielä, että siitä tulee rintamakarkurin olo jos jättää luotetut ihmiset tänne hätää kärsimään kun itse livahtaa ulkomaille. Miten me sitten olisimme siinä suhteessa yhtään parempi kuin nuo Välimeren ylittäjät? Pitäisi sitten sieltä pakopaikasta käsin tarjota jotain tulitukea täällä vielä oleville.

buuri johannesbuurista kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.