lauantai 22. elokuuta 2015

Mikko Kuustonen ja viides kolonna

Käpylän punavihreälle kuplalle antoi kasvot Krista Kosonen tunnustaessaan, että hänen ammatissaan ja asuinpaikassaan kukaan ei uskalla julkisesti tunnustaa olevansa toisinajattelija. Toivotaan, että valtio vuokraa Park hotellin (siis sen kauppaneuvos Paukun) vastaanottokeskukseksi, niin saadaan värinää hyvistenkin kulmille. Kosonen on näytellyt samoissa viihdeohjelmissa kuin muusaksi kelpaava Inka Kuustonen, jonka isä on taas 80-luvulla Q-Stonessa gospelia soittanut, mutta sittemmin pehmorockiin keskittynyt, Mikko Kuustonen. Mikko Kuustonen on nyt menestyvien viihdeohjelmien ässähai, joka sanoitti ja esitti Pop'n'rollissa Pysy aina pikkuveljenä biisistä Perussuomalaisia pilkkaavan version.

Toisessa jakossa Pop'n'rollissa piti arvuutella kilpakumppanin hyräilemiä biisejä, ja tällä kertaa oli arvattava Mamban Vielä on kesää jäljellä. Kun Maria Leikola ihmetteli, kuinka Kuustonen ei biisiä tuntenut, Mikko vastasi että hän kuuluu uskonlahkoon, joka boikotoi Mambaa. Leikola tuskin ymmärsi mistä on kyse sen enempää kuin valtaosa katsojista. Mikko viittasi siihen, että Mamban keulahahmo Tero Vaara on jo vuosia sitten irtisanoutunut monikulttuurisesta höyrehtimisestä ja mm. hänen kotisivujaan koristaa linkit logikollegojen Yrjöperskeleen ja edesmenneen Tapio Tuurin blogiin.

Meillä on unelma -mielenosoituksessa esiintyivät J. Karjalainen, Anna Puu, Maija Vilkkumaa ja Jukka-Poika. Suomalaisen taiteellisen eliitin kytkös politiikkaan juontaa pohjimmiltaan juurensa taiteilijoiden selkärangattomuudesta, opportunismista. Aki Hirviniemen sisko on Vasemmistoliiton kansanedustaja Aino-Kaisa Pekonen, ja heidän vanhempansa Riihimäen seudula tunnettuja vasemmistolaisia kunnallispoliitikkoja. On inhimillistä, että taiteilija, jonka leipä on pieninä muruina maailmalla ja jonka elanto on markkinoiden käsissä, kannattaa vahvaa valtiota, joka pakottaa markkinat jakamaan heille elantoa.

Vain harva taiteilija on reilusti oikeistolainen, kuten Kesäkuski-ohjelmassa Kuustosen vieraana piipahtanut Ismo Leikola. Hän avoimesti tunnusti, että eksyi sivuraiteelle juomaan punkkua ja leikkimäänn hippiä, mutta oikeasti häntä kiinnosti ajaa autolla ja "olla mies". Muita oikeistolaisia pitääkin hakea vanhasta kaartista Paula Koivuniemi, Danny, Frederik ja Fredi esimerkkejä mainitakseni. Nuoremmissa Cheek edustaa tuikiharvinaista oikeistolaista maailmankuvaa menestyneiden taiteilijoiden joukossa.

5 kommenttia:

Oinomaos kirjoitti...

Kumis, Q-Stone oli rehevää, reilua ja rosoista rytmimusiikkia, siitä piti huolen kitaraa tuossakin hienossa bändissä soittanut Heikki Silvennoinen. Se gospelviritys oli Pro Fide.

Mitä tulee tuohon Kuustosen mainitsemaan uskonlahkoon, lienee helpompi luetella ne suomalaiset muusikot jotka eivät siihen kuulu. Tero Vaara on yksi näistä muutamista rohkeista, jotka uskaltavat keikkojen ja työtilaisuuksien menettämisen uhallakin puhua asioista niiden oikeilla nimillä.

Kari kirjoitti...

Kulttuuri on pääosin yliarvostettua kakkaa. Lisäksi lähes täysin tarpeetonta.

(Viihde)taiteilijat ovat Valistususkonnon ihmispalvonnan papiston kanttoriosasto, jonka tarkoitus on tuoda tunnepuolen nostetta ja kevennystä Cult of Reasonin varsinaisen papiston, tiedemies/poliitikkojen melko kuivaan imasto-, ym kadotussaarnaan.

Kolmas papiston asemaan korotettu ihmiskulttuurin pappeudenharjoittaja-ryhmä on urheilijat.

Valistus-uskonnon harjoitusmuodot, tai riitit määritettiin 1700-luvun Ranskan vallankumouksen yhteydessä erotukseksi katolisuuden vanhasta vallasta.

"Vapaus, veljeys, tasa-arvo" on sen uskontunnustus ja iskulause, jota se ei itsekään koskaan ole edes pyrkinyt toteuttamaan muille kuin vallankumouksen eliitille tai eliitin suosikeille.

Suomi on harras Valistuksen opetuslapsi. Lahkon jäsenyydestä johtuvat myös kaikki sen ongelmat.

Kari kirjoitti...

Kuustosen alkuaikojen tuottaja ja säveltäjä oli minunkin hieman tuntemani Kauniaisten Raamattuopiston yhtyeen, Pro Fiden, kosketinsoittaja Juha Kela. Joka on muusikko Anssi Kelan isä.

Anssi Kela on ehkä vasemmistokristillisyydessään hieman Kuustostosesta oikealla.

Oikeistolaisin tietämäni muusikko on Arlo Guthrie. Sosialisti-folkltrubaduuri, "This land is my land", Woody Guthrien poika. Arlo Guthrien nuoruuden vaikuttaja oli sittemmin Israelin ainoan, liian oikeistolaisena kielletyn puolueen KacH:n ja maailmanlaajuisen Jewish Defence League:n peustaja Meir Kahane.
Yhtään väkivaltaa ja arabiterrorismia kannattavaa ja itsensä tuhoamiseen tähtäävää äärivasemmistolaista puoluetta ei olla lailla kielletty Israelissa.

TapsaK kirjoitti...

Jos Yleisradion musiikkivalintoja pidettäisiin jonakin vasemmistomittarina, niin aiemmina vuosikymmeninä Sleepy Sleepersiä lienee pidetty pahennusta herättävimpänä. Herättihän yhtyeen Takaisin Karjalaan-levy monella muotoa hampaidenkiristelyä varsinkin SKP:n taholla. Jossakin yhteydessä edesmennyt Martti Huuhaa Innanen taisi todeta että Ylessä häntä pidetään fasistina. Kovin paljoa ei kuitenkaan heidän levyjään Yleisradiossa soitettu.

IDA kirjoitti...

En sanoisi tuota taiteelliseksi eliitiksi ;) Purkkapopparit olisi ehkä parempi nimitys.