lauantai 1. elokuuta 2015

Dan Koivulaakso vs Olli Immonen

Blogikollega Tikka antoi vinkin näinä päivinä kuumaksi puheenaiheeksi nousseeseen poliitikkojen väkivallan ihannointiin. Olli Immonen sai laajan tuomion käytettyään sanoja "taistelu" ja "kanssasoturi". Sanavalinnat johtivat suuren Meillä on unelma -nuorisojuhlan järjestämiseen Helsingissä. Tapahtumasta kirjoitin jo pariin otteeseen aiemmin (Sadek Elwan vs Olli Immonen 30.7.2015), kun paljastui että tapahtuman Facebook-seinällä kirjoitteli aktiivisesti Gazasta lähtöisin oleva militantti muslimi Sadek Elwan. Hänhän totesi televisiossa mieluummin kuolevansa juutalaisten luoteihin kuin syöpään.


Tikkablogin arkiston nokankoputtelu tuotti myös tulosta: Vasemmistoliiton Dan Koivulaakso antoi haastattelun noustuaan puolueen nuorisojärjestön johtoon. Dan on myös Palestiina-aktiiveja ja Elwanin tavoin kannattaa monokulttuurista Palestiinaa, vaikka tukeekin monikulttuurista ideologiaa Suomeen. Dan sanoo haastattelussaan:
”Kuntoile, äläkä vain dokaa ja bilettele. Skarppi työväen militantti saa enemmän aikaan kuin veltto nuorisoalkoholisti”.
Vasemmistolaiseen ideologiaan kuuluu väkivallan ja sodan oikeutuksen pohtiminen. Vasemmisto käy jatkuvasti erilaisia sotia: rasismia, huumeita, köyhyyttä, eriarvoisuutta ja ties mitä vastaan. Sota on tila, jossa ei ole lakeja, joten:
– Meidän on käytävä sellaisia kamppailuja, jotka me voitetaan.
Vasemmistonuorten roolin Koivulaakso näkee tässä kamppailussa merkittävänä.

– Pitää pyrkiä yhdistämään toiminnallinen kenttä siihen kabinettikenttään.
Koivulaakso avoimesti tunnustaa, että sosialismissa on virallinen kabinettipolitiikka, jossa joudutaan tekemään kompromisseja, sekä toiminnallinen kenttä, jossa niitä ei tehdä. Toiminnallinen kenttä sisältää epäsuoran väkivallan lisäksi myös suoran voimankäytön, ja kun avoimesti tunnustetaan sen olevan erillään demokraattisesta prosessista, jolla valitaan edustajat kabinetteihin, on Koivulaakson kirjoitus astetta törkeämpi märkä rätti suomalaisen yhteiskunnan tuhoamikseksi.

Ei kommentteja: