Rinne itse ei epäile läpimenoaan. Rinteen mukaan puolueorganisaatio kyllä hoitaa hänet läpi.Melko lailla vastenmielistä touhua. Rinne on itse moneen kertaan todennut, että hän ei itse puheenjohtajana tee päätöksiä, vaan pieni puolueen sisäpiiri tekee ja hän tuo ne julkisuuteen. Tuo pieni piiri myös päättää, ketkä valitaan ehdolle. Tuo pieni piiri muistuttaa Neuvostoliiton kommunistisen puolueen politbyroota:
V.I. Lenin perusti politbyroon 1917 vallankumouksen tekemiseen, ja kahdeksannen puoluekokouksen 1919 jälkeen siitä tuli todellinen valtakeskus. Aluksi politbyroossa oli viisi jäsentä: Lenin, Lev Trotski, Josif Stalin, Lev Kamenev ja Nikolai Krestinski.Kansanäänestys on ainoa keino ohittaa puolueiden valta. Tai tarkemmin ottaen, puoluehallituksen valta. Tuossa linkissä nyt on vain demareitten valtaklikki, mutta samanlaisia ne ovat muillakin puolueilla. Kalle Isokallio sanoo asian hyvin:
Teoriassa politbyroo oli alempien elinten valitsema, mutta käytännössä politbyroon jäsenillä oli merkittävä vaikutusvalta sen jäsenten valinnassa.
Valitsen minkä puolueen tahansa ja sen listoilta kenet tahansa, minulla ei ole varmuutta, että ehdokas saa käyttäytyä äänestyksissä kuten on vaalityössään luvannut. Ydinvoiman kannattaja pakotetaan vastustamaan ydinvoimaa, verojen alentamista ajanut painaa puolueen käskystä vihreää ja korottaa veroja.Suomalainen yhteiskunta kokee samaan aikaan taloudellista, poliittista ja moraalista lamaa. Katainen kunnioitti sosialistisia aateveljiään lanseeraamalla uuskieleen termin "vastuunkanto", joka tarkoittaa haluttomuutta kantaa vastuuta. Tämä höpöhöpö ja lässytys meni vuosikausia läpi niin kilpailevilta poliitikoilta kuin toimittajiltakin. Kuten Rinne totesi kyynisesti ja ylimielisesti, Puolue hoitaa ehdokkaansa läpi. Kepulainen Kelan pääjohtaja Liisa Hyssälä jo ehtikin paljastaa, että vaalit ovat pelkkä näytelmä - hallitusneuvottelut on jo käynnissä. Ja mitä tämä hullu kansa tekee - haikailee Kekkosta takaisin.
Lisäys 15.4.2015
Demarien Seppo Eskelinen toteaa Ylelle vain muutamaa päivää ennen vaaleja:
– Uskon, että hallituspohjasta rakentuu sellainen, ettei ennenaikaisiin vaaleihin jouduta.Kaikesta näkee, että kassakaappisopimus on jo kasassa.
14 kommenttia:
Gallupit ovat jo valinneet pääministerin ja ilmeisesti hallituskoalitiokin on jo päätetty kabineteissa. Mitäs jos kertoisitte neuvotteluista kansalle ennen vaaleja? Se olisi reilua, ettei tarvitse sikaa säkissä ostaa.
Miksi tässä pitäisi äänestää? Ehkä jäänkin tänä vuonna kotiin.
Kyllä se siltä vaikuttaa että vaalit on jo pidetty. Poliittinen eliitti viimein tajunnut että jytky ei ollut yhden kauden protestiliike vaan osa suurempaa eurooppalaista muutosta. Jos muualla Euroopassa muutos johtaa poliittisen kulttuurin muuttumiseen, meillä niin ei näytä käyvän.
Pelonsekaisin tuntein odotan sitä hetkeä kun ensimmäinen persu nimitetään poliittisin perustein palkkiovirkaan jonkun laitoksen ylipääjohtajaksi. Sillä hetkellä Soini osoittaa alistuvansa Puoleen mieheksi.
Eikö me olla todistamassa demokratian heikkoutta?
Se tuntuu väistämättä nostavan politbyroon sudet valtaan, kaikkialla.
"Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote."
Ben Franklin
Muistaako kukaan mitä sille asialle kävi kun kokoomuksen ylin päättävä elin, puoluekokous, äänesti pari vuotta sitten puolueen olevan pakkoruotsia vastaan? Ilmeisesti joku harmaa eminenssi on sittemin kumonnun onnettoman tuloksen tai jotain?
Aika poika tuo Franklinin Benkku. Tässäpä pari sataa vuotta tuoreempi viisaus Ronald Reaganilta: "These are the nine most terrifying words in the English language: I'm from the Government and I'm here to help."
Hyvin sanottu Reaganilta.
Sekoomus taitaa ottaa pahasti pataan vielä. Ongelma on siinä, että Sekoomuksen ongelma ei ole puheenjohtaja vaan koko klikki. Johtajaa vaihtamalla mikään ei muutu eikä luottamusta perinteisiltä kokoomusäänestäjiltä tule.
Vasta kun puolueen johto alkaa kuunnella äänestäjiään, mistä osoituksena pakkoruotsi, viina maitokaupppoihin jne muutamia liberalisoinnin kohteita mainitakseni, niin vastasen jälkeen voi kuvitella aantavansa tukea.
Sekoomus on ollut 28 vuotta hallituksessa yhtä kautta lukuun ottamatta ja tänä aikana on luotu sosialusmi, kyttäysyhteiskunta ja taloudellinen romahdus turvallisuuspolitiikasta puhumattakaan. Hyvästi Kokoomus.
Joo. Kokoomuksen myötähäpeää tuottavaan saavutusten listaan pitää lisätä Sannin ja Lassen pamfletti Suomen typeristä säännöistä ja laeista, jotka pitäisi purkaa.
Tällä populismilla he niittivätkin mainetta noin puoli päivää, kunnes joku äkkäsi, että Sanni ja Lasse olivat itse äänestäneet noin joka ikisen "typerän", purettavaksi vaatimansa lain puolesta, jota säädettäessä olivat olleet kansanedustajia.
Mutta ei tunnu missään. Voi video!
Pari suosikkiani Reaganilta vielä päivän mietelauseiksi:
- One way to make sure crime doesn't pay would be to let the government run it.
-Peace is not absence of conflict, it is the ability to handle conflict by peaceful means.
- Of the four wars in my lifetime, none came about because the U.S. was too strong.
- We should measure welfare's success by how many people leave welfare, not by how many are added.
Itse olen jo käynyt äänestämässä. Nyt protesti on nimenomaan taistella sen puolesta, että äänestysprosentti kaikesta vähättelystä huolimatta nousee. Antautuminen nukkuvaksi on juuri selälleen heittymistä politbyroiden edessä. Äänisuhteet ovat mahtava ase.
Sinänsä nykymeno Suomessa on harjoittelua Brysselin neuvostoja varten. Siksi se ei ole mikään kummallisuus. Tätä vastustava äänestäjä voisi nyt kantaa äänensä eu-ktiittisille. Muuten nykypoppoo lähtee uudelle kierrokselle, vääjäämättä.
Nykypoppoo lähtee uudelle kierrokselle. Vääjäämättä.
Pörri, edes fiksuihin noilla ei näytä olevan vaikutusta. Tänään vakavalla naamalla yksi hyvin oikeistolainen kapitalisti totesi minulle, että "Kokoomus edustaa arvojani parhaiten." Ihmettelin sitä kovasti mutta vastaus oli ettei hän "äänestä vasemmistolaisia".
Eurostotaivas, voihan se olla että jotain muuttuu. Mahdoton sanoa etukäteen. Ne jotka äänestävät voivat iloita riskinotostaan, jos tilanne vaalien jälkeen muuttuu. Jos ei muutu, on siinä itselle selittämistä, miksi meni mukaan mokomaan pelleilyyn.
Kari, pahoin pelkään että olet oikeassa. Mitään näyttöä ei Euroopassa ole ollut politiikan muuttumisesta, vaikka suurissakin jäsenmaissa on hyvin näkyviä kriittisiä vastustajia nykymenolle. Siksi lyön roponi sen puolesta, että vääjäämättä nykymeno jatkuu. Kuten totesin, jään odottelemaan ensimmäistä Persujen poliittista virkanimitystä. Sen jälkeen on toivo lopullisesti menetetty.
Jos mikään ei muutu, syitä voivat olla ainakin seuraavat:
a) äänestysprosentti jää kuitenkin liian alhaiseksi
b) oppositio syö sanansa (ja samalla tuhoaa itsensä)
c) jo tehtyjen sopimusten nojalla Bryssel jyrää ylitse ja julistaa laittomiksi kaikki reformipyrkimukset.
Joka tapauksessa voin ainakin katsoa peiliin ja todeta etsineeni vielä ainakin tämän kerran demokraattista muutosta. Nukkuneena minulla vasta selittelemistä olisi ainakin vaihtoehdossa A.
a) Jos äänestysprosentti olisi kovempi, niin se vain vahvistaisi nykymenoa. Ei kannata olettaa, että kaikki nukkuvatkaan olisivat valveutuneita.
b) Sekä oppositio, että hallituspuolueet aina syövät sanansa, sillä puolueiden sisäpiiri vie ja muut vikisevät.
c)Tottakai Bryssel jyrää ylitse. Ei kait Brysselin hyväpalkkaiset ala kaivamaan maata omien jalkojensa alta?
Kun tilanne on saatu puolue "demokratialla" tälläiseksi, niin miten joku voi kuvitella, että puoluetta äänestämällä puolue haluaisi pois erikoisetuisuuksistaan.
Maa makaa juuri sillä tavalla kuin puolueet ja niitä äänestäneet ovat halunneetkin. Lisää äänestämällä saadaan samaa herkkua lisää.
No, ei kannata mennä eipäs-juupas -linjalle. Näkisin vain uusilla puolueilla näytönpaikan. Se on samalla kuolemanpaikka. Jos maata ovat kuokkineet muutaman vuosikymmenen samat puolueet, touhu alkaa olla jo aika steriiliä. Muutoksen mahdollisuuden antaisin.
Sitä mahdollisuutta ei tule ellei ääniä kanna uuteen kekoon. Eipä enempää tästä.
Euvostotaivas, hyvä kun pidät pään kylmänä. Ei tässä blogissa muilla olekaan oikeutta mennä eipäs-juupas linjalle kuin minulla, joten anna palaa vaan jos mieli tekee. Kommentoijat ovat minua viisaampia ja suurin osa minua kokeneempiakin, joten eihän tässä kannata kuin kuunnella korvat höröllä ja lukea silmät levällään, mitä viisauksia teiltä kommentoijilta tulee.
Vaalien tulisi olla kansanäänestys ihmisistä. Ei vaalikarjan mölinää puolueiden rehuntarjonnan alkaessa.
Lähetä kommentti