keskiviikko 14. syyskuuta 2011

Halla-aho ja sotilasjuntta

Kun Europpaa on johdettu 30 vuotta kohti sosialistista utopiaa, nanny-state, niin sen loppu alkaa näyttää samalta kuin Neuvostoliiton, joka kaatui lopulta taloudellisiin ongelmiinsa. Samoin kaatuivat Kiina ja Kuuba ja kaatuu Pohjois-Korea. Arabimaat romahtivat, kun kansalaisten määrä ylitti öljytulojen sietokyvyn. Tässä vaiheessa sosialistit yleensä alkavat korostaa "vastuunkantamisen" tärkeyttä, eli ikävät päätökset on runnottava läpi vaikka väkipakolla. Se voi olla sotilasjuntta tai sitten se on vaan sananvapauden rajoittaminen, kansallisen päätöksenteon siirtäminen ylikansallisille tahoille ja lopulta kaiken kattava verotus (Kreikkalaiset orjiksi 25.8.2011). Pohtia sopii, missä vaiheessa nyt mennään.

Totuus kertoo, että kansanedustaja Jussi Halla-aho on Facebookissa kertonut mielipiteenään, että Kreikkaan tarvitaan sotilasjuntta, koska muuten se ei saa asioitaan kuntoon. Oletan, että Halla-aho tarkoittaa, että Kreikan valtion budjetin tasapainottaminen ei onnistu vaaleilla valituilta kansanedustajilta. Tässä Halla-aho on luultavasti oikeassa, mutta häneltä jää huomaamatta, että markkinat - siis kapitalistit - laittavat Kreikan taloudenpidon kuriin. Tarkoittaa, että Kreikka ei saa ulkomailta lainaa, mutta valtiohan voi Kreikan sisällä nostaa veroasteen vaikka 100%:iin.

Historiallisesti on syytä muistaa, että Toisen Maailmansodan jälkeen Kreikka oli jatkuvasti vaarassa rojahtaa kommunistien käsiin. Lopulta armeija kaappasi vallan, ja luopui siitä 1981 sosialistien johtamalle uudelle hallitukselle. Siitä asti yhtä kautta lukuun ottamatta sosialistit ovat hallinneet Kreikkaa ja ajaneet sen siis konkurssisuohon. (Tarkkaan ottaen sosialistit ovat olleet hallituksesta pois kaksi kautta, mutta ensimäisellä he onnistuivat ennen vallasta luopumistaan halvaannuttamaan seuraajansa kädet).

Halla-ahon lausahdusta tullaan pitämään esimerkkinä hänen "äärioikeistolaisuudestaan", koska sotilasjunttia pidetään puhekielessä esimerkkeinä "äärioikeistosta". Muistutan kuitenkin, että jos on olemassa vasemmisto/oikeisto -akseli, niin äärivasemmisto ja -oikeisto eivät ole kyseisen akselin ääripäissä. Termien ero liittyy niiden suhtautumisessa nationalistiseen ja ylikansalliseen (1900-luvulla Moskovan) hallintoon. Yleinen esimerkki, jonka perusteella Kreikan sotilasjunttaa on pidetty "äärioikeistolaisena", on ammattiyhdistysten kieltäminen. Harvemmin kuitenkaan muistetaan kertoa, ettei Neuvostoliitossakaan työläisillä ollut kokoontumisoikeutta - lakko-oikeudesta puhumattakaan.

Ennen kuin sivistyneistö repeää liitoksistaan Halla-ahon lausunnon osalta, on syytä muistaa, että Osmo Soininvaara pohti samaa asiaa (Kestääkö Kreikka? 31.8.2011) ilman, että media alkoi hyperventiloimaan:
Kreikalla on edessään niin raju vyönkiristys, että voidaan jopa kysyä, kestääkö Kreikan demokratia, vai palaako maa sotilashallitukseen.
Kannattaa myös muistaa, että foliopipo on Panu Höglundin blogissa sen verran kireällä, että tuo äärivasemmistolainen blogisti suosittelee (tod!) Suomeen sotilasvallankaappausta (Sotilasjuntta - paras vaihtoehto Suomelle 18.8.2010). Tuskin hänellekään silti tekee vaikeaa myöntää, että Halla-ahon identtinen toteamus on "äärioikeistolainen".

Näyttää vahvasti siltä, että Kreikka menee lähiviikkoina nurin. Parlamentti ei jatkossakaan kykene säätämään tasapainoista budjettia, mutta koska se ei saa lainaa ulkomailta, se ottaa lainaa kotimaisilta kapitalisteilta. Sillä ei ole aikomustakaan maksaa edes niitä lainoja takaisin, joten kyseessä on puhtaasti sosialistinen vallankaappaus. Mutta - sehän ei mediaa kiinnosta.

[Lisäys 15:08
Halla-aho poisti kyseisen kirjoituksensa ja pahoittelee harkintakykynsä pettämistä (MTV3). Turhaan - yllä kerrotuista syistä.

Lisäys 16:00
Timo Soini haluaa erottaa Halla-ahon eduskuntaryhmästä (HS)

Lisäys 17:15
Sotilasjuntta kaatui 1974 ja sosialistit (PASOK) nousi valtaan 1981]

30 kommenttia:

Tiedemies kirjoitti...

Vankkana Halla-ahon vastustajana minua suorastaan vi...hastuttaa tämäkin lehdistön sekoilu.

Tästä maasta ei aikaansa seuraavaa ja lähihistoriaa tuntevaa ihmistä löydy, joka ei olisi ajatellut tarkalleen sitä, mitä Halla-aho kirjoitti: Kreikka ei mitään euromaiden pelastuspakettien ehtoja pysty täyttämään muuten kuin sotilasjuntan tms johdolla.

Minulle tämä on ollut selvää jo jonkin aikaa. Aina kun julkisia menoja on ehdotettu leikattavaksi, niin ammattiliitot alkavat heitellä polttopulloja.

Vaihtoehdot ovat siis konkurssi tai sotilasvallankaappaus. Se, että joku esittää järkyttynyttä tämän edessä, on niin jumalattoman tekopyhää, etten edes keksi sanoja.

Ja taas sataa Halla-ahon laariin. Soini tosin näyttää päättäneen, että Persujen laariin ei sada. 

Kumitonttu kirjoitti...

Kreikan ongelma on se, että siellä on edunsaajia enemmän kuin huvin maksajia - ihan sama ongelma kuin kaikissa muissakin ylivelkaantuneissa maissa. Halutaan sosialistisen yhteiskunnan kaikki palvelut ja 1800-luvun verotus. Sotilasjuntta ei ratkaise tätä ongelmaa, koska siinäkään maksaja ei pääse hyötymään veroistaan. Halla-ahokaan ei esittänyt Kreikkaan junttaa vaan totesi, että EU:n Kreikalle asettamia ehtoja ei saada toteutettua kuin pakkokeinoin. Mutta siinähän ei ole mitään uutta, koska EU on ylikansallinen nanny-state luomus, ja kuten tiedetään, fasismi pysyy kasassa vain väkivallalla.

Kaikkien, jotka kauhistelevat Halla-ahon lausuntoa, tulisi menettää äänioikeutensa, koska he osoittavat täydellistä ymmärtämättömyyttä valtion taloudenpidosta.

Vasarahammer kirjoitti...

Tiedemiehen kanssa en hirveästi ole eri mieltä paitsi yhdessä kohdassa.

Halla-ahon lausunnosta voi saada käsityksen, että hän nimenomaan toivoo sotilasjunttaa ratkaisuksi Kreikan ongelmiin. Tämä oli selkeä moka, ja Halla-aho on sen itsekin myöntänyt.

Asiallisesti hän on kuitenkin oikeassa siinä, että Kreikan demokraattisesti valittu hallitus ei kykene ratkaisemaan Kreikan velkaongelmaa leikkauksilla ja budjettikurilla.

Täällä Suomessa ei aina ymmärretä, että Kreikan kaltaisessa maassa hallitus voi päättää jotakin mutta päätös ei välttämättä toteudu lainkaan. Harmaa talous on laajaa, korruptio tavanomaista ja verojen maksu on tarkoitettu lähinnä tyhmille.

Jos Kreikassa mellakat alkavat todella horjuttaa yhteiskuntaa, siihen ei ole muuta ratkaisua kuin sotilaiden kutsuminen kadulle mellakoita rauhoittamaan. Bolshevistinen anarkia ei koskaan tuo mukanaan mitään hyvää.

Soini on aina ollut poliitikko, jota media on silittänyt myötäkarvaan. Hän ei ymmärrä, että media on tässä peluri siinä missä hän itsekin. Tässä nimenomaisessa tapauksessa hän ajoi median ansaan.

Toisaalta en yllättyisi, jos Soini laskisi pärjäävänsä ilman Halla-ahoa ja hänen kannattajiaan, koska Kreikka on menossa nurin ja muita maita seuraa varmuudella perässä. Breivik-kohun rasittama Halla-aho heitetään susille, ja Soini porskuttaa.

Kumitonttu kirjoitti...

Soini on ammattipoliitikko, Halla-aho on Hakkaraisen tavoin amatööri. Soinilla on yhteinen tavoite muiden ammattipoliitikkojen tavoin se, että vapaata puhetta ei suvaita. Tilanne on hiukan sama kuin ay-liitolla, joka ei halua maahan järjestäytymättömiä työntekijöitä, koska he romuttavat liiton vallan.

Halla-aho on paradoksaalisesti maahanmuuttaja Soinin valtakunnassa (eduskunnassa). Jos Soini tässä oharit huomenna tekee - niin kuin tulee tekemään - niin jytky kutistuu tuhnuksi.

Vasarahammer kirjoitti...

Rasismi- ja vihapuhevyörytys on saanut vanhat stalinistitkin heräämään kolostaan:

Mikko S. Lehtonen Halla-ahosta

Valkea kirjoitti...

Kommentoin Facebookissa näin:

Äänestin Halla-ahoa sen takia, että hän sanoo vaikeita asioita, joita täytyy sanoa ja joita muut eivät pysty, kehtaa tai uskalla sanoa. Tällainen rajojen rikkomisen ja uusien poliittisten alueiden valtaamisen kyky ei tule ilmaiseksi. Hyvien puolien ja kykyjen mukana tulee väistämättä jonkin verran turhia impulsiivisia heittoja. Näiden välillä tasapainoillaan todennäköisesti myös tulevaisuudessa. Olen valmis maksamaan tämän hinnan seuraavissa vaaleissa äänestäessäni Halla-ahoa.

Sama asia toisinpäin: Poliittisesti korrekti, sutki ja niljakas poliitikko, joka pyrkii aina sanomaan kaikille ihmisille pelkästään heitä miellyttäviä asioita, ei koskaan pysty hoitamaan vaikeita asioita tai puuttumaan niihin. Juuri sellaiset poliitikot saivat Kreikan Euroopan laajuisen talouskatastrofin aikaiseksi, ja nyt he toimillaan vain pahentavat sitä.

Kumitonttu kirjoitti...

Mikko S. Lehtonen on tyypillinen internationalisti - kun loppuu kyky keskustella asiasta, käydään kiinni esitystapaan.

Valkea on ihanoikeassa, että Halla-aho pystyy sanomaan asioita, joita ammattipoliitikot eivät, koska hän on riippumaton. Samanlainen oli aikoinaan Georg C. Ehrnrooth ja nykyisin Eero Lehti. Lehti tosin ajaa ensisijaisesti omia etujaan ihan kuin Tuomiojakin, mutta onneksi Lehden edut ovat lähellä Suomen etuja toisin kuin Tuomiojalla.

Tiedemies kirjoitti...

Olen tässä tarkalleen Valkean kanssa samaa mieltä, siis ongelmana on se, että poliitikot eivät voi julkisesti oikeasti edes keskustella asioista niinkuin ihmiset, koska aina on tämä akkamainen korrekti lehdistö kurkussa.

Minä en salaile sitä, että poliittisesti olen Halla-ahon vastustaja, mutta tällainen tahallinen väärinymmärtäminen ja alati uusien tabujen pystyttäminen on täysin älytöntä.

Kumitonttu kirjoitti...

poliittisesti olen Halla-ahon vastustaja

Mihin perustuen?

Jos Halla-aholla on joku selvä linja, niin minusta se on haastaa poliittisesti korrekti eliitti, ja siinä mielessä en itse ole poliittisesti Halla-ahon vastustaja.

Kumitonttu kirjoitti...

Hommaforumin vanha itseironia on hyytynyt täysin. Kuten Vasarahammer ketjussa totesi, sivusto alkaa olla menneen talven lumia. Aika paljastavaa, että eivät enää osaa edes kirjoittaa Halla-Ahon nimeä oikein.

Tiedemies kirjoitti...

Olen poliittisesti Halla-ahon vastustaja esimerkiksi EU:n, melko varmasti luonnonsuojelun, joiltain osin todennäköisesti maahanmuuttopolitiikan suhteen. Konkretiaa on vaikea antaa, kosken tunne kaikkia yksityiskohtia, ja Halla-aho pelaa vihreitä vastustavalla retoriikalla.

Itse esimerkiksi asun Naturaan liitetyn luonnonsuojelualueen tuntumassa, ja ainakin kaikki Natura-alueet joilla olen käynyt, ovat minusta suojelustatuksensa ansainneet. Kannatan ruuhkamksuja ja radikaaleja kovennuksia pysäköintivirhemaksuihin (vaikka nyt 150 parkkisakko olisi hyvä) jne. Näistä on toki vaikea sanoa mitään konkreettista Halla-ahon kannasta, mutta oletan hänen näitä vastustavan.

Sensijaan olen kyllä sen kannalla, että poliittinen korrektius ansaitsee tulla vähän höykytetyksi. Lehtonen on oikeassa tuossa jutussaan sikäli, että poliittinen eliitti luottaa liikaa top-down kansan managerointiin. Vaikka en lehtosen änkyrävasemmistolaisesta otteesta muuten perustakaan.

Vasarahammer kirjoitti...

"Hommaforumin vanha itseironia on hyytynyt täysin."

Vasemmistotrollien ja Hommafoorumin agendaan kriittisesti suhtautuvien kirjoittajien määrä on kasvanut ja he ovat entistä äänekkäämpiä. Tämä enteilee foorumin hiipumista.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Toi Kumitontun esittämä Halla-aho / Soininvaaravertaus on kyllä osuva, ja varsin moni blogin kommentoija on kyllä hoksannut touhun idean.

Mutta itse erottamisasiasta: onko vielä tarjolla muuta tietoa tuosta itse erottamisesta kuin toi Ilta-Ryönän tiitatitaataa Pietarin junasta?

Kumitonttu kirjoitti...

on toki vaikea sanoa mitään konkreettista Halla-ahon kannasta, mutta oletan hänen näitä vastustavan

Luulen, että tuo kuvastaa laajemminkin suhtautumista Halla-ahoon.

Tämä enteilee foorumin hiipumista.

Näin oletan, mutta hiipuminen ei niinkään johdu vastakkaista mielipidettä edustavista sinänsä vaan forumin ylläpidon typerästä asenteesta, jonka mukaan kaikkien kukkien pitää antaa kukkia. Kukkikoon kommarit omilla sivuillaan. Jos tulee asiallista kritiikkiä, niin en ole sitä vastaan. Trollit "miksi kunnioittaisin kaltaistasi kyrpää" on sitä tasoa, että ihmisen itsehillinnässä on puutteita. Sellaisten kanssa on turha keskustella, koska itsehillintää voi opetella ja itsehillintä kuvaa kunnioitusta niitä kohtaan, joiden kanssa keskustelee.

Kumitonttu kirjoitti...

Ykä-Perskeles kirjoitti kommenttinsa samaan aikaan kuin minä edelliseni. Anteeksi kun jouduit odottamaan, mutta kävin tässä välissä pesemässä hiet saunassa.

Juu, ihmeellinen tuo Soininvaaran ja Halla-ahon ilmeisen samanlainen pohdinta, mutta vain toisesta raivotaan. Sama juttu oli muutama vuosi sitten, kun Soininvaara muutama vuosi sitten menetti hermonsa hoitajalakon aikaan, ja hehkutti toivovansa lakkolaisten kannattajien kuolemaa, mutta vain Halla-ahon vastaavasta eliitti poltti hihansa.

Radiouutisista kuulin, kuinka Soini junassa uhosi ehdottavansa Halla-ahon erottamisella. Soini tuskin uskaltaa muuttaa mielipidetään, vaikka syytä olisi. Ehkä se on kuitenkin niin, että on turvallisempaa kuitenkin olla yhdessä viiteryhmänsä kuin kannattajiensa kanssa.

Näköjään äänestäminen on turhaa.

Vasarahammer kirjoitti...

Kävin Hommassa sanomassa mielipiteeni vasemmistotrollien lisääntymisestä. Moderaattori Junakohtaus vastasi asiallisesti:

"Jos täällä ollaan yleisemminkin sitä mieltä, että keskusteleminen, joka sisältää ajoittaista erimielisyyttä, on foorumin pilaamista, minä olen modena väärällä laudalla.

Voit ihan suoraan ruveta totuttautumaan ajatukseen, että erimielisyydestä ei jatkossakaan potkita ketään pihalle ja mitä enemmän me saamme nimeä ja mainetta, sitä enemmän myös sinä joudut opettelemaan puolustamaan mielipiteitäsi avoimessa, tasapuolisessa keskustelussa, ja se on muuten sinulle ihan oikein."

Sillä lailla.

Kumitonttu kirjoitti...

"ja se on muuten sinulle ihan oikein" HAHAHA :D)))

Ei vittu.

Näissä tilanteissa tulee aina mieleen Arvo Tuomisen kommentti, että länsimaiden lehdistön tulisi antaa yhtä paljon tilaa sosialisteille kuin ne antavat omissa lehdissään tilaa länsimaisille näkemyksille. Homma ei ole keskustelupaikka vaan tiedonvälitykseen itsestään kehittynyt yhteisö. On mahdotonta kuvitella, että esimerkiksi Neukkulassa toisinajattelijat olisivat antaneet KGB:lle mahdollisuuden kommentoida heidän tapaamisiaan ja kirjeitään.

On älytöntä pilata ainoa itsestään syntynyt alusta vain sen ylläpitäjien henkisen laiskuuden takia. Jos Junakohtaus ja Turkkila ja kumppanit eivät jumalauta kestä tuon vertaa painetta, niin olen samaa mieltä; kyllä - ovat väärässä paikassa!

Anonyymi kirjoitti...

Homman lukeminen on ollut koko ajan vaikeampaa ja rasittavampaa koska sieltä joutuu entistä enemmän etsimään kirjoituksia niiltä kirjoittajilta joita pitää hyvinä. Yhä enemmän ja enemmän Homman kirjoittajina on sellaisia joiden kommentit hyppään yli. Siitä syystä olen lukenut Hommasta vain hyviksi havaitsemieni kirjoittajien viestejä kuten kuten Jussin, Vasaran, IDA:n ja Roopen sekä muutaman muun viestit.

Vasarahammer kirjoitti...

"On älytöntä pilata ainoa itsestään syntynyt alusta vain sen ylläpitäjien henkisen laiskuuden takia. Jos Junakohtaus ja Turkkila ja kumppanit eivät jumalauta kestä tuon vertaa painetta, niin olen samaa mieltä; kyllä - ovat väärässä paikassa!"

Antaisiko Uutispäivä Demari yhtä paljon palstatilaa kokoomuslaisille kirjoittajille kuin demareille? Saisiko Eero Lehti spämmätä SAK:n keskustelupalstan täyteen omia viestejään? Ei varmasti saisi.

Halla-aho saa Hommaforumilla hämmästyttävän paljon paskaa niskaansa siihen nähden, että koko Homma käynnistyi alkujaan hänen Vieraskirjansa pohjalta. Itse asiassa valtamedian ryöpytys on kesyä siihen verrattuna, mitä Halla-aho saa joka päivä lukea itsestään Hommaforumilta.

Nyt minä ainakin tiedän miksi näin on. Hommaforum on vasemmistoliberaali keskustelufoorumi, jossa täydellinen syrjimättömyys ylittää kaikki muut periaatteet.

Kumitonttu kirjoitti...

Tuskin tässä nyt kellään on itsessään haluja lopettaa keskustelu, vaan kyse on juuri siitä, että valtavirta pystyy volyymilla tukahduttamaan kaikki vastakkaista mielipidettä esittävien palstat. Homman ei ole mitään järkeä suvaitsevaisuuden nimissä antaa tuollaista tilaa poliittisesti korrekteille peesaajille.

Nimellinen 20 euron jäsenmaksu niille, jotka vuosia sitten ensimmäisinä sinne kirjautuivat. Sitten jokainen uusi tarvitsee yhden vanhan suosittelijan. Jos paska alkaa nousta pinnalle, tietää mitä kautta vene vuotaa.

Anonyymi kirjoitti...

Soini voi mennä öljyään pimppinsä !

Kumitonttu kirjoitti...

Soini voi mennä öljyään pimppinsä !

Vai niin.

Pikkupoika kirjoitti...

Ei tämä Homman ajautuminen nykytilaansa ole ainakaan minulle tullut mitenkään yllätyksenä tai yllättäen. Vajaa parisen vuotta sitten, kun viestihistoriani Hommassa oli laskettavissa sormilla ja sensurointiprosentti kohdallani lähenteli 50, epäilin joutuneeni yksittäisen moden hampaisiin. Silloin vaikutti kovasti (ko. mode oli aina kirjautuneena kun sensurointia tapahtui), että tämä mode oli nimenomaan täälläkin mainetta niittävä, tunnustuksellinen vasuri Junis.

Koska muutamassa sensuroidussa viestissä ei ollut muuta ihmeellistä kuin (minulle tyypillistä) v*ttuilua vihervasuripenaaleja kohtaan (samaa jota olen harrastanut tunnetusti sekä blogissani että Scriptan vieraskirjassa), ihmettelin privaatisti Homman varapuheenjohtajalta, että missä oikein mennään. Jari ei osannut antaa tarkempaa selitystä.

Kuitenkin, vasta vaalien aikaan tajusin lopullisesti, ettei kyse ollut pohjimmiltaan Juniksen minuun kohdistamasta vainosta, vaan Homman, puheenjohtajansa määrittämästä, linjasta. Linja ei ole edes "annetaan kaikkien kukkien kukkia vaan" vaan siinä mennään jo "positiivisen syrjinnän" puolelle. Palstan (ja "skenen") konkareita sensuroidaan ja bannataan armotta sanomisista, jotka olivat osa arkea (ja hyvä syy lukea!) Vieraskirjassa. Tällä on esim. huumori tapettu Hommasta lähes kokonaan. Samaan aikaan vasuritrollien sallitaan suoltaa puppuaan ihan rauhassa. Minulle ainakin Homman idea oli toimia Vieraskirjan jatkeena forumina, missä pystyi keskustelemaan asioista, kärjekkäästikin, myös niistä näkökulmista mitä valtamedioissa ei näe/ei pysty (harva nykyhommalainen tuskin edes muistaa esim. Totuuden mieletöntä sensuuria palstallaan). Nykyisellään Homman keskustelu ei enää paljoa eroa esim. juuri Totuuden keskustelupalstasta. Ei jaksa seurata. Saman johtopäätöksen näyttää tehneen moni muukin "vanha kasvo".

Seurasin Hommaa (minulle) harvinaisen tarkasti vaalien alla ja jälkeen, ja tällöin Homman linja kirkastui varsin selkeästi. Itse pääjehuna toimi juuri Turkkila, jonka sensuurikirves (modeviitan takaa) heilui lähes mielivaltaisesti "skenen" aktiivejakin kohtaan. Samaan aikaan Matias antoi mediassa jeesusmaisia (käännetään vielä kolmas poskikin) lausuntoja Hommasta ja siellä käytävästä keskustelusta koskien median "äärioikeistolaisvääristelyjä" yms. Ehkä hän kuvittelee, että nöyristelemällä ja myötäilemällä mediaa ja eliittiä sekä näiden juoksupoika, Hommassa voidaan saavuttaa jotain mielekästä. Olen vahvasti eri mieltä.

Hommassa ollaan nyt joka tapauksesa tilanteessa, jossa kaikenlainen vasuritrollaus (ja "erimieltä oleminen") on ei pelkästään salittua vaan jopa suotavaa. Samaan aikaan vanhat nimimerkin "LOT", "reinosta" puhumattakaan, kirjoitukset tuskin läpäisivät moderaatiokirvestä. Sitä saa mitä tilaa.

Kumitonttu kirjoitti...

Kiitos Pikkupojalle valaisevasta täydennyksestä. Itse rekisteröidyin aikoinaan Hommaan, mutta yhtään kirjoitusta tai kommenttia en laittanut, koska asiat soljuivat eteenpäin minua paremmin asioihin perehtyneiden melomina. Junakohtaus oli ensimmäisiä blogeja, joihin silloin 2007 törmäsin, mutta lopetin lukemasta jo muutaman kuukauden jälkeen, sillä oma sietokykyni poikkesi ihan liikaa hänen hyvän maun mukaisista näkemyksistään. Pari vuotta sitten kommentoin IDAlle, että jättäytyisi pois HF:sta, kun hänelle alkoi tulla bännejä. Sen jälkeen en ole jaksanut seurata kuin hyvin satunnaisesti - tänä vuonna kahdesti.

Ehkä hän kuvittelee, että nöyristelemällä ja myötäilemällä mediaa ja eliittiä sekä näiden juoksupoika, Hommassa voidaan saavuttaa jotain mielekästä. Olen vahvasti eri mieltä.

Minä myös. En näe yhtään syytä, miksi rajoittamalla sananvapautta HF voisi tuoda mitään uutta näkökulmaa, puhdistaa keskustelukulttuuria tai vaikuttaa mihinkään. Vanha totuushan on, ettei ihmiselle voi niin vähää määrää antaa valtaa, etteikö se sitä onnistu käyttämään väärin, sopii Turkkilaan ja kumppaneihin.

Pikkupoika kirjoitti...

Varsin havainnollistava esimerkki Homman nykytilasta on "trollface" avitaaria käyttävä nimimerkki "Pikku Jaska"
http://hommaforum.org/index.php?action=profile;u=8438
Sata sisällötöntä trollausta lähinnä onelinereille vajaassa neljässä päivässä, tyyli:

"Kapitalismi riistää pientä ihmistä ja tuhoaa luontoa. Kapitalismi on kaiken pahan alku ja juuri."

Ei mitään moderaatiotoimenpiteitä vaikka vanhoja aktiiveja on kovastikin uhkailtu "onelinereiden" kirjoittamisesta.

Kumitonttu kirjoitti...

Hyvä esimerkki, todellakin!

Jos nyt vähän laajalla kaarella piirtää, niin erilaiset agressiiviset provot ja vastustajien tukahduttaminen meluamalla on iät ajat kuulunut vasemmistolaiseen toimintaan.

Ihmettelen silti, mitä lisäarvoa tuollaiset heitot tuovat - ne tappavat keskustelun.

Vasarahammer kirjoitti...

Olen itse ymmärtänyt, että HF haluaa olla "suvaitsevainen" eri mieltä olevia kohtaan. Tämä näkyy sallivuutena vasemmistotrolleja kohtaan ja yliherkkyytenä poliittista epäkorrektiutta kohtaan. HF haluaa olla tunnettu ja suosittu. Hintana tälle on se, että pikkujaskat ulostavat foorumille sisällötöntä roskaansa.

Mielestäni nyt on kuitenkin ohitettu se piste, jolloin trollit ja selkeästi vasemmistolaiset provoilijat hukkuvat taustakohinaan. Moni vanha kirjoittaja on vähentänyt kirjoitteluaan ja jopa lopettanut sen kokonaan.

Pikkupojalle tiedoksi muuten, että LOT (Laiva on täynnä) on sama kuin Turkkila.

Pikkupoika kirjoitti...

Hammer, tiedän ja tiedän myös kuka on "reino". Viittasin niillä siihen, että näkemykseni mukaan nyky-Hommassa ei enää suvaittaisi perustajiensa vanhoja kirjoituksia.
Silloin voi mielestäni aiheellisesti kysyä, onko Homma ajattu tilanteeseen, missä se ei vastaa alkuperäistä tarkoitustaan?

Vasarahammer kirjoitti...

"nyky-Hommassa ei enää suvaittaisi perustajiensa vanhoja kirjoituksia."

Ei suvaittaisi.

Tuohon HF:n paskanheittoon Halla-ahoa kohtaan. Vaikka valtamedia antaa kuvan siitä, että HF on "halla-aholaisuuden" lipunkantaja, todellisuudessa foorumilla trollit ja vierailevat yhden viestin ihmeet heittävät lokaa hänen päälleen joka päivä.

En ihmettele, miksi Jussi on siirtynyt Facebookiin ja kommentoi vain harvakseltaan HF:lla.

Kumitonttu kirjoitti...

Ei Homma varmasti vastaa alkuperäistä tarkoitustaan, mutta yhtä tärkeää olisi tietää, mikä on sen tarkoitus nykyisin. Kun HF (Turkkila) astui julkisuuden valokeilaan, ihmettelin mitä hyötyä siitä on. Pahimmillaan paskaa sataa niskaan niin ettei lähipiiri kestä, parhaimmillaan pääsee antamaan haastatteluita. Jos ei halua myötäillä toimittajien maailmankuvaa, voi olla varma, että likasanko tongitaan pohjia myöten ja näytetään koko maailmalle. Siksipä toimittajat haluavat kieltää anonyymit, koska heitä ei voi pelotella.