sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Halonen ja Haavisto - seksi on oma asia

Viimeisen muutaman viikon aikana blogini hakusanojen johtoon on noussut Tarja Halonen Helena Petäistö. Tänään se noussut sijalle yksi, mikä antanee aiheen presidentinvaalien takia pieneen ajankohtaiskatsaukseen. Kuten tiedetään, Tarja Halosen seksuaalinen suuntaus on valtakunnan "julkinen salaisuus". Tarja Halosen nousussa presidentiksi ei ollut kyse muusta kuin siitä, että Sekoomuksen porvarirouvat halusivat kostaa Elisabeth Rehnin häviön Martti Ahtisaarelle.

Mielenkiintoista kuitenkin on, että Halonen on paljastunut todelliseksi "pragmaatikoksi" presidenttinä. Ilmeisesti presidentti-instituutio on sen verran merkittävä, että presidentti itse, tai vallan sylikoirina toimiva media, ei halua nostaa niitä merkittäviä asioita puheeksi, mitkä heidät nostavat valtaan. Eli vaalikamppailu käydään arvoilla, joita ei kuitenkaan kovin räväkästi uskalleta avata omalla valtakaudella.

Halosen ja MTV3:n uutisankkuri Helena Petäistön suhteesta on puhuttu vuosia. Toisin kuin Jari Sillanpään ulosmarssi, Halosen homous/lesbous ei voine millään olla yhtä hyvin varjeltu salaisuus. Suomessa on satoja tuhansia ihmisiä, jotka ovat kuulleet asiasta. Halosen mahdolliset puutteet presidenttinä eivät mitenkään ole liittyneet hänen seksuaaliseen suuntautumiseensa. Tai no, "mitenkään" on liikaa sanottu, koska seksuaaliseen vähemmistöön kuuluvat - kuten eduskunnan pääsihteeri - ajavat toki kulissien takaa omaa asiaansa. Ja se heille sallittakoon siinä missä kaikille muillekin poliitikoille.

Ainoa asia, mikä tässä touhussa ihmetyttää, on se, että toimiko Halonen Pekka Haaviston kuninkaantekijänä. Miksi vasta nyt kaikki ihastelevat, kuinka hieno, suvaitseva ja tasa-arvoinen maa Suomi on, kun presidentinvaalien toiselle kierrokselle nousee avoimesti homoseksuaali. Mitä Halonen itse ajattelee asiasta? Ainoa kommentti toistaiseksi on ollut, että hän "ihmettelee" vaalitulosta. Kun katson blogini kyelyn tuloksia, niin edes tässä "äärioikeistolaisessa ja impivaaralaisessa" blogissa - jonka lukijat äänestivät Väyrysen suosikikseen ensimmäisellä kierroksella - Haavistossa ärsyttää eniten se, että ääni Haavistolle tulkitaan ääneksi Vihreille.

Joten lyhyesti ja ytimekkäästi: miten ihmeessä homoseksuaalisuus voi nousta vuoden 2012 presidentinvaaleissa mihinkään merkittävään asemaan, kun meillä on ollut jo 12 vuotta homoseksuaalinen presidentti? Eivätkö suomalaiset ole jo osoittaneet, että emme me ole seksuaalisesti mitenkään ahdasmielisiä?

9 kommenttia:

Igor kirjoitti...

Kolmannen kappaleen ensimmäisessä virkkeessä on linkki Suomi24-keskustelupalstoille ikän kuin todisteena.

Huhuh. Ihmettelen jos kelpuutat Suomi24 juorupalstan todisteeksi ?.

Vilkaisin läpi sen keskustelupalstan ja olihan siellä julkkislesboja mainittuina. Mutta oli siellä mainittuina sellaisiakin joiden lesbous ei varmaan ole mitenkään kiistatonta.

Tarja Halosen yhteys Setaan on siltä ajalta kun valistuneissa vasemmistopiireissä oli muodikasta avustaa erilaisia vähemmistöjärjestöjä. Eikä sellainen ainakaan siihen aikaan mitenkään todistanut kyseiseen vähemmistöön kuulumista.

Mutta kaikki on toki mahdollista.

Mutta ennen kaikkea KT älä sentään pidä Suomi24 minään todisteaineistona.

Kumitonttu kirjoitti...

En nojaa mihinkään S24:n "todistusaineistoon" - aihe on ollut julkinen salaisuus laajemminkin. Kyse on siis pikemminkin siitä, että S24 oli ainoa paikka, jossa netissä oli aiheesta käyty keskustelua, että sain sen linkitettyä ylipäätään. Olisihan se juttu, että Totuudessa olisi ketju, jossa presidentin seksuaalinen suuntaus olisi aiheena! Ihme tabu tämä vaan on.

Eilen keskustelin ystäväni kanssa, joka on oikein homomyönteinen. Hän melkein suuttui siitä, että julkesin väittää Halosta lesboksi. Aikoinaan hän järkyttyi Sillanpään homoudesta, ja loppuun asti väitti, ettei Mika Myllylä käytä dopingia... Ihmettelen vaan, että mitä suuttumista siinä on, jos joku paljastuu homoksi sille, joka avoimesti symppaa homoja. Jotenkin tuntuu siltä, että homosymppaus on muoti-ilmiö, jossa julkisesti osoitetaan omaa erinomaisuutta. Sitten kun joku paljastuu homoksi, ensin kauhistellaan sekunnin kymmenys ja sitten ihastellaan, kuinka hienoa homous on.

Tämä seksiin liittyvä kaksinaismoralismi oli kirjoituksen ydin - ei Halosen lesbous.

Kumitonttu kirjoitti...

Totuuden pääkirjoitus Aivan kuin Amerikassa: Olisi hienoa, jos tällä kertaa vaaleja ei voitettaisi eikä hävittäisi kummassakaan maassa ihonvärin eikä seksuaalisuuden perusteella.

Tästä juuri on kyse - meillä on jo homopresidentti! Miksi ihmeessä tämä asia nousi uudelleen "pääteemaksi" näissä vaaleissa?

Igor kirjoitti...

KT: Suomi24 on ilmeisesti ainoa paikka jossa asiasta jotain sanotaan. Eli kyllä tuo aihe on kuvaamallasi tavalla julkinen salaisuus. Retorinen kysymykseni olikin ettei tuo kuitenkaan tarkoita samaa kuin julkinen totuus.

Seksiin liittyvästä kaksinaismoraalista olen kanssasi samaa mieltä. Onhan se erikoista kun samanaikaisesti sekä kauhistellaan että ihastellaan. Tuo diagnoosisi 'homosymppaus on muoti-ilmiö, jossa julkisesti osoitetaan omaa erinomaisuutta' on aika terävä ja uskon sen pitävän paikkansa. Symppaaja kokee asenteellaan itsensä vapaamieliseksi ja suvaitsevaiseksi, yksinkertaisesti 'paremmaksi ihmisseksi', ihmiseksi joka täyttää aivopesevän median ei-impivaaralaisen kriteerit.

Kumitonttu kirjoitti...

Ei kukaan uskalla omalla nimellään aiheesta puhua, mutta valtion hallinnossa asiasta kuiskitaan korkeimpia virkamiehiä myöten. Itse pidän väitteitä uskottavina, vaikkei minulla tietenkään voi olla mitään todistetta.

Symppaaja kokee asenteellaan itsensä vapaamieliseksi ja suvaitsevaiseksi, yksinkertaisesti 'paremmaksi ihmisseksi', ihmiseksi joka täyttää aivopesevän median ei-impivaaralaisen kriteerit.

Tästä on juuri kyse!

Miltton Friidman kirjoitti...

Dont ask, dont tell!

Kumitonttu kirjoitti...

Tuo periaate voi toimia jossain toisessa yhteydessä, mutta aika erikoista on, jos itselle tärkeästä asiasta ei voi puhua siinä pelossa, että menettää valtansa ja elantonsa. Mutta tällaisia raukkojahan nämä nykypoliitikot ovat.

Anonyymi kirjoitti...

Miksi Halonen sitten on parisuhteessa miehen kanssa?

Kumitonttu kirjoitti...

Pertti Arajärven seksuaalinen suuntautuminen on myös arvailujen varassa. Itse asiassa siltä osin veikkaukset osuvat erääseen ruotsinkieliseen virkamieheen. Yritin hieman googlettaa, mutta koska sitä ei ole missään mainittu, en minäkään mainitse nimeä. Tämä on sellainen kekkoslovakia edelleen, ettei meillä juorulehdistö uskalla tehdä mitään. Hakkaraisen sammuminen lähiöbaariin on suuren luokan uutinen näille tolvanoille!

Suurten ikäluokkien aikaan homous oli rikos. Vaikka se sittemmin poistettiin rikoslaista, homous oli synneistä suurimpia, melkein pedofiiliin verrattavissa oleva epäihmisen perikuva. Moni näistä joutui avioitumaan, osa varmasti halusi lapsen, osa uskoi "paranevansa", jos pääsisi naimisiin. Näitä surkeita kohtaloita oli todella paljon. Moni muutti Ruotsiin, jossa homona sai kulkea ilman, että kotiväki ja sukulaiset joutuivat noloon tilanteeseen.

Halosen ja Arajärven osalta voisi todeta, että mihinkäs tiikeri täplistään pääsee. Ovat koko ikänsä asiaa peitelleet, niin mitäpä sitä vanhoilla päivillä asioita muuttelemaan.