tiistai 31. elokuuta 2010

Yhdenvertaiset arvot

Katsotaanpa, miten Helsingin Sanomat muuttaa ilmaiseksi näyttämäänsä nettiuutista ja maksullista paperilehdessä näkyvää uutista. Aiheena on Saksan keskuspankin sosiaalidemokraattisen johtokunnan jäsenen Thilo Sarrazzinin kirjoittamasta kirjasta Deutschland schafft sich ab (Saksa lopettaa itse itsensä).

Ensin ilmaisversio:
Saksan keskuspankin johtokunnan jäsen on raivostuttanut maan johdon juutalaisia ja muslimeja koskevilla kommenteillaan. "Kaikilla juutalaisille on yhteistä tietty geeni. Kaikilla baskeilla on tietyt geenit, jotka erottavat heidät muista", Sarrazin sanoi Welt am Sonntagin haastattelussa. Saksan juutalaisyhteisön johtomiehiin kuuluva Stephan Kramerin mielestä juutalaisia geneettisin perustein arvioivaa ihmistä vaivaa "rasistinen mania".

Ja sitten sama paperiversiosta:
"Meidän pitää keskustella siitä, tarvitseeko Saksa siirtolaisuutta, ja jos tarvitsee, niin minkälaista", Sarrazin sanoi Berliinissä järjestetyssä lehdistötilaisuudessa.


Kirjan pääväitteitä on, että muslimisiirtolaiset kotoutuvat muita siirtolaisryhmiä kehnommin. Tuohtumuksen ytimessä ovat Thilo Sarrazinin väitteet ihmisryhmien perinnöllisistä ominaisuuksista muun muassa älykkyyden osalta. Sellaiset ovat poliittista ruutia ihmisten yhdenvertaisuuden arvoon pohjautuvissa demokratioissa.

Sarrazin sanoi Berliner Morgenpostin haastattelussa sunnuntaina: "Kaikilla juutalaisilla on tietty geeni, baskeilla on tietyt geenit, jotka erottavat heidät muista." Vuosi sitten hän totesi Deutsche Wellelle, että Saksan pitäisi suosia Itä-Euroopan juutalaisten siirtolaisuutta, koska heillä hänen mukaansa on saksalaisia korkeampi älykkyysosamäärä.

4 kommenttia:

Tiedemies kirjoitti...

Onko Kramer siis sitä mieltä, että Sarrazin on antisemiitti, koska hän haluaa juutalaisia lisää Saksaan? En ymmärtänyt mitä tässä on pointtina.

En muuhun ota kantaa, mutta laajassa mielessä rasismia sekin on, jos jotain porukkaa suositaan rodullisten ominaisuuksien perusteella. Jos halutaan älykkäitä siirtolaisia, niin tehdään mieluummin älykkyystestejä. Etnisen taustan voi pahimmillaan väärentää.

Omalla alallani juutalaiset ovat yliedustettuina, ja erityisesti kovimpien nimien parissa on heprealaisia nimiä aivan järkyttävästi

Kumitonttu kirjoitti...

Evening!

Kramer nyt peesaa tasa-arvoon perustuvaa aatetta. Moni sorretuksi tullut tai sellaisia pelkoja omaava uskoo tasa-arvon olevan autuaaksi tekevä oppi. Todellisuushan on osoittanut asian olevan päin vastoin.

Älykkyystestejä ei missään tapauksessa saa alkaa teettää. Mieti nyt, kuinka paljon se maksaisi ja mikä taho testit pääsisi toteuttamaan. Samalla tavalla kuin etnisen taustan, myös äo-tesint tulokset voisi "väärentää" eli lahjoa.

Toki juutalaisilla on valtaisa yliedustus edustamallasi(kin) alalla. Suvut ovat vauraita ja arvostavat korkean koulutuksen tuomia etuja. Samalla tavalla Suomessa on sukuja, jotka tuntevat menneisyytensä satoja vuosia taaksepäin, mikä on ainoastaan osoitus veronmaksukyvystä. Nämä suvut ovat myös yliedustettuina suomalaisessa korkeakoulutuksessa.

Vasarahammer kirjoitti...

Sana "yhdenvertaisuus" on syväkieltä ja tarkoittaa sosialistista tasa-arvoa, jossa pyritään samaan lopputulokseen ryhmien välillä valtion pakkotoimenpitein.

Valtion tehtävänä on edistää yhdenvertaisuutta heikentämällä keinotekoisesti "vahvojen" ryhmien tilannetta ja vahvistamalla heikkojen asemaa.

Kumitonttu kirjoitti...

Huomenta Vasara! Todellakin, yhdenvertaisuus on niin kaunis ajatus, että ainoastaan tunteeton kapitalisti haluaa sitä vastustaa. Kaiken huippuna ovat kyllä nämä "rasistiset, kiihottavat vihapuheet" joiden perusteella ne, jotka arvostelevat vallalla olevaa aatetta, saavat kovennetun rangaistuksen. Niinhän Neukkulassakin aikoinaan kulakin poika sai kovemman tuomion samasta rikoksesta kuin sorvarin poika. Paluu menneisyyteen on jo tapahtunut.