lauantai 28. elokuuta 2010

Laajennettu perhe

Amerikkalainen Yazmin Batista nai bahrainilaisen Sadiq Jaffar al-Saffarin vuonna 2003 ja synnytti vuotta myöhemmin tytön. Miestä ei panopuuhien jälkeen näkynyt ja Yazmin otti eron 2009. Kansainvälisen talouslaman myötä Yazmin sai kenkää ja lähestyi lapsen isää elantonsa turvaamiseksi. Isä houkutteli heidät Bahrainiin ja nauttimaan "ydinperhettä laajemmasta perheidyllistä". Isä lupasi myöt asunnot, autot ja puhelimet, mutta puhe on halpaa. Paikallisen sharia-lain mukaisesti Yazmin ei saa viedä lasta pois maasta ja isänsä ulottumattomiin. Yksikään muslimijärjestö tai naisasiajärjestö sen enempää Yhdysvalloissa kuin muuallakaan ei vaadi sharia-lakiin perustuvan tuomion purkua, vaan meteliä pitää patamusta konservatiivi John McCain (R-Az). Missä muslimi, siellä sharia (Foxnews).

Kanadassa pidätettiin kolme muslimia terrori-iskun suunnittelusta.Yksi heistä on pakistanilainen Khurram Sher, joka etsi itseään Kanadan Idolsissa pari vuotta sitten (Nationalpost). Olettaen, että normaali ihminen ei hakeuden Idolsiin tai BB-taloon, on tämä Pakistanin lahja kanadalaisille ollut melkoisen ahtaalla sekä taloudellisesti että henkisesti. Niin tai näin, herättää hieman huolta, että jopa noin hienosti "kotoutuneet" nuoret (tm) saattavat turvautua uskontonsa lupaukseen ikuisesta paikasta paratiisissa vain parin vääräuskoisen hengen hinnalla.

Tyypillinen länsimainen nuori vetää kännit, elää sosiaalituilla ja ehkä tappaa itsensä masentuneena. Mikä saa nämä kolmannesta maailmasta siunaukseksemme saapuneet nuoret miehet radikalisoitumaan? Islam, kulttuuri vai joku kolmas toistaiseksi tuntematon tekijä?

Ei kommentteja: