perjantai 27. elokuuta 2010

Vesilasiteoria

Aleksandra Kollontai oli suomalaisen porvarisuvun ja tsaarin kenraalin tytär. Hän oli maailman ensimmäinen naisdiplomaatti ja seksuaalisesti hyvin paljon aikaansa edellä, kuten todelliseen tai kuviteltuun eliittiin kuuluvat yleensö ovat. Heitähän eivät sido samat biologiset lainalaisuudet kuin muita ihmisiä. Olen aina pitänyt raamattua ihmisen varhaisen kirjoitetun kulttuurin merkittävimpänä saavutuksena. Raamatun filosofinen puoli on myös se suurin syy, miksi kristinuskoa ja islamia ei voi verrata. Yksi hienoimpia raamatun mietteitä on "ei mitään uutta Auringon alla". Tämä viisaus on nurinkurisesti myös sekulaarisen maailmankatsomuksen keskeinen näkemys. Sekulaarihan juontuu sanasta circular, kun taas seemiläisissä uskonnoissa maailman katsotaan kulkevan Jumalan johdatuksessa "lineaarisesti". Se kuitenkin ihmetyttää, että nykyisessä sähköisen tiedonvälityksen maailmassa on pieni joukko niin edistyksellisiä, etteivät ole oppineet mitään.

Akuliina Saarikoski ilmeisesti kuvittelee olevansa edistyksellinen ja viisas. Hän on kirjoittanut blogiinsa otsikolla Suhdeanarkiaa (US). Akuliina kirjoittaa:  ... Radikaalia tai ei, väitän että tämä on sitä sydämen sivistystä, joka kristilliseltä oikeistolta nyt puuttuu. Tuo tuo mieleeni rouva Kollontain kuuluisan vesilasiteorian, jonka mukaan työmiehen pitää voida harrastaa seksiä yhtä helposti kuin juoda lasillinen vettä. Naisella pitää olla oikeus mennä kenen kanssa tahansa milloin tahansa minne tahansa. Se ei kuitenkaan ole prostituutiota, vaan keino ehkäistä prostituutio, tai tarkemmin sanottuna naisen hyväksikäyttö.
Suhdeanarkia on suhdemuoto, jossa ihmissuhteiden merkitys ajatellaan uudestaan. Se on radikaali ajatus, joka ei tee eroa romanttisten suhteiden, ystävyyssuhteiden ja sukulaissuhteiden välillä. Suhdeanarkistin suhteet eivät myöskään sulje pois toisiaan, ja näin ollen romanttisia suhteita voi olla myös useampia kuin yksi. Tunteita ei siis säännöstellä, vaan niitä riittää tarpeeksi kaikille, aivan kuten monilapsisessa perheessä ei yhdeltä lapselta ole pois se, että vanhemmat rakastavat myös toisia sisaruksia. Mistä siis on kyse? Suhdeanarkia on vastalause kapitalistiselle kulttuurille, johon kuuluvat seuraavat perusasiat. Individualismi, omista tunteista vieraantuminen, kilpailu, menestyksen tavoitteleminen ja ihmissuhteiden näkeminen omistussuhteina. Juuri suhteissa tämä tarkoittaa monogaamisuuden lakia, jossa ihmiseen rakastutaan, hänelle ostetaan tavaroita, mennään naimisiin ja perustetaan varallisuusoikeudellinen yksikkö, joka tuottaa lapsia ja pääomaa. Mitä siis tapahtuisi, jos hylkäisimme suhteisiin pesiytyneen kapitalistisen individualismin? Vallankumous! Meidät on opetettu arvostamaan ydinperhettä valitun suurperheen sijasta.


Lenin julisti Kominternin toisessa kokouksessa 1922:  Ikäänkuin Lenin olisi kenenkään kärsimyksistä välittänyt, mutta se kuvastaa kuinka paljon perheinstituutio merkitsee järjestätyneelle yhteiskunalle. Julistaahan Akuliinakin avoimesti vallankumousta. Kaikissa tietämissäni vallankumouksissa on vuodatettu verta, joten kaipa se sitten lienee Akuliinankin tavoite.
Useat puhuvat kommunistisessa yhteiskunnassa voidaan muka sukupuolitarpeet tyydyttää yhtä helposti ja yksinkertaisesti kuin juoda lasillinen vettä. Ja niinpä suoritetaan avioliittorekisteröinti: yhdytään, erotaan ja tehdään abortteja, uudestaan yhdytään jne. Mutta kuinka paljon kärsimyksiä ja kyyneleitä se tuottaakaan, ja usein loppukädessä kärsimään joutuvat syyttömät lapset.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tuo tuo mieleeni rouva Kollontain kuuluisan vesilasiteorian, jonka mukaan työmiehen pitää voida harrastaa seksiä yhtä helposti kuin juoda lasillinen vettä.

Tuon perusteella Kollontai on nykyisen "miesliikkeen" suora edelläkävijä ja jokaisen naisenpuutteessa kituvan "alemman tason miehen" tulisi pitää häntä suojeluspyhimyksenään.

Kumitonttu kirjoitti...

HAHA :-D

Olen koko kesän koittanut luoda itselleni tilaisuuden keskittyä juuri tuohon mainitsemaasi näkökulmaan, mutta paljon taitaa vettä ehtiä virrata Joensuussa ennen kuin asia tapahtuu. "Alemman tason miesten" seksuaalista toteutumista tutkinut Osmo Kontula nimittäin huomasi atm:n saaman seksin määrän vähentyneen - ainoana ryhmänä seksuaalisen vallankumouksen jälkeen!