perjantai 13. elokuuta 2010

Tasa-arvovisa

Aukioloajat.com on ehdottomasti katsomisen arvoinen sivusto. Sieltä löytyy vaivattomasti kaikkien kauppojen ja virastojen aukioloajat.


Viikkovisa lukijoiden suhteesta tasa-arvoon päättyi tuloksiin:

Kannatan tasa-arvoa 15 ääntä (50%)

Vastustan tasa-arvoa 12 ääntä (40%)

Olen rasisti 6 ääntä (20%)

Olen feministi 2 ääntä (6%).


(Ääniä 30 kpl)
Tulkitsen tuloksia siten, että puolet kannattaa tasa-arvoa, joten puolet ei kannata. Ero johtunee siitä, että osa ei halunnut tehdä noin suoraviivaista jakoa. Oletan myös, että rasisteiksi ilmoittautuneet ymmärsivät kysymykseen sisältyneen kuivan huumorin. Myös feministi-valinnassa oli samaa kuivaa huumoria. Kuitenkin sen tajusi paljon harvempi kuin rasismin. Selitys on käsittääkseni se, että rasismikirves on heilunut niin tolkuttomasti, että ihmiset ovat oppineet erottamaan todellisen ja kuvitellun rasismin. Todellinen rasismi on tekoja - ei sanoja. Feminismin osalta ei ole vielä yhtä laajasti ymmärretty sen todellista poliittista aatetta, vaan moni porvarimies kannattaa sitä kuvitellen sen liittyen jotenkin naisten sortamisen vastustamiseen.

2 kommenttia:

Tiedemies kirjoitti...

Äänestin sekä kannattavani että vastustavani tasa-arvoa, koska kumpikin on totta, riippuen siitä, mitä tasa-arvolla tarkoitetaan.

Kumitonttu kirjoitti...

Juuri näin arvelin käyneen. Tasa-arvo on niin kaunis sana! Eihän kukaan voi tarkoittaa mitään pahaa, jos kannattaa tasa-arvoa. Tai feminismiä. Tai eläinten oikeuksia. Tai luonnonsuojelua.