lauantai 7. elokuuta 2010

Voimalinja

Suomalaisen tärähtäneistön lempilapsi on palestiinalaiskysymys. Viikon sisään Israelista on tullut pari merkittävää uutista. Ne olisi pitänyt ja kannattanut nostaa esille erityisesti niiden, jotka suureen ääneen parjaavat Israelin toimia. Libanonin Hizbollah ampui yhden israelilaisen upseerin, mutta taistelussa israelilaiset onnistuivat tappamaan kolme vastustajaansa (Jpost).

Toinen uutinen oli Gazan sähkölaitoksen sulkeminen polttoainepulan takia (Yahoo). Tilanne ei suinkaan ole ainutlaatuinen, vaan sitä voi pitää Hamasin hyväksi koettuna temppuna hakea EU:lta myötätuntoa (HS). Gazaa johtava Hamas julistaa edelleen avoimesti, että se ei tee rauhaa koskaan juutalaisten kanssa ja että se jatkaa taistelua kunnes jokainen juutalainen on ajettu muualle. Ei ihan yhtä avoimesti, mutta lähes tulkoon, juutalaisten tuhoa julisti muuan itävaltalainen korpraali ja eräs gruusialainen suutarinpoika. Jälkimmäinen järjesti vielä mittavat näytösoikeudenkäynnit (Lääkärien salaliitto) vuonna 1953 saadakseen muodollisen oikeutuksen tuhota maassaan olevat kaksi miljoonaa juutalaista, joista valtaosa oli selvinnyt ensinmainitun järjestämästä muodollisesti oikeutetusta joukkotuhosta.

EU on ajanut itsensä karmeaan välikäteen gazalaisten kanssa, sillä virallisesti Hamas on terroristijärjestö. Eu on täysin omaa syytään antanut johtaa itsensä ansaan. EU ei toimi johdonmukaisesti, vaan se on ottanut myötätuntoisen asenteen palestiinalaisten puolesta israelilaisia vastaan. EU:n mielestä Israel on voimakkaampi, ja vasemmistopiireissä on ollut tapana osoittaa myötätuntoa heikommalle. Millä perusteilla juuri Israel on se voimakkaampi osapuoli, on hankalampi asia. Israel on itse aktiivisesti kehittänyt itseään kun taas naapurimaat eivät. Onko siitä lähtökohdasta katsottuna vahvuus "kohtuutonta", vai eikö kansoilla ole mitään vastuuta omista tekemisistään?

Fatah väittää, että Hamas ei laskuta sähköstä kuluttajia, ja siten Fatah joutuu tosiasiallisesti antamaan suoraa taloudellista tukea Hamasille. Nyt Hamas pyytää EU:lta suoraa apua hankkiakseen öljyä. Missä ovat Mavi Marmarat? Missä ovat Osmo Soininvaaran juutalaisia solvaavat kirjoitukset (Israel kaivaa itseään yhä syvemmälle kuoppaan)?

Vasemmiston Israel-inho paljastuu aina uudelleen Amerikka-vastaisuudeksi. Koska Amerikka tukee Israelia, täytyy Israelin olla paha. Jos poliitikko ei ole johdonmukainen, hänen toimintaansa voi kutsua populistiseksi. Osmo Soininvaara on populisti ja hänen edustamansa punavihreä aate on populistinen liike.

Ei kommentteja: