keskiviikko 25. elokuuta 2010

Kolmas palo

Kuka väittää, ettei bloggaaminen aiheuta päänvaivaa poliittisille päättäjille ja heidän epäpyhien allianssien liittolaisilleen? Kuka vaatii seuraavaksi anonyymin bloggaamisen kieltämistä? Amnestyn voi olla hiukan vaikeaa sitä tehdä...

UUSI SUOMI: Suomalainen blogi raivostuttaa ulkomailla: "Juutalaisvastaista"

Jerusalem Post sai vinkin blogista suomalaiselta Tundra Tabloids -sivustolta, joka seuraa Israel-vastaista kirjoittelua suomalaisessa mediassa. Jerusalem Post kääntää ilmaisun "nilkkimaa" suomalaisbloggaajan käännöksen mukaisesti ilmaisuksi "scum state", joka olisi sanatarkasti käännettynä lähinnä "roskavaltio". Johanssonia haastatelleen lehden mukaan Amnesty-pomo seisoo sanojensa takana.

Onko tämä suomalaisten ikioma amnestygate? Hatun arvoinen nosto, Vasara!

14 kommenttia:

Mikko Ellilä kirjoitti...

Tämä Tundra Tabloidsin kirjoittajan Kenneth Sikorskin aloittama ja Jerusalem Postin lietsoma fleimivyöry on mennyt jo liian pitkälle. Olet varmaan itsekin sitä mieltä, että useimmilla kommentoijilla on suhteellisuudentaju pahasti hukassa.

Ks.
http://uusiviesti.blogspot.com/2010/08/amnesty-ja-israel.html

Kumitonttu kirjoitti...

Terve Ellilä ja kiitos kommentista.

Jos Johansson ei kysyttäessä osaa vastata nimeltä mitään muuta "nilkkivaltiota", niin hän on mielestäni älyllisesti epärehellinen. Vaikuttaa siltä, että Johansson haluaa pönkittää sanomistensa painoarvoa viittaamalla asemaansa Amnestyn johtajana, ja se menee puhtaasti politikoinnin puolelle: "minä ajan moraalisesti hyviä asioita". Mikäs siinä, mutta erityisesti silloin olisi huolehdittava omastakin moraalista. Kyse ei ole vähäpätöisestä asiasta kokonaisuuden kannalta, vaikka tämä yksittäinen tapaus on sangen harmiton, kuten itsekin toteat. Kaksinaismoralismin voi laajentaa aina YK:n tasolle asti.

Minulla ei ole kykyä alkaa sinua opettamaan, mutta luulen katsovani asiaa eri näkökulmasta. Minusta tässä ei ole kyse juutalaisuuden puolustamisesta tai vastustamisesta, mitä sinä ymmärtääkseni arvostelet. Jos näin kuitenkin olisi, eli olisin ymmärtänyt asian aivan väärin, pitäisin tärkeänä tuoda esiin, että juutalaisten hallitsemilla alueilla olot ovat paremmin kuin islamilaisilla alueilla.

Kumitonttu kirjoitti...

Olet varmaan itsekin sitä mieltä, että useimmilla kommentoijilla on suhteellisuudentaju pahasti hukassa.

Tuohon piti vastaamani, että luotan täysin arvostelukykyysi sen suhteen. En ole lukenut yhtään kommenttia enkä aiokaan, koska tässä asiassa tulee aina niin rankkoja ylilyöntejä lukijoiden kommenteissa, etten viitsi tuhlata niihin voimiani.

Kumitonttu kirjoitti...

Kävin lukemassa tuon antamasi linkin, jossa on kommenttisi JPostissa. Väität, että koska Yehuda Shaul on israelin juutalainen, häntä ei voi pitää antisemiittinä, ja siitä vedät johtopäätöksen, että sillä perusteella ei Johanssoniakaan voi pitää antisemiittinä. Molempien asioiden suhteen olet väärässä.

Mikko Ellilä kirjoitti...

Millä perusteella israelilainen juutalainen Yehuda Shaul on siis sinun mielestäsi antisemitisti?

Kumitonttu kirjoitti...

Missä kohtaa olen väittänyt hänen olevan antisemististi?

Tiedemies kirjoitti...

Minä en ymmärrä tätä juutalaisläppää ollenkaan, ja olen Mikon kanssa täysin samaa mieltä asiasta. Tarkoitan sitä, että siis mitä helvettiä, eurooppalainen antisemitismi, siis niiltä osin kuin ei puhuta islamistien antisemitismistä - on suunnilleen sitä tasoa, että uskotaan, että Israelin armeija pommittaa viattomia ihmisiä.

Minä olen käynyt Israelissa, ja voin sanoa, että useammallakin virkamiehellä, sotilaalla jne. on kusta päässä. Se kai kuuluu asiaan maassa, jossa koetaan olevan jatkuvana uhkana, että joku tulee ja räjäyttää itsensä, mutta minusta se alkuperäinen "nilkkimaa"-kirjoitus oli korkeintaan lapsellinen. Se, että siitä leivotaan antisemitismiä, on niin yliampuvaa, että en edes keksi mitään sanoja kuvailemaan sitä.

Antiamerikkalaisten kirjoittelu USA:sta roistovaltiona tms. on paljon rajumpaa, eikä kukaan siitä nosta hirveää haloota.

Kumiksen, Vasaran, ja monen muunkaan suomalaisen bloggaajan närkästyksen taustalla ei oikeasti ole Israel-myönteisyys tai se, että he olisivat jonkinlaisia pro-semitistejä, vaan se, että amnesty, ja muut "vasemmistolaiset" ärsyttävät, ja Israel on hyvä keppihevonen tähän tarkoitukseen.

Vasarahammer kirjoitti...

"Antiamerikkalaisten kirjoittelu USA:sta roistovaltiona tms. on paljon rajumpaa, eikä kukaan siitä nosta hirveää haloota."

Kyllä paljon törkeämpääkin juttua netistä löytyy jopa Suomen kielellä kuin tuo. Kirjoittajana on kuitenkin yleensä joku muu kuin Amnestyn toiminnanjohtaja. Minusta olet hakoteillä tässä.

"Kumiksen, Vasaran, ja monen muunkaan suomalaisen bloggaajan närkästyksen taustalla ei oikeasti ole Israel-myönteisyys tai se, että he olisivat jonkinlaisia pro-semitistejä, vaan se, että amnesty, ja muut "vasemmistolaiset" ärsyttävät, ja Israel on hyvä keppihevonen tähän tarkoitukseen."

Voit spekuloida lämpimiksesi eri kirjoittajien motiiveja vaikka kuinka paljon, mutta niillä ei tässä yhteydessä ole merkitystä.

jadfh kirjoitti...

Tiedemies:
"Kumiksen, Vasaran, ja monen muunkaan suomalaisen bloggaajan närkästyksen taustalla ei oikeasti ole Israel-myönteisyys tai se, että he olisivat jonkinlaisia pro-semitistejä, vaan se, että amnesty, ja muut "vasemmistolaiset" ärsyttävät, ja Israel on hyvä keppihevonen tähän tarkoitukseen."

Kumitonttu:
pitäisin tärkeänä tuoda esiin, että juutalaisten hallitsemilla alueilla olot ovat paremmin kuin islamilaisilla alueilla.

Eiköhän se nyt ole kaikille selvää koska ISLAM!1!!!

Kumitonttu kirjoitti...

Tidari vaan se, että amnesty, ja muut "vasemmistolaiset" ärsyttävät

Tiedemies kuule, et ilmeisesti ymmärrä, että Israel on jatkuvassa sotatilassa. Sota on julmaa ja ratsuväki raakaa. Jos joku IDF:n sotilas syyllistyy Facebookissa abughraibin kaltaiseen eläimelliseen hölmöilyyn, niin se on hänen ongelmansa, ei minun. Pidän tekoa erittäin julmana mutta voit olla varma, että sotilasta rangaistaan. Jos joku palestiinalaishallinnon sotilas syyllistyy samaan, hänet palkitaan. On todella, todella, todella rasittavaa lukea sinun älyllä varustetulta ihmiseltä, että minua vituttaa kun Amnesty on vasemmistolainen. Minua ärsyttää vasemmistolaisen ideologian sisäänrakennettu kaksinaismoralismi. Kuten Lenin aikoinaan sanoi, jokainen uhri, jonka vallankumous vaatii on oikeutettu. Sellaiset kasvot on sillä sinunkin ihannoimallasi aatteella.
Jimbo, sama juttu. Kiitos silti kun kommentoit.

Vasaralle kiitokset. Kommentoit asian selkeästi.

Anonyymi kirjoitti...

Jos näin kuitenkin olisi, eli olisin ymmärtänyt asian aivan väärin, pitäisin tärkeänä tuoda esiin, että juutalaisten hallitsemilla alueilla olot ovat paremmin kuin islamilaisilla alueilla.

No sehän se juuri todistaakin tämän maan johanssoneille, että Israel on nilkkivaltio...

Tosin minä en pidä siitä että joku täkäläinen "I support Israel" -bloggaaja rupeaa kantelupukiksi jollekin Jerusalem Postille. Kyllä heikäläisillä on hyvät ja yliherkät tuntosarvet muutenkin.

Kumitonttu kirjoitti...

Iltaa taas!

minä en pidä siitä että joku täkäläinen "I support Israel" -bloggaaja rupeaa kantelupukiksi jollekin Jerusalem Postille

Mistä tiedät, että juuri noin kävi? Arvo Poika Tuominen sanoi kirjoitti, että länsimaiden tulisi kirjoittaa Neuvosto-Venäjästä yhtä vähän kuin siellä kirjoitetaan lännestä. Minusta Johansson saa sanoa ihan mitä haluaa, mutta hän työskentelee kansainvälisessä NGO:ssa, joten hän joutuu myös kantamaan vastuun (lue: eroamaan) typeristä sanomisistaan. Nilkkisukupolven on hyvä ymmärtää, että heidän puheitaan tarkkaillaan jatkuvasti. Eivät minua ne puheet edes haittaa vaan teot, joita tuollaiset puheet vain heijastelevat.

Mikko Ellilä kirjoitti...

Kenneth Sikorski (Tundra Tabloids) on kyllä itse moneen kertaan hehkuttanut sitä, kuinka juuri hän saattoi Johanssonin postauksen Jerusalem Postin tietoisuuteen kääntämällä sen englanniksi.

Jerusalem Post mainitsi Sikorskin nimeltä moneen kertaan juttunsa lähteenä.

On kuvaavaa, että Israelin suurlähetystö urputti Johanssonin kirjoituksesta vasta Jerusalem Postin jutun jälkeen. Jos Jerusalem Post ei olisi uutisoinut ko. kirjoituksesta, Israelin suurlähetystö ei olisi huomannut sitä lainkaan. Israelin suurlähetystö ei siis pidä Johanssonia sellaisena tahona, jonka kirjoittelua kannattaisi seurata ja kommentoida.

Koko tämä Johansson-kohu on myrsky vesilasissa.

Kumitonttu kirjoitti...

Terve Ellilä!

Niin, siis saattaa tietoisuuteen kääntämällä alkuperäinen suomenkielinen blogimerkintä englanniksi on tietysti aivan eri asia kuin toimia kantelupukkina paperimedialle.

Eri ihmisille eri asiat ovat mitättömiä tai merkittäviä, mutta olen samaa mieltä, että tämä luu on nyt kaluttu.