perjantai 13. maaliskuuta 2015

Hallituksen esitys asiasta oli hyvä

Jokainen terve ihminen on kauan sitten ymmärtänyt, että hallitus, Rinne ja Stubb etunenässä, eivät ole päteviä tekemään päätöksiä:
Asiantuntijalausuntojen perusteella hallituksen esitys ulkomaalaisten oikeudesta terveydenhuollon palveluihin on kaikkea muuta kuin "hyvä".
Mutta mitää sanoo Suomen toiseksi suurimman puolueen johtaja? Tätä miestä äänestää 15% kansasta ensi vaaleissa:
Paperittomien oikeus saada välttämättämiä terveyspalveluja olisi pitänyt hyväksyä eduskunnassa. Hallituksen esitys asiasta oli hyvä.
Kenen kannalta esitys oli hyvä? Vasemmistolaisen hallituksen ja sen vaaliman marxilaisen "kaikkien maiden proletaarit yhtykää" -linjan. Carl Haglund on huolissaan eduskunnan maineesta kansalaisten silmissä (sic!) kun paperittomien lakia ei viety läpi:
Haglund muistuttaa, että lain hyväksymisen takana on selvä poliittinen enemmistö.
Poliittinen kyllä - kuten homojen adoptio-oikeudessakin - mutta ei kansan. On syytä muistaa, että laittomien maahanmuuttajien maksuton hoitaminen tekisi Suomesta erittäin houkuttelevan kohdemaan: yksin Pietarissa on 40.000 lääkitsemätöntä HIV-potilasta ja tuberkuloosipotilaan hoito maksaa jopa puoli miljoonaa euroa. Tarja Halonen opetti 2006 presidentinvaaleissa, että yhden rikastuminen on muilta pois. Tässä sen näkee ihan käytännön tasolla! Poliittisen eliitin kyvyttömyys hahmottaa maailmaa taloudellisia lainalaisuuksia on häkellyttävä.

On totta että palkkataso on Suomessa liian kova, mutta se koskee kilpailulta suojassa olevia julkisen hallinnon työntekijöitä. Avoimella sektorilla jokaisen työntekijän palkka on markkinahintainen. Globaali talous on lahjomaton, työn hinta maailmanmarkkinoilla on tippunut dramaattisesti, kuten Wahlroos toteaa. Tulevaisuuden voittajia työmarkkinoilla ovat liikkeenjohtajat ja ohjelmisto-, opetus- ja terveydenhuoltoalan ammattilaiset, kuten Zerohedge kirjoittaa.

Suomen ongelma ei ole sote, verotus tai NATO. Suomen ongelma on poliittisten johtajien täydellinen kyvyttömyys luoda kansalaisille vapaa yhteiskunta, jossa he itse voivat tehdä päätöksiä markkinoilla kulutustottumuksillaan ja luoda ja synnyttää sellaisia palveluita, jotka ovat maailmanmarkkinoilla kilpailukykyisiä. Yksikään nykyisistä puoluejohtajista ei ole sitoutunut sellaiseen toimintaan - vähiten Stubb, Rinne ja Sipilä. 85% kansasta haluaa antaa tukensa Curley-ilmiölle (Curley-ilmiö 20.7.2014).

10 kommenttia:

Oinomaos kirjoitti...

Kiitos veli Kumis hyvästä kirjoituksesta.

Rajamäen teko oli osoitus siitä, että ainakin yksi (1) demari vielä ajattelee omilla aivoillaan ja siitä, että ainakin yhdellä (1) demarilla on vielä selkärankaa toimia typeryyttä vastaan.

Nykyhallitus eri versioineen on ollut surkein mitä tiedän ja muistan, ei mitään järkeä sen poukkoiluissa ja epäjohdonmukaisuuksissa.

Mitkään isot ja aidosti tärkeät asiat eivät edenneet, mukavia poliittisia virkanimityksiä kyllä näimme varsinkin demareiden valtaamassa opetus- ja kulttuuriministeriössä.

Todella toivon, ettei tulevissa vaaleissa RKP ylitä äänikynnystä. Mikäli menee niukin naukin yli teen kaikkeni, että tarkastutan ja taas tarkastutan tiettyjen alueiden äänestystulokset.

Tosin RKP:n käsikassarat eli Sekoomus ja Demarit kyllä osaavat sotkea Suomen asioita vaikkei RKP hallituksessa olisikaan. Tämän ikävän tosiasian varmistaa vanha kunnon raha.

Kari kirjoitti...

No nyt. Heti aamusta asiaa. Taisi tuo Wahlroos linkki olla kuollut?

Kumitonttu kirjoitti...

Oinomaos, kaikki vanhat puolueet ovat ärkoopeetä ja vihreää. Ei väliä mitä äänestää niin samaa on tiedossa.

Kari, nyt pitäisi linkittää oikein.

thule kirjoitti...

Mainio kirjoitus taas kerran.

Täytyy sanoa, että tuon katastrofaalisen lain kaatuminen oli harvoja ilonaiheita muuten niin masentavien uutisten tulvassa.

Curley-ilmiö on todellinen ja valitettavasti se toimii omallakin kohdalla vaikka siitä kuinka olisi tietoinen. Toivo paremmasta alkaa olla menetetty. Meillä valmistellaan parhaillaan ihan tosissaan muuttoa maasta. Vähiin tosin ovat käymässä tältä pallolta paikat, joissa eläminen näyttäisi pitkällä tähtäimellä edes siedettävältä...

Kumitonttu kirjoitti...

Tuo Curley-ilmiö on mielestäni erinomainen kuvaus nykymenosta. Ehkä itselläni on joku painoarvo sille, että blogosfäärin "pimeällä puolella" nykyisin tunnistetaan pohjoismaisen hyvinvointivaltion ja klassisen italialaisen fascismin yhteys. Ehkä olen hiukan itseriittoinen, mutta luulisin olleeni ensimmäisiä, jotka yhteneväisyyden nostivat esille.

Nyt olisi yhtä tärkeää nostaa Curley-ilmiö ja sen seuraukset yleiseen tietoisuuteen. Elämme valtiossa, jossa avoimesti haaveillaan olevamme köyhien veroparatiisi. Kun kansa elää valtion tuilla, se äänestää Puoluetta.

Kari kirjoitti...

KT:" Ehkä olen hiukan itseriittoinen, mutta luulisin olleeni ensimmäisiä, jotka yhteneväisyyden nostivat esille".

Suuri syy, miksi kiinnostuin kirjoituksistasi.
Itse luin aikoinani amerikkalaisista aselehdistä juutalaisten holokausti tutkimuksista joissa yhdistettiin natsismi valistuksen sylttytehtaalle ja siitähän ei ollut enää pitkä matka fasismiin ja ruotsalaisen sosialidemokratian yhteyksistä natseihin. Artikkelit olivat yleensä aseenkantolakien perspektiivistä.

Taisi olla myös Gates of Viennan alkuaikoina jolloin Euroopassa laajemmin epäiltiin natsismin ja fasismin sittenkin olevan osa sosialisti-perhettä, pitkän kommunistisen ja sosialidemokraattisen päinvastaisesta "äärioikeisto" rummutuksesta huolimatta.

Oikeistolainen Juutalaisyhteisö on tuntenut yhteyden aina. Jopa fasismin lukkarinrakkauden islamiin. Sikäläinen vasemmisto ei taas ymmärrä mitään, vaan hokee jotain suicidaalia luovutuksesta ja siitä seuraavasta rauhasta...

buuri johannesbuurista kirjoitti...

Eipäs nuolaista ennenkuin tipahtaa!

Rajamäki vastusti esitystä, koska se oli huonosti valmisteltu - "En ole 32 vuoden urani aikana törmännyt näin huonoon lainvalmisteluun, Rajamäki perusteli ratkaisuaan".

EI siksi, että esitys oli ihan päätön, hullu tai huono - VAAN, koska se oli "huonosti valmisteltu".

SIIS: Kunhan esitys valmistellaan paremmin, niin se menee eduskunnassa läpi heittämällä. Rajamäkikin sitä täysillä sitten tukee.

So it goes... (pessimisti ei pety)

Yrjöperskeles kirjoitti...

Täytyy siteerata Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaavaa lääkäriä Hannu Syrjälää:

*

” - Hallituksen paperittomien lakiesityksessä kokonaiskustannukseksi on arvioitu enimmillään 550 000-650 000 euroa vuodessa. Jo yhden XDR-tuberkuloosipotilaan hoito maksaa lähes saman verran.

- Miten näiden pitkäaikaisten infektiosairauksien hoidon aiheuttamista kustannuksista edes kuvitellaan selvittävän Suomessa?”

*

Nämä ihmiset, jotka haluavat koko maailman suomalaisen sosiaaliturvan piiriin osaavat aina esittää vaatimuksen ”meidän on ehdottomasti taattava palvelu x ryhmälle y”. He eivät koskaan kysy kysymystä ”miten ja kuinka monelle”. Sadalle? Tuhannelle? Sadalle tuhannelle? Heidän logiikkansa mukaan vastaus kysymykseen ”kuinka monelle” on ”no tietenkin juuri niin monelle, joka vain tänne viitsii tulla”.

thule kirjoitti...

' He eivät koskaan kysy kysymystä ”miten ja kuinka monelle”. Sadalle? Tuhannelle? Sadalle tuhannelle? Heidän logiikkansa mukaan vastaus kysymykseen ”kuinka monelle” on ”no tietenkin juuri niin monelle, joka vain tänne viitsii tulla”. '

Juuri näin, ja kysymyksiä "miten paljon se maksaa?", "kuka sen maksaa?" ja "mitä mahdollisia haitallisia vaikutuksia se aiheuttaa?" he eivät edes vaivaudu kysymään. Tai jos kysyvät, eivät halua kuulla vastausta vaan jonkun täysin alimitoitetun sepitetyn selityksen, joka sitten kirjataan lain perusteluihin ja myöhemmin ihmetellään, kun ei ihan vastannutkaan todellisuutta...

buuri johannesbuurista kirjoitti...

Ykä! se on rahasta kiinni!

Tiiätkö kuinka monta lääkärikeskusta maksaa enemmän vuokraa kuin tienaa. Suomalaisilla ei ole varaa mennä vastaanotolle.

Tiiätkö! Ne on keksinyt sen, että aletaan hoitaan ilmaiseksi ja nostetaan veroja!

Sillä tavalla rahaa tulee, hoidetaan paperittomia ja lähetetään lasku valtionkonttoriin. Se maksaa.

Sillä tavalla rahaa tulee.

Koko homma on bisness.