perjantai 12. joulukuuta 2014

Ruotsi ryhtyy vastaiskuun maahanmuuttajia vastaan

Hehheh... Kouluaikoina opetettiin, että kautta historian sisäpoliittisesti epäonnistuneet poliitikot luovat ulkopoliittisia ongelmia saadakseen kansan rivit yhdistettyä taakseen. Nykypäivänä esimerkin tarjoaa kulmahampaitaan näyttelevä Pohjois-Korea. Argentiina valloitti Falklandin saaret. Irak soti Irania ja Kuwaitia vastaan. Neuvostoliitto loi jatkuvia konflikteja länsimaiden kanssa väkivaltaa kaihtamatta. Natsi-Saksa ryösti naapurinsa ylläpitääkseen omia sosiaalitukiaan. Islam oikeuttaa sodat, orjuuden, raiskaukset ja ryöstelyn lujittaakseen kannattajiensa sitoutumista. Ja mitä tekee Ruotsi?

Uutisen mukaan:
Ruotsin puolustusvoimat voi ottaa kertausharjoitukset uudestaan käyttöön. Ruotsin puolustusministeri perustelee päätöstä lähialueiden turvallisuuden heikkenemisellä. Ympäröivä maailma on muuttunut kielteisellä tavalla Venäjän varustelun, Krimin niemimaan valtauksen ja Ukrainan aseellisen konfliktin vuoksi, puolustusministeri Peter Hultqvist sanoo SVT:ssä.
Ruotsalaiset poliitikot luovat ulkoisen uhkan Venäjään oman maansa sisäisen romahduksen peittääkseen. Venäjä ei ole Ruotsille sen enempää sotilaallinen kuin taloudellinenkaan uhka. Ruotsin suurin uhka on maan sisällä jo olevat 600.000 muslimia ja näiden seuraan lähivuosina liittyvät uudet puoli miljoonaa muslimia.

En olisi ikinä uskonut, että Ruotsissa sorrutaan lähinnä diktatuureista ja harvainvalloista tuttuun toimintatapaan. Kansasta alarmismiin taipuvaiset hermoheikot vielä ottavat populistien väitteet tosissaan ja tärisevät innosta NATO-jäsenyyden puolesta. Suomessakin moni on mennyt satuhassien ja muiden viherpipertäjien ansaan kannattaessaan kansallisen riippumattomuuden sijaan Euroopan Unionia ja NATO-jäsenyyttä. Kaiken kruunaa usko poliitikkojen kykyyn ratkoa ilmaston lämpeneminen. Jos he eivät osaa ratkoa taloudellisia kriisejä sodista puhumattakaan, miten he kykenisivät tarjoamaan mitään ratkaisua maapallon ekosysteemin muuttamiseksi?

Ympäristön tila on parantunut viimeisen sadan vuoden aikana hurjasti. Se on puhtaampi kuin koskaan teollisen vallankumouksen jälkeen ja ehkä sitä ennenkin. Kreikkalaiset parturoivat metsänsä laivoiksi ja eroosio kulutti viljelymaan Välimereen. Markkinatalous, koulutuksen ja tieteellisteknisen osaamisen takia ihmiskunnan mahdollisuudet puhtaaseen elinympäristöön eivät koskaan ole olleet näin hyvät. Lääkkeet, hygienia ja ravinto ovat kaikkien saatavilla. Mutta mitä tekevät poliitikot? Sosialismi on kuin uskonto, jossa helvetin sijaan uhkaillaan sodalla.

7 kommenttia:

Lauri Stark kirjoitti...

Mitä Suomeen tulee, niin natojäsenyys ei sulje pois omaa uskottavaa puolustusta. Tarvitsisimme hallituksen, joka sekä kohdentaisi lisäresursseja omaan puolustukseen, että ottaisi natojäsenyyden prioriteetikseen. Suomen ei tarvitse olla EU:ssakaan sen enempää, eihän Norjakaan ole.

Ympäristö näin yleisesti ottaen ei ole puhtaampi kuin koskaan aikaisemmin. Ennen teollistumisen alkua metsien häviäminen ja saastuminen olivat paikallisia ilmiöitä, nyt ne ovat globaaleja. Syy siihen, miksi juuri Euroopassa ympäristö on puhdistunut johtuu siitä, että teollisuutemme on ulkoistettu halpatuotantomaihin. Saastutuksen kokonaismäärä maailmanlaajuisesti on siis vain lisääntynyt, paskan lähde ei ole vain suoraan neniemme alla. Tyynimeri ei sata vuotta sitten ollut täyttymässä jätteillä ja sademetsät - planeettamme keuhkot - eivät koskaan ole olleet yhtä surkeassa jamassa.

Lauri Stark kirjoitti...

Poliitikot eivät etenevää ekokatastrofia korjaa. Se korjaantuu systeemimme romahduksen kautta.

Kumitonttu kirjoitti...

Uskottava puolustus rakentuu maanpuolustustahdon varaan. NATO-jäsenyys ei itsessään sitä romauta kuten muutaman Nato-maan esimerkki osoittaa, mutta Suomen ei kannata lähteä kokeilemaan kepillä jäätä.

etenevää ekokatastrofia

Tätä juuri tarkoitin alarmismilla.

Bogreol kirjoitti...

Ruotsin puolustusministeri perustelee päätöstään lähialueiden turvallisuuden heikkenemisellä. Ruotsista itsestään on tullut uhka lähialueilleen. Tanskan poliitikot ovat kauhistelleet entisen pääministerin Reinfeldtin lausuntoa, että Ruotsi voisi ottaa määrättömästi maahanmuuttajia, tilaahan on. Venstren integraatiopuheenjohtaja Martin Geertsen totesi, että ensimmäistä kertaa hän kuulee, että maantieteellistä kokoa voi käyttää perusteluna sille, kuinka paljon kaukaisten maiden kansalaisia voidaan omaan maahan asuttaa. Tila ei ole ongelma, ongelma on taloudelliset ja kulttuuriset haasteet. Søren Espersen Tanskan kansanpuolueesta kommentoi, että Ruotsista on tullut uhka naapurimailleen, eikä sosiaalidemokraattien Mette Reissmannkaan tahtonut jakaa Ruotsin unelmaa tulla humanitaariseksi suurvallaksi.

Kumitonttu kirjoitti...

Totta. Meillä on Venäjää vaarallisempi naapuri lännessä. Mistä tietää, vaikka joku päivä meillä on "apartheid-muuri" länsirajallamme. Ruåtsalaiset ovat seonneet.

Becker kirjoitti...

Katselin viime kesänä Ruotsin puolustusvoimien harjoitusta. Siinä harjoituksessa ei harjoiteltu maan puolustusta vaan vihaisen väkijoukon hallintaa. Merellä ei ammuskeltu vaan suihkuteltiin vesitykeillä nopeakulkuisia pikkuveneitä. Pisti vähän mietityttämään koko touhun tarkoitusta.

On muuten tosi, että Ruotsi on jo riesa naapurimailleen. Rikolliset ja muslimit pörräävät rajojen yli esteettä harrastelemaan kantaväestön ryöstelyä ja rienaamista.

Ja mitä Reinfeldttiin tulee, niin olen jo pitkään ollut sitä mieltä, että äijä on hullu. Ihan aikuisten oikeesti patologinen hullu.

Kumitonttu kirjoitti...

Neuvostoliiton romahdus tuli lähes kaikille kuitenkin yllätyksenä ja loppuun asti uskottiin Puolueen jollain tavalla kykenevän säilyttämään vallan itsellään. Valtaosa neuvostoliittolaisistakin uskoi maan kykenevän ratkomaan omat ongelmansa ilman, että sosialismista luovuttaisiin. Myös natsi-Saksassa kansan enemmistö tuki järjestelmää, koska se sai niin merkittävää taloudellista hyötyä siitä. Ruotsissa on meneillään kolmas suuri sosialistinen kusetus, joka tulee päättymään jossain vaiheessa. Vielä emme tiedä, kuten emme tienneet Neukkulan tai Saksankaan tapauksessa, miten ja milloin romahdus tapahtuu. Viimeistään silloin kun naapurimaiden pinna palaa lopullisesti, systeemi kaatuu.