keskiviikko 24. joulukuuta 2014

Valkoinen orjakauppa

Blogisti Tikka jo raportoikin Osmo sioninvaaran uudesta aivopierusta blogissaan.
Joululahja Suomen kansalle, Vihreiden Osmo Soininvaara, on kuoriutunut vihreästä kääreestään ja paljastanut tuoreella "ajatusleikillään" täysiveriseksi kommunistiksi (Öljytuotteiden veroja pitäisi nostaa heti). On aivan sama millä perusteilla tuo sikspäkin puuttuva älykääpiö koepalloaan perustelee, sillä peruste on joka tapauksessa väärä. Tällä kertaa hän väittää, että veron nosto vähentää öljyn kulutusta. Ei vähennä - kiinalaisia ei kiinnosta tipan (sic) vertaa paljonko bensa Suomessa maksaa.

Öljyn hinta on laskenut alimmalle tasolleen vuoden 2007 jälkeen. Merkittävä syy on liuskeöljyn läpimurto omakustannushinnan tiputtua noin 50 dollarin tasolle barrelilta, ja laskun odotetaan vain jatkuvan. Toinen on OPEC:n suurimman tuottajan Saudi-Arabian halu lyödä Irania ja osoittaa valtaansa muillekin öljyntuottajille. Kolmas syy on toki Euroopan lama ja sen luultava vaikutus myös Kiinaan.

Suomessa käytetään öljytuotteita noin seitsemän miljardia litraa vuodessa. Bensiinin - josta veroa on 60% - hinta on tippunut parin vuoden takaisesta 1,7 euroa/litra nykyiselle noin 1,4 euroa/litra. Olettaa siis sopii, että Soininvaara haluaa nostaa polttoaineiden litrahintoja niin, että entinen ainakin tuo ennätyshinta saavutettaisiin, eli veroa nostettaisiin noin 30-40 eurosenttiä litraa kohden. Tämä toisi tilkettä valtion vuotavaan kassaan noin 2 miljardia euroa.

Vihreiden märkä uni - päästökauppa - luotiin tavoitteena lisätä ei-fossiillisten polttoaineiden kilpailukykyä suhteessa helposti kuljetettaviin ja käsiteltäviin fossiilisiin polttoaineisiin, jotka erityisesti kehitysmaissa nostavat tiettömien taipaleiden takana asuvien elintasoa merkittävästi. Päästökauppa siirsi teollista tuotantoa fossiilisia polttoaineita energiantuotantoonsa käyttäviin kehitysmaihin ja sysäsi EU:n matalan talouskasvun uralle. Sen seurauksena päästökauppojen hinta romahti, uusiutuvan energian käyttö maksaa jo nyt saksalaiselle kotitaoudelle noin sata euroa kuussa.

Vertailun vuoksi, suomalaisen pinen omakotitalon lämmitys maksaa noin 100 euroa kuussa keskimäärin läpi vuoden. Ja nyt Soininvaaran tavoittelema veronkiristys kasvattaisi keskivertoperheen energialaskua satasella kuussa. Ongelma on toki kotitalouksien jo valmiiksi heikon ostovoiman tilapäisen vahventumisen tuhoamisesta, mutta kyllä keskusteluun alkaa olla syytä nostaa myös moraalisia ongelmia.

Voiko olla mahdollista, että valtio (osmosoininvaarat yms.) tosiaan tietävät kansalaisia paremmin, mihin heidän rahansa pitää käyttää? Hyvinvointivaltio on jo 20 vuotta sitten menettänyt olemassaolon oikeutuksensa, ja tämä Soininvaaran ehdotus paljastaa, että valtio haluaa päättää, mihin kansalaiset voivat rahansa käyttää. Kyse ei ole velkaantumisen vähentämisestä (sitä varten voi leikata menoja kuten Intiassa) tai ympäristönsuojelusta (päästökauppa) vaan puhtaasta ideologiasta. Liberaali fascismi, jossa valtio marssii koteihimme päättämään kulutustottumuksistamme on arkipäivää ja siitä vilpitön kiitos Soininvaaralle, että hän paljasti asiantilan kaikessa karuudessaan.

Uuden Suomen uutisessa helsinkiläinen vasemmistoliittolainen Henrik Nyholm ehdottaa samaa, jota natsi-Saksassa itse asiassa jo kokeiltiinkin: valtio ottaa verovelkojen vakuudeksi yrittäjän osakkeita! Ratkiriemukasta!

Ei kommentteja: