maanantai 1. joulukuuta 2014

Aladobix Soininvaara

Osmo Soininvaara (Yksi raja murrettu 3.1.2008) oli kerrankin oikeassa - tosin kertoessaan mitä markkinoilla ajatellaan:
Öljymarkkinoilla käydään kauppaa vuoden 2016 öljystä vähän alle 90 dollarin hinnalla. Koska tässä on mukana myös inflaatio-odotus, markkinat ennustavat öljyn reaalihinnan alentuvan selvästi. Tämä ennustus tuntuu yllättävältä, sillä vuonna 2016 esimerkiksi Norja on poistumassa öljyntuottajamaiden joukosta ja moni muukin Opecin ulkopuolinen öljyntuottajamaa on panemassa pillejä pussiin samalla kun maailmassa on lähes miljardi autoa enemmän
Vuoden päästähän tuo vasta nähdään, mutta näillä näkymillä kovin moni asia ei luo uskoa öljyn hinnannousuun. Vuonna 2008 Soininvaara kommentoijiensa kanssa pohdiskeli, että öljyn hinta nousee parissa vuodessa pariin sataan taalaan tynnyriltä, eikä se sieltä ainakaan alaspäin ole enää tulossa. Näillä rukouksiin verrattavissa olevilla taidoilla suomalaista energia- ja ilmastopolitiikkaa on sitten linjattu vuosikausiksi eteenpäin.

1 kommentti:

Kari kirjoitti...

Norjan Statoilin arvosta suli 45 mrd Nok Opecin kokouksen jälkeisenä yhtenä yönä. Porauslauttoja aletaan alas ja porukalle jaetaan lopputilejä. Samoin USA:n koko teollisuus ja sen 2 miljoonaa työpaikkaa on vaarassa.

Saudit ampuu kovilla, mutta Obama voi syyttää vain itseään sekä yhteistyökumppaniaan Muslim
Brotherhoodia ja suojattiaan Irania.