torstai 11. joulukuuta 2014

Lyhyt matematiikka tuhovimman taustalla?

Takku.net-sivustolla pohdiskellaan, oliko mielenosoittajilla oikeus hajottaa Aleksanterinkadulla sijaitsevan koruliike Tillanderin näyteikkuna, mikä on taltioitu jo laajalti nettisivustoilla (kuva alla Pekan porstuasta). Painavin puolustus tuntuu liittyvän siihen, että yrittäjällä on pitkät porvarissukujuuret ja keskipalkkaa paremmat ansiot. Siinä riittää luokkavihollisia likvidoitavaksi - varmaan neljäsosa kansasta.

Päivän parhaan kommentin tarjoaa kuitenkin takkutukka anonyymi:
tällä yrittäjällä on yli 500 000 euron liikevaihto, 5ooo ikkuna on yksi tuhannes osa siitä...
Nykyään vasurianarkistit sekoittavat kuulansa keskioluen sijaan pössyttelemällä. Siinä ei prosenttilaskua tarvita.

Samankaltainen on tilanne kun Suomen komissaari Jyrki Katainen houkuttelee yrityksiä mukaan "investointitalkoisiin". Jyrki latoo pöytään 15 miljardia ja houkuttelee yksityistä pääomaa loput 285 miljardia. Pankkien kyky ja mahdollisuus rahoittaa yrityksiä ja yleensä riskipitoisia projekteja on heikentynyt, kun poliitikot ovat kilvan vaatineet pankkien vakavaraisuuden parantamista. Käytännössä se tapahtuu vähentämällä luotonantoa ulos pankista. Tätä paikatakseen EU siis tunkee markkinoille pankkien tueksi riskisijoituksien rahoittajaksi. Hölmöläisten peitonjatkaminen tulee väkisinkin mieleen.

Matemaattisten taitojen ollessa takkutukkien tasolla, ei ole ihme millaista tuhoa Käteinen on saanut aikaiseksi. Anarkistit hajottavat Tillanderin näyteikkunan, Jyrki-boy koko Suomen.

9 kommenttia:

Sametti kirjoitti...

Käsittämätöntä ajattelua, että jos henkilöllä on varaa maksaa asian korjaus, niin asia on luvallista rikkoa.

Kumitonttu kirjoitti...

Sosialistiseen ideologiaan kuuluu väkivallan käytön oikeutus toisinajattelijoita kohtaan. Kyse ei siis todellisuudessa ole siitä, että he ajattelisivat aikuisten oikeasti, että varallisuus oikeuttaa tuhoamaan toisen omaisuutta. Sitä käytetään pelkkänä tekosyynä.

Vasemmisto ei keskity tuhoamaan omaa omaisuuttaan tai omien johtajiensa omaisuutta. Vasemmistojohtajilla on varallisuutta huomattaviakin määriä (Al Gore), mutta heitä ei häiritä koska he kuuluvat "omiin".

buuri johannesbuurista kirjoitti...

Kunnon selkäsauna takkutukille, niin eiköhän se siitä eli turpiin vaan ja tuplaten.

Mutta nehän vain palkitaan ja ensikerralla särkevät ja tuhoavat enemmän.

Kumitonttu kirjoitti...

En kannata takkutukkien fyysistä rankaisua mutta kyllä heidät pitää eristää pois yhteiskunnasta tuhoamasta toisten omaisuutta.

Anonyymi kirjoitti...

Tämä Jyrki & Jutta Company on käytännössä saanut aikaan enemmän taloudellista tuhoa kuin Neuvostoliitto vuosina 1939-1944 ja mukaan voi vielä laskea saksalaiset 1944-45! Nyt todellakin tarvittaisiin "Marshall apua" tänne ja yksisuuntaiset liput Siperiaan "näille" muutamille!

Tekisi mieli kirjoittaa, että perkele kun olisi Lapuan liikkeelle käyttöä nyt!

Kumitonttu kirjoitti...

Äänestäjistä niin monen asiat eivät muuttuisi parempaan suuntaan heidän omien valintojensa ansiosta, jos maan talous lähtisi kasvamaan, että heillä ei ole motiivia antaa maan talouden kasvaa. Heidän tilanteensa olisi yhtä hyvä tai huono siitä riippumatta, minkälaisessa yhteiskuntamallissa he eläisivät. Sosialismi on heille houkutteleva vaihtoehto, koska he eivät kykenisi pitämään itsestään huolta vapailla markkinoilla. Heistä on luonnollista, että jonkun täytyy huolehtia heistä.

Tämä on sosialismin ydin - estetään vähäosaisten mahdollisuus nousta sellaiseen asemaan, että he voisivat päästä irti yhteiskunnan tuesta. Näin sosialistit varmistavat äänisaaliinsa pitkälle tulevaisuuteen monen sukupolven päähän. Samaan sarjaan kuuluu itsestään huolta pitämättömien maahanmuuttajien laajamittaisen invaasion varmistaminen. Ruotsi on jo tilanteessa, jossa ns. oikeistopuolueetkin kalastavat ääniä maahanmuuttajilta.

Kari kirjoitti...

Itsellä on mainio näyteikkuna sosialismin ja itsenäisen yksityisyrittäjyyden ja -omistuksen vaikutuksista ihmisiin, sillä perheeseen kuuluu ihmisiä, jotka ovat syntyneet ja eläneet äärivasemmistolaisessa kolhoosissa ja toisia, jotka ovat eläneet ideologisesti yhteiskunnan oikealla, konservatiivisella äärilaidalla, aina itsensä ja osan ympäristöäänkin elättäen.
Kolmas linja nousee kepu-lestadiolais-taustasta. Yhteiskunnallisesti ja yksilönkin tasolla vapaat, omaa taloutta konservatiivisesti pyörittävät itsensäelättäjät näyttää olevan ainoa realistinen, pitkän päälle toimiva malli.

Unknown kirjoitti...

Eikun vasemmisto tai kommunistit...Näiden mielestä varmaan tälläinen saataisiin toimimaan.

Uutiskuvissakin nähty yhteistetään kaikki.

HS 30.11. laaja juttu anarkisteista.

Ihmiset kuuluisivat useisiin yhteisöihin, ihan niin kuin nytkin. Olisi asuinyhteisö, vaikkapa yksi kerrostalo, ja työyhteisö, esimerkiksi yhden tehtaan työntekijät. Erona olisi, että talon huollosta tai ylläpidosta ei vastaisi yritys tai kaupunki vaan asukkaat itse. Tehtaassa ei olisi johtajaa vaan työntekijät päättäisivät kaikesta itse.

Kaikki nauaravat anarkisteille. Ei kannattaisi.

Luin tuota juttua, ei pystynyt olemaan nauramatta.

Kumitonttu kirjoitti...

Kari, jos kolhoosi ei toimi edes kovan ulkoisen paineen alla ja saman uskonnon edustajilla, miten ihmeessä se voisi toimia Suomen kaltaisessa maassa?

Hannu, anarkismi toimii, jos KUKAAN ei ala vetämään välistä. Länsimaissa välistävetäjiä on joku 5-10% suuruusluokaltaan. Sen meidän yhteiskuntamme kestää jotenkuten. Anarkistien pitäisi ensin ratkoa tuo ongelma, sen jälkeen kaikki muut ovat helpompia ratkottavia.