tiistai 30. joulukuuta 2014

Monikulttuurinen laivaonnettomuus

Ilta=Sanomat kirjoittaa:
Pahamaineinen Norman Atlantic jää ikuisesti kreikkalaisen 33-vuotiaan Regina Theoffilin mieleen. Regina Theoffili oli laivalla yhdessä 37-vuotiaan kihlattunsa, esteratsastaja Nick Channing-Williamsin kanssa. Heidän oltavansa alkoivat käydä sietämättömäksi, kun liekit nuolivat jo uhkaavasti ympärillä. Pari joutui jopa toisistaan erilleen muutamaksi tunniksi, kun pelastustyöt vihdoin alkoivat. Lopulta molemmat pääsivät italialaiseen helikopteriin, mutta eri aikaan eivätkä he tienneet hetkeen toistensa kohtaloista.
Ja mitäpä kerrotaan laivan tunnelmista ei-niin-monikulttuurisuuden suojaamassa mediassa: Kreikkalainen sopraano Dimitra Theodossiou kertoi italialaiselle medialle nähneensä miesten hakanneen naisia päästäkseen ensimmäisinä pelastuskoptereille.

"Se oli yhtä helvettiä. Irakilaiset, turkkilaiset ja pakistanilaiset joiden oli käsketty istua aloillaan lasten, vanhusten ja naisten pelastamiseksi, alkoivat kiivetä näiden yli hakaten ja sysäten heitä tieltään pois pelastuskoptereista. Minutkin hakattiin. Olin raivoissani. Se oli hirveää. En koskaan unohda sitä."
Rasismia. Rasismia.

Ei kommentteja: