torstai 4. joulukuuta 2014

Johan Strang - hutkija

Mistä näitä vajaamielisiä oikein sikiää:
– Sitä ei ole tapahtunut 1930-luvun jälkeen. Mutta ehkä ollaan samassa tilanteessa: iso talouskriisi ja äärioikeisto uhkaavat, tutkijatohtori Johan Strang Helsingin yliopiston Pohjoismaiden tutkimuskeskuksesta arvioi Ylen aamu-tv:ssä.
Tutkija, joka näkee Ruotsidemokraatit (Persut tai minkä tahansa eurooppalaisen nousukiidossa olevan kansallismielisen puolueen) äärioikeistona ei yksinkertaisesti voi olla täysissä järjissä. Tai hän julistaa punavihreää ajatusmaailmaansa, mutta sehän on sama asia.

Sen minä nyt olen jossain määrin oppinut antamaan näille punavihreille pässeille anteeksi, että he kutsuvat kansallis-SOSIALISTISTA
liikettä oikeistolaisen sijaan ääri-sellaiseksi. Mutta sitä en tajua, miksi Stalinin luomaa valetta täytyy edelleen jatkaa?
Ja mitä nämä vajakit ehdottavatkaan Ruotsin tilanteen ratkaisemiseksi:
Maltillisen kokoomuksen todennäköinen tuleva puheenjohtaja Anna Kinberg Batra on peräänkuuluttanut uusia pelisääntöjä blokkien välille sanomalehti Dagens Nyheterissä.

Kinberg Batra haluaa taata vähemmistöhallitukselle työrauhan. Suuret puolueet voisivat esimerkiksi sopia, että budjeteista äänestetään aina kokonaisuutena, eikä osia niistä kaadettaisi.

– Onko se perustuslaillisesti mahdollista? Onko se enää demokratiaa, jos tehdään tällaisia sääntöjä, jotta yksi puolue saadaan pidettyä ulkopuolella väkisin? Strang täydentää.
Niin, sikäli siis 30-luvun sointuja kuullaan, että silloinkin sosialistit ensin eristivät ja sitten kielsivät muut puolueet. Strang on siis ihan oikeassa, mutta sormi osoittaa 180 astetta väärään suuntaan.

5 kommenttia:

Valkea kirjoitti...

Kommentoin Ruotsin paradoksaalista tilannetta Vihavaisen kirjoitukseen liittyen:

http://timo-vihavainen.blogspot.fi/2014/12/ruotsi-ja-demokraatit.html

Kumitonttu kirjoitti...

Tosiaan, on erikoista kun näin avoimesti jeesustellaan "äärioikeistolaisuudella" mutta samaan aikaan poljetaan vauhtia antisemistismin rattaisiin.

Kari kirjoitti...

Oikeasti median ja vasurien "äärioikeistolaisuus" on 30-luvun äärivasemmistolaisuutta. Sitä toista, kansallista sosialismia. Äärivasemmistolaisuus/vihreys kaasutti juutalaisia jo silloin ja äärivasemmistolaisten/vihreiden päämäärä on kaasuttaa juutalaisia vastaisuudessakin. Tälläkin kertaa islamin avulla.

Nimitysten muuttaminen on osa vasemmiston/vihreiden savuverhoa, Nacht und Nebeliä, yötä ja usvaa, johon juutalaiset on tarkoitus häivyttää.

Kumitonttu kirjoitti...

Kari - totta joka sana.

buuri johannesbuurista kirjoitti...

Nätti ponnari pojalla. Onko tuo tyttöpoika?