torstai 18. joulukuuta 2014

Osta Olvia

Mikä saa aikuisen ihmisen haluamaan muiden aikuisten ihmisten holhoamista, kaitsemista ja tapojen tuomitsemista? Gepardihatut ja muut autoritääriset poliitikot ovat pohjimmiltaan sairaita tunnekylmiä ihmishirviöitä, joilta puuttuu empatiakyky ja luottamus toisten ihmisten hyvyyteen. Näiden samojen diktaattorien ihailijoita ja matkijoita päätyy virkakoneistoon, jossa he käyttävät niin paljon valtaa kuin vain kykenevät kyykyttääkseen kanssaeläjiään.

Suomalaisen virkaeliitin uusin hullutus on alkoholijuomien mainonnan kieltäminen. Tuon mielenvikaisuuden kiertämiseksi oli ilahduttavaa lukea tuore uutinen:
Tulli kertoi keskiviikkona, että se alkaa valvoa tehostetusti alkoholin nettikauppaa. Käytännössä Tullin eväät valvontaan ovat heikot.

Lain mukaan asiakas joutuu maksamaan netissä tilaamiensa alkoholijuomien verot, jos hän tilaa niille kuljetuksen itse. Jos taas myyjä huolehtii kuljetuksesta, riittää että vero on maksettu lähtömaassa.
Jos tuon siis oikein ymmärsin, Suomesta voi tilata alkoholijuomat netistä (Vironviina.com) ja tilauksesta ei tarvitse maksaa veroja Suomeen, jos antaa toimeksiannon kuljetuksesta virolaiselle kuljetusliikkeelle. Kuvan iisalmelainen olut-
laatikko lahtee Tallinnasta Suomenlahden yli hintaan 15,95 euroa. En ole perehtynyt alkoholilainsäädäntöön tai sen "uudistamiseen", joten itselleni koko juttu tuli yllätyksenä. Olin kuullut Lahdentien varrella olevan jättimäisen KOFF-tölkin poistamisesta tai muuttamisesta Cokis-tölkiksi, mutta perusoptimistina en ollut osannut ajatella muutoksen johtuvan alkoholilainsäädännön tiukentuneesta linjasta. Miksi näitä idiootteja valitaan eduskuntaan vaalikausi toisensa jälkeen? Kuka näitä paularisikoita, sannigrahn-laasosia, anttikaikkosia ja anttirinteitä sinne oikein äänestää?

Blogiin ilmestyi tänään sen historian ensimmäinen mainos (vasempaan sivupalkkiin) vastalauseena suomalaisen virkamiehen järjettömyydelle. En saa siitä rahaa eikä blogin linja muutu kaupallisin ehdoin toimivien sivustojen kaltaiseksi.

3 kommenttia:

Imulippo kirjoitti...

http://oikeusjakohtuus.blogspot.fi/2014/10/alkoholin-nettitilaaminen-on-taysin.html

RH kirjoitti...

Vironviinasivulla lukee:
"Jos asiakas haluaa juomien toimituksen Suomeen, hän voi järjestää itse niille kuljetuksen tai vaihtoehtoisesti valtuuttaa logistiikkayhtiö Eleq Logisticsin avustamaan kuljetussopimuksen tekemisessä erillisen kuljetusliikkeen kanssa tilauksen yhteydessä. Jos asiakas valtuuttaa Eleq Logisticsin tekemään kuljetussopimuksen puolestaan, loppukuljetuksen Suomessa hoitaa Itella, DHL, FedEx tai Matkahuolto."

Toisin sanoen netistäkin tilattaessa asiakas järjestää kuljetuksen itse -> joutuu maksamaan veron. Onko edes olemassa mitään verkkoviinakauppaa, jossa voisi valita vaihtoehdon, että myyjä hoitaisi kuljetuksen?

Kumitonttu kirjoitti...

Hyvä linkki imulipolta, kiitos. Sitä en tiedä, onko alkoholille annettu vapaan liikkuvuuden periaatteesta joku poikkeuslupa, kuten on tapaus esimerkiksi alkoholin jakelun suhteen, eli yksittäinen jäsenvaltio voi rajoittaa myyntiä "kansanterveydellisillä" syillä. Miksei suoraan sanota että fiskaalisilla?

Sanna, samaa itsekin mietin tuota kirjoittaessani. Sivustoilla näyttää seisovan, että ostaja järjestää tilauksen.