torstai 13. marraskuuta 2014

Kukkahattu Somaliassa

Iltalehden mukaan Suomi yrittää estää ei-suomalaisen kuolemantuomion täytäntöönpanon Somaliassa. Kuolemantuomio annettiin miehen katkaistua toisen pään moskeijassa.

Tähänkö meillä on aikaa ja rahaa?

Lörtsy ei kuulemma kelpaa kauppanimeksi Eviralle, koska se ei kuvaa tuotetta ostajalle. Mitenkäs suomea osaamattomalle MIKÄÄN suomalainen perinneruoka kuvaa sisältöä? Karjalanpaisti?

7 kommenttia:

Igor kirjoitti...

Kyllähän tämä herättää ihmetystä. Somalian (islaminuksonen?) kansalainen murhaa Somaliassa toisen somalialaisen ja saa siellä sovelletun islamin sharia lain mukaisen tuomion. Nyt sitten Suomen valtio ryhtyy konsulipalvelulain perusteella puolustamaan kaveria kuolemantuomiota vastaan. Sinänsö ymmärrän hyvin, että Suomi vastustaa kuolemantuomioita ja pitää sitä vakavana ihmisoikeusloukkauksena. Iltalehti sanoo "hän asui aiemmin pysyvästi Suomessa", josta olisi ymmärrettävistä, ettei kaveri enää edes asu Suomessa. Eli hän saa suojaa vain sillä perusteella, että hänellä on joskus ollut oleskelulupoa Suomessa asumiseen. Nyt olisi mielenkiintoista tietää kuinka kauan tuo suojeluoikeus pysyy sen jälkeen kun muuttaa pois takaisin kotimaahansa? Muistelen aikoinaan matkailualalla ollessani miten nihkeää oli syntyperäisen Suomen kansalaisen saada konsuliapua, jos oli esimerkiksi kaikki rahat ryöstetty. Vastaus oli tyly: ei anneta rahaa edes paluulipun ostoon vaikka minkälaisen takaisinmaksusitounmuksen tekisi. Vai onko se nyt kriteerinöä, että kaverilla asuu edelleen sukulaisia Suomessa? Koettelee kuitenkin usomalaista oikeudentajua kun elämme jatkuvassa säästöämisen, leikkaamisen ja velkaantumisen kierteessä.

Kumitonttu kirjoitti...

Shkupolli kun tappoi ihmisiä, todettiin että hän oli saanut karkotuksen, mutta sitä ei oltu pantu toimeen. Nyt kun tämä somalialainen lihanleikkuri on saanut kuolemantuomion, lienee selvää että hänet palautetaan Suomeen ja istuttuaan muutaman vuoden kiven sisällä pääsee takaisin moskeijaansa "rukoilemaan".

Yrjöperskeles kirjoitti...

Turhuuksien turhuus. Täähän on hyvä viesti kaikillem jotka suunnittelevat perseilyä maailmalle. Kannattaa ensin käydä jättämässä asyylihakemus Suomeen, niin kokonainen virkakoneisto pyrkii pitämään hepun hengissä.

Tuossa lörtsyasiassa muuten evira antoi periksi, niin että joku järki sentään toimii.

Kumitonttu kirjoitti...

Vaikea sanoa mikä on pääsyvaatimus suomalaisen kulttuurin perustiedoista Evirassa:

- Nimestä käydyn julkisen keskustelun myötä on nyt selvää, että nimi on vakiintunut, Evira kirjoittaa tiedotteessaan.

On NYT selvää. NYT???

Tätäkö ne helvetin hullut eivät tienneet ennen kuin heittivät ilmaan soininvaaralaisen koepallon?

Yksi Turkkulaanen kirjoitti...

"- Nimestä käydyn julkisen keskustelun myötä on nyt selvää, että nimi on vakiintunut"

Hehheh, jos olisivat käyneet esim. Savonlinnan torilla milloin tahansa viimeisen muutaman kymmenen vuoden aikana Evirallakin olisi tiedetty tämä asia... Minä olen tiennyt lörtsyistä n. 20 vuotta, enkä usko että se nimi keksittiin juuri sinä kesänä. On ne niin hölmöjä ettei tuollaisia pitäisi lainkaan pitää huolehtimassa meidän asioistamme!

Kumitonttu kirjoitti...

Seuraavaksi ne varmaan miettii, että valkoryssä on rasistinen nimi.

Vasarahammer kirjoitti...

Juuri tällaisten tapausten takia ihmisoikeuksien maine menee koko ajan huonommaksi.

Mitä suurempi roisto tai kurkunleikkaaja, kuten tässä tapauksessa, sitä kovemmin "ihmisoikeuksia" puolustetaan.