maanantai 8. joulukuuta 2014

Epäonnistuneet yhteiskuntakokeilut

Suomen Pankin entinen johtaja Heikki Koskenkylä sanoo Iltalehdessä:
Euroalue voi kestää vielä 10 vuotta.

- Euron voisi pelastaa vain täydellinen liittovaltio.

Koskenkylän mukaan ero eurosta olisi odotettua helpompi.

- Sitä on liioiteltu. Valuutta on vain raha. Niitä on kautta aikojen tullut, mennyt, ja kaatunut.

Koskenkylä pitää euroa yhtenä historian epäonnistuneimpana kokeiluna.

- Vuosisadan virhe oli Neuvostoliitto. Euro on yhtä hyvä kakkonen.
Kuten Koskenkylä hienosti toteaa, sosialismi on tuhoisa yhteiskuntakokeilu. Ylen uutisen mukaan öljyntuottavaltio Venezuela on ajatumassa konkurssiin. Aivan kuten Neuvostoliitto ja EU:kin. Mikseivät ihmiset voi ymmärtää, että sosialismi ei vain toimi?

Vuosisadan suuri virhe on samojen poliitikkojen aikaansaama massiivinen Euroopan islamisaatio. Suomessa asia muistuttaa keskustelua ilmaston lämepenemisestä, mikä muualla maailmassa on jo saanut hylkytuomion. Mutta kuten englantilainen terrorismia tutkiva järjestö Quilliam toteaa:
Muslimiväestön koko huomioiden Suomesta lähtee huomattavasti enemmän taistelijoita Syyriaan ja Irakiin kuin Britanniasta.

- Suomi on yksi pahimmista ongelma-alueista Euroopassa. Suomessa taistelijoiden osuus maan muslimiväestöstä on yli kolme kertaa suurempi kuin Britanniassa, Rafiq sanoo Ylen haastattelussa.

Sama ongelma koskee muitakin Pohjoismaita. Pohjoismaissa ei ole haluttu tunnistaa vihasaarnaajia.
Mutta mitä tekee kansa? Äänestää konsensuspuolueita ja entinen antikonsensuspuoluekin tylsyttää linjaansa päästäkseen konsensuspuolueiden mukaan hallitukseen. Kuten Ilta=Sanoman pääkirjoitus toteaa:
vanhat puolueet ovat paljon lähempänä toisiaan kuin väittävät olevansa. Ongelma on siinä, että ne ovat alkaneet itse uskoa väitteitään.
Voiko sen selvemmin enää sanoa?

11 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Asia lienee niin, että sosialismi toimii erittäin hyvin sen puolestapuhujille. Kataisille sun muille. He vähät välittävät satojen miljoonien ihmisten surkeasta kohtalosta ja ajavat sosialismia omaksi hyödykseen.

Vituttaa kylläkin jo tuommoinen touhu vähitellen.

Kumitonttu kirjoitti...

Sehän tässä ihmetyttää, miten ihmisiin uppoaa tämä kusetus. Sailaskin jo totesi, että euro hajoaa. Kummallista miten entinen porvaripuolue muuttui sosialistiseksi ja äänestäjät vakavalla naamalla ostavat kaiken.

Niin kuin tuossa Ilta=Sanoman pääkirjoituksessa todetaan, konsensuspuolueet "ovat paljon lähempänä toisiaan kuin väittävät. Ongelma on siinä että ne ovat alkaneet itse uskoa väitteitään". Kyllä ihmismieli on merkillinen.

Pikkupoika kirjoitti...

Mikseivät ihmiset voi ymmärtää, että sosialismi ei vain toimi?

Sosialismi on sitkeä sairaus. Jo 70-luvulla Neuvostoliittoa ihaillut Totuuden (onko jo eläkkeellä?) Sole Lahtinen hehkutti takavuosina kovasti Venezuelaa. Veikkaisin, ettei tämä uusinkaan takaisku lopeta Solen uskoa sosialismin autuuteen.

Anonyymi kirjoitti...

Mitä eroa on esim. nykyisten hallituspuolueiden ja vas/vih "maahanmuuttopolitiikalla"tai nk. ilmastopolitiikalla? Nonsensuspuolueet ovat yhtä kaukana toisistaan kuin Kauniainen Espoosta!
Ei kyllä ketkujen puoluekaan eroa juuri millään lailla, viimeisin hallituksen luottamusäänestys kertoi kyllä paljon!

Unknown kirjoitti...

Tässäpä uusi ehdotus SDP:ltä, sopii epäonnistuneiden yhteiskuntakokeilujen kategoriaan:

Sdp:n vaalipäällikkö, kansanedustaja Tytti Tuppurainen esitti tänään ”merkittävää” veronkevennystä pienituloisille. Tavoite sisältyy Sdp:n vaaliohjelmaan.
Tuppuraisen mukaan käytännössä veroale tehtäisiin korottamalla kaikista tuloista tehtävää perusvähennystä sekä ansiotuloista tehtävää työtulovähennystä.

– Malli olisi kannustava ja oikeudenmukainen ja lisäisi käteen jäävää tuloa pienituloisille. Suomi voisi olla eräänlainen pienituloisten veroparatiisi, Tuppurainen kuvasi aloitetta iltapäivällä julkistetussa tiedotteessaan.

Suomi voisi olla eräänlainen pienituloisten veroparatiisi!

Voi vittu. Nyt tuli syntax error. Pakko laittaa kone kiinni ja yrittää unohtaa tuo.

Terveisiä Latvian Riiasta.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Noista sosialismin perään haikailijoista ajattelen itse enempi yleisinhimillisesti. Meinaten, jos on tiettyä epistolaa saarnannut kolmekymmentä vuotta, niin vaikeahan sitä on mennä tunnustamaan että paskaa olen puhunut ja vielä ihmisille haitallista sellaista. Kasvoja ei vaan voi millään menettää.

Kumitonttu kirjoitti...

Pitäisi käyttää tuota Pikkupojan blogia tietolähteenä. Tuokin linkki Sole Lahtisen Venezuelaa ylistävään kirjoitukseen oli jo yhdeksän vuoden takaa! Kiitos!

Kyl, termisi nonsensuspuolueet on briljantti. Kepu ei tarjoa mitään vaihtoehtoa, eikä tarjoa Persutkaan jos se menee hallitukseen noiden paskojen kanssa. Onneksi on Muutos 2011 viimeisenä oljenkortena.

Pörri - nyt menee kyllä absurdistaniin niin että ryteikkö pölisee. "Pienituloisten veroparatiisi"... Terveisiä Latviaan.

Ykä, väitteesi lienee oikea. Se muuten selittäisi myös oikeamielisten inhon vihabloggareita kohtaan, koska he eivät ymmärrä, että ihminen voi vaihtaa mielipidetään saamansa tiedon perusteella. Eli kaikki nykyiset vihabloggarit ovat äänestäneet isiensä jalanjäljillä Sekoomusta, Esdeepeetä ja Kepulandiaa ensimmäiset vaalinsa, kunnes sitten oivalsivat, että tuhohan tässä käy ellei muuta toimintatapojaan.

Suvaitsevaisto sen sijaan on ja pysyy kehdosta hautaan yhden aatteen mies/nainen, joka ylpeilee järkähtämättömyydellään. Todellinen konservatiivi joka ei mieltään muuta vaikka maa kääntyisi taivaaksi ja taivas maaksi. Niinpä hän ei myöskään kykene ymmärtämään, että vihabloggaajat eivät syntyneet otsat kurtussa ja silmät hehkuvina vaan ovat muuttuneet sellaisiksi iän myötä isänmaan alasajoa seuratessaan.

Moottor Miäs kirjoitti...

Tuuliviirin tuskallinen tie

Täytyy näköjään tyytyä taas komppaamaan ja mainostamaan viisaampiaan. Tuo Jari Parantaisen blogi on ehdottomasti lukemisen arvoinen.

--

Oliskohan tässä sellainen juttu meneillään puolueiden kannattijilla, tällä kannatuksen kovalla ytimellä, että sitä omaa joukkuetta ei nyt vaan vaihdeta.

Silloin kun pikkupoikina piti valita mitä lätkäjoukkuetta kannattaa niin valitsin Pelicanssin. Meillä ei Kymenlaaksossa ollut SM-liigassa pelaavaa joukkuetta, joten pääsin valitsemaan ihan vapaasti. Pelicans oli siihen aikaan aina runkosarjan jumbosijoilla ja niillä oli kiva logo. Altavastaajan puolella on aina mukava olla. Vaikka nyt olenkin muuttanut oikeaan lätkäkaupunkiin niin miten muka voisin vaihtaa joukkuetta.

Sitten kun politiikka alkoi kiinnostamaan niin päätin alkaa kokoomuksen kannattajaksi. Kokkareet tekivät hienon kamppanjan eduskuntavaaleihin 2007. Muistan kun itse Sauli Niinistö ja Jay Käteinen olivat IRC-Galleriassa tsättäilemässä nuorison kanssa.

En kyllä ymmärtänyt että mitä helvetin järkeä siinäkin oli, keski-ikä kun taisi olla noin 16 vuotta kyseissä mediumissa. Nyt vasta lamppu syttyi että me 16-vuotiaat ollaankin jo hyvää vauhtia matkalla kolmekymppisiksi... No kattellaan parin kymmenen vuoden päästä uudestaan.

--

Jyrki Speden Speleissä

"Jyrki otatko kymmenen miljardin haasteen?"

Yrjöperskeles kirjoitti...

Kumis: Ihminen voi todellakin vaihtaa mielipidettään saamansa tiedon perusteella. Minäkin äänestin aikanaan jopa Suomen Kansan Dramaattista Loppua. Aikuistuessani sain lisää tietoa ja elämänkokemusta. Ja huomasin olleeni väärässä. Eikä se ole minulle edes vaikeaa tunnustaa. Ehkä minusta juuri siksi tulikin vihabloggaaja.

Becker kirjoitti...

Mulle kävi aikoinaan silleen, että sanoin faijalle"Kuule täällä on yks kiva jengi joka kokoontuu jossain kerhotalossa ja siellä ne grillaa makkaraa ja sit ne tekee bussimatkoja joihinkin kivoihin paikkoihin ja saanks mä liittyä, niiden nimi on pioneerit ja ...... " ET SAA" oli vastaus. "Ja miksen saa", "Mä kerron sen sulle kymmenen vuoden kuluttua." Kun oli mennyt kymmenen vuotta, ei ollut tarvetta kertoa.

Meidän himassa noi kommarit eivät vissiin olleet kovin suosiossa.

Kumitonttu kirjoitti...

Moottor miäs - Parantaisen kirjoitus on kerta kaikkiaan aivan erinomainen. Kiitos vinkistä.

Pelicans on hyvä valinta suosikkijoukkueeksi. Rauman Lukko omistaa RTK-kiinteistöpalvelut, joten niiden rahoitus on hiukka vakaammalla pohjalla kuin Pelikaanien, mutta saman kokoluokan kaupungeista on kyse.

Ykä - on ihan totta että nuoruudessa vasta koitellaan siipien kantokykyä. Kukapa ei olisi tehnyt tyhmyyksiä. Niistä oppiminen jalostaa ihmistä.