keskiviikko 1. lokakuuta 2014

Sinnemäki kannattaa ihmiskauppaa

Meidaseuranta linkittää eduskunnassa käytyyn keskusteluun alaikäisten turvapaikanhakijoiden säilöönotosta. Lastenpsykiatri Raisa Cacciatore sanoi jo vuosia sitten ääneen sen, minkä poliisi, terveysviranomaiset ja rajavalvonta ovat tienneet: jos suomalaiset vanhemmat hylkäisivät alaikäisen lapsensa ihmiskauppiaille altistaen tämän kaikenlaiselle hyväksikäytölle, henkiselle ja fyysiselle kaltoinkohtelulle ja pelolle pysyvästä erosta, nämä eivät koskaan saisi lastensa huoltajuutta takaisin. Eduskunnassa Vihreä Anni Sinnemäki tunnusti tosiasiallisesti olevansa samaa mieltä, mutta johtopäätös olikin toisenlainen kuin Cacciatorella. Anni nimittäin haluaa ROHKAISTA ihmiskauppaa ja lasten hyväksikäyttöön johtavien tilanteiden syntyä. Kuten tiedetään, sitä saadaan mitä tuetaan:
- Säilöönottokeskukset ovat käytännössä vankilan kaltaisia. Niistä ei pääse pois, eivätkä ne ole sopiva kasvuympäristö lapselle.
Olen osapuilleen samaa mieltä, ja sen takia vanhemmat jotka eivät huolehdi lapsistaan vaan aiheuttavat heidän ajautumisensa vankilamaiseen ympäristöön tuhansien kilometrien päässä kotoaan, eivät missään tapauksessa ansaitse tulla palkituiksi raukkamaisesta teostaan. On vanhempien vastuulla huoltaa ja kasvattaa lapsensa, ja jos tämä ei siihen kykene, niin sitten siitä ei pidä palkita avaamalla rajat Suomeen. Sellaiset vanhemmat voidaan puolestani palkita päästämällä Suomeen, jossa vanhemmat ovat kouluttaneet lapsensa, huolehtineet heidän terveydestään ja haluavat osoittaa omalla esimerkillään yrittämisen tärkeyttä. Aina ei voi onnistua, mutta yrittää voi aina.

Ei kommentteja: