maanantai 13. lokakuuta 2014

Parantaa kuin sika juoksuaan

Kuten tätä kirjoittaessani kaikki jo tietävät, Suomen luottoluokitus tipahti, mutta hallituksen mielestä asiaa on turha sen enempää surra, koska kaatunut maito ja sillä tavalla. Maan ovat työntäneet kuilun reunalle kepulaiset pääministerit ja demari talousministerit, ja Katainen on ahkerasti häärännyt romahduksen syventämiseksi. Ja 60% kansasta antaa 2015 huhtivaaleissa tukensa vallankäyttäjille. Eikö ole aika hullua?

Romahduksen takana on useita poliittisia päätöksiä, joista valtaosa on kotimaisia, itseaiheutettuja. Keskeinen syy on punavihreä sosialistinen hyvinvointivaltio-ideologia. Sen ydinajatus on, kuten lukijani tietävät, klassisen 1920-luvun italialaisen fascismin kanssa yhteinen. Kaikki työskentelevät valtion eteen, kukaan ei työskentele valtiota vastaan ja valtio ulottaa valtansa kaikkialle, eli hallinto on totalitaarinen. Kyseessä on siis sosialistinen versio islamin sharialaista. Ja kuten islamilaisessa yhteiskunnassa, myös hyvinvointivaltiossa merkittävä osa työssäkäyvistä - 24% Suomessa - tekee päähommanaan ideologian lähetys-, valistus- valvontatyötä.

Yhden esimerkin antoi valtion aluehallintavirasto Avi puuttumalla Olut- ja viskinäyttelyn nimeen. Markus Jansson käsittelee aihetta asian ansaitsemalla vakavuudella blogissaan. Toisen esimerkin tarjoaa Turun kaupunki. Kaupunki on julkaissut kuvitteellisen paperilehden, joka on päivätty vuoteen 2029. Asiaa avanneen virkanaisen mukaan tarkoitus oli valottaa turkulaisille, miten virkakunnan nykyiset tavoitteet konkretisoituvat, eli minkälainen Turku on 15 vuoden kuluttua, kun nykyiset päätökset vaikuttavat.

Eräänlaista "teekkarihuumoria verovaroilla kaupunkilaisille", kuten vauraan Ketosen suvun Turkkari hyvin kiteyttää. Lehden - paperilehtiä ei edes paineta vuonna 2029 - kannessa todetaan, että Turun kaupunki on tehnyt ylijäämäisiä budjetteja, lyhentänyt velkaansa ja on pian täysin velaton. Täytyy todeta, että kyseessä on niin uskomaton tulevaisuuden visio, että moista koteihin toimitettua lehteä ei voi pitää minään muuna kuin tyylipuhtaana sosialismin aivopesuna.

Ei kommentteja: