maanantai 20. lokakuuta 2014

Vihreä talousrikollisuus vaatii irtisanoutumista puolueelta

Olemme juuri saaneet kuulla, että joku Sekoomuksen nuorisopoliitikko on murhannut naapurinsa, ja välittömästi alkoi naurettava ajojahti, jossa koko puolueen johtoa vaaditaan irtisanoutumaan yhden mielenvikaisen tekosista. Stubbin ei tarvitse irtisanoutua tappajan yhteyksistä puolueeseensa sen enempää kuin Soinin irtisanoutua kiihotuksesta kansanryhmää vastaan saaneen edustajan ajatuksista. Teko ja ajatus ovat kaksi eri asiaa.

Suomalainen politiikka on niin läpikorruptoitunutta, että minkäänlaiset asiat eivät enää yllätä. Esitellään seuraavaksi Vihreät ja tässäkin blogissa aiemmin esitelty Päivi Harinen (Päivi Harinen ja hyväsisko-verkostot 1.6.2012). Viimeksi Harinen nousi blogissani tikunnokkaan saatuaan kaksi vuotta sitten kesällä 600.000 euroa tutkiakseen Suomessa asuvia somaleita:
599 936 euroa tutkimushankkeelle, jossa on tavoitteena luoda uusia teoreettisia ja menetelmällisiä lähestymistapoja somalimaahanmuuttajien elämän, kansallisuuskokemusten ja kuulumisen tunteiden rakentumisen tutkimukseen. Hanke liittyy käsitteellisesti transnationaalista kansalaisuudesta käytyyn aikalaiskeskusteluun.
Tällä kertaa samainen Päivi Harinen on saanut suvaitsemattomuudesta osakseen:
Pohjois-Karjalan käräjäoikeus tuomitsi Joensuun kaupunginvaltuustossa vihreiden ryhmässä istuvan Päivi Harisen, 58, syytteen mukaisesti törkeästä kavalluksesta. Tuomioksi tuli maanantaina vuosi vankeutta ehdollisena ja oheisrangaistuksena 45 päiväsakkoa, rahassa 2 115 euroa.
Syyte oli 76 000 eurosta, josta ilman juridista avustajaa käräjillä asiaansa hoitanut vastaaja myönsi määrällisesti 60 000 euroa. Käräjäoikeus päätyi tuomiossaan 72 000 euron anastukseen.

Törkeäksi teon tekivät oikeuden mielestä huomattavan suuri summa, teon pitkäkestoisuus ja se, että teossa oli anastettu lähes kaikki äidin rahavarat.
Ville Niinistö - koska Vihreät irtisanoutuvat jyrkästi puolueeseenne pesiytyneestä talousrikollisuudesta? Kun koko Vihreä ideologia nojaa yksinomaan verotukseen ja tulontasaukseen, on ilmiselvää, että Vihreät imee pesusienen lailla juuri näitä päiviharisia. (H/T Murobbs).

Lisäys 21.10.2014 klo 7:20 Ilta=Sanomat uutisoi myös tuon Päivi Harisen tuomion, mutta toisin kuin Laajasalon murhassa (jossa lehti kirjoitti "kokoomuspomosta" alusta pitäen) tällä kertaa lehti ei mainitse sanallakaan tuomitun olevan Vihreä poliitikko.

6 kommenttia:

Pekka kirjoitti...

Murha ja kavallus ovat hiukan eri sarjan rikoksia.

Kumitonttu kirjoitti...

Riippuu keneltä kavaltaa ja miten tappaa. Varasta valtiolta ja istut linnassa pitkään tai aja humalassa yli ja vapaudut vankilasta ennen kuin hovioikeuden päätöksestä on valitettu.

Pointti nyt ei ollut siinä. Oleellista on, että kuka helvetin hullu pitää tuota kokoomusnuorta "tyypillisenä" kokoomuslaisena tai kuka pitää Päivi Harista "tyypillisenä" vihreänä? Jokaisessa puolueessa on omanlaisiaan rikollisia, eikä niistä tarvitse irtisanoutua. Vasemmisto vaatti persuilta irtisanoutumista "rasismista", mutta se on silkkaa mielikuvilla leikkimistä. Sillä ei ole mitään tekemistä oikeasti yhtään minkään kanssa.

Pekka kirjoitti...

Suomessa ei enää menetä kansalaisluottamusta rikoksen vuoksi. Puolueilla on varmaan säännöissään pykälät, hyväksyvätkö he puolueen jäseneksi murhaajan. Voisi kuvitella, että murhaajan käytös ei noudata minkään suomalaisen puolueen ettisiä näkemyksiä.

Pitäisikö puolueen erottaa talousrikoksia tehneen jäsennesä, on hiukan eri asia. Tällöin moni näkyvä poliitikko saisi potkut puolueestaan.

Kumitonttu kirjoitti...

Nyt oli Pekka kyse siitä, että edustaako Harinen tai tuo Laajasalon mies puolueen sellaista yleistä linjaa, niin jokainen ymmärtää että ei edusta. Sellaisesta on ihan turva vaatia minkäänlaista irtisanoutumista. On päivän selvää että petokset ja murhat eivät kuulu politiikkaan eikä länsimaiseen käsitykseen oikeasta ja hyvästä.

En jaksa uskoa että tunnettu tappaja (pl. Kimmo Sasi) menisi vaaleissa läpi. Eikä yhdenkään puolueen imago - ehkä vasemmistoliittoa lukuunottamatta - kestäisi sellaista ehdokasta.

Pentti Linkola on Vihreä ja tunnetusti kannattaa ihmiskunnan laajamittaista tuhoamista, joten siinä mielessä puolueilla on toki eroja, mutta ei yksittäisen hullun takia tarvitse kaikkia puolueen kannattajia leimata.

vinbju kirjoitti...

Onneksi tästä ei sitten saatu bätmänille keissiä, vaikka vastatusten olivat lahtari ja neukku

Kumitonttu kirjoitti...

Kyllä tästä desantti Bätmän itselleen keissin rakensi.