tiistai 7. lokakuuta 2014

Nuorisotyöttömyys kaskena Kataisen projektissa

Tästä päivästä ei pitänyt tulla mitenkään erikoinen, mutta niin vain aamu alkoi jo aiemmin tiedetyllä uutisella uudesta oikeudenkäynnistä. Neljä Suomeen muuttanutta muslimia keräsivät rahaa al-Shabaabille, joka on itä-afrikkalainen islamia tunnustava terroriorganisaatio. Se tuli kertalaakilla tunnetuksi kaapattuan kenialaisen ostoskeskuksen ja kuulustelujen päätteeksi poikkaisi vääräuskoisilta ranteet poikki teroittaen käsivarren kuin timpurin kynän, jolla ihmispolot joutuivat kirjoittamaan nimensä kauppakeskuksen lattiaan.

Seuraavaksi kerrottiinkin jo toinen uutinen, että Suomessa on pidätetty kolme muslimia, joiden epäillään sotineen ISIS:n riveissä Syyriassa tai Irakissa. Sinänsä en pidä Suomen poliisia mitenkään erehtymättömänä, mutta jos muslimi pidätetään terrorismista epäiltynä nyky-Suomessa, niin kyllä sitä ennen on kaikki kivet käännetty, tarot-kortit jaettu pöytään kolmeen kertaan ja kaikki perinteiset loitsut luettu noitien karkottamiseksi. Ehei, kyllä jos tämän oikeus ryssii, niin muhikset kävelevät kadulla muhkeine korvauksineen.

Ja sitten päivän kolmas uutinen koskien muhammedin viestintuojia ja heidän arjalaisia liittolaisiaan: mamut ja mustaloiset ovat hakanneet 70 nuorta sairaalakuntoon. Pravdan haastattelussa Hesan kaupungin nuorisotoimenjohtaja Tommi laitio kiteyttää:
"Itse ilmiötä ei maahanmuuttajuus selitä, vaan syyt ovat taloudellisia, sosiaalisia ja terveydellisiä", Laitio korostaa.

Nuorisotoimi yrittää osaltaan helpottaa tilannetta tarjoamalla nuorille järkevää tekemistä maksutta tai ainakin erittän halvalla. Samoin yritetään parantaa kaupungin palveluita niin, että nuoret pääsisivät töihin ja saisivat koulutusta.
Eli jos me valkoiset heteromiehet emme avaa lompakkomme nyörejä allanien ja muhammedien kasvattamatta jääneille pojille, niin he hakkaavat meidän jälkikasvumme? Minut opetettiin kouluaikoina ajattelemaan niin, että terrorille ei anneta periksi. Vaikka se vaatii uhreja, se on hinta että muut saavat elää rauhassa, kun terroristien vaatimuksiin kieltäydytään jatkuvasti suostumasta.

Toinen asia, joka suorastaan säälittää on väite, että syyt ovat taloudellisia ja sosiaalisia. Vitut on. Suomessa on oltu iät ajat köyhiä, mutta eivät silloinkaan köyhät kiivenneet barrikadeille paitsi kerran 1918, mutta sen jälkeen hekin oppivat pitämään rauhaa parempana kuin väkivaltaa. Tosin aika monelle - mukaanlukien Tarja Halonen - kaikki vääryys johtuu siitä, että valkoiset kurmoottivat punaisia isän kädestä ja vähän enemmänkin kostoksi siitä, että nämä olivat ilmoittaneet tappavansa kaikki valkoiset, jos sellaisia härmässä vielä olisi voitokkaan punakapinan jälkeen. Ihmekös tuo, että vähän sappi kiehui, kun suomalainen porvari oli tuohon aikaan vielä koulutettu puolustamaan kotiaan ja perhettään.

Sitäkään en ymmärrä, miten kaupunki voi "parantaa palveluitaan" tarjoamalla töitä ja koulutusta, kun ei niitä riitä suomalaisillekaan. Ei niitä töitä vain ole, mille syy löytyy yllättävästä tahosta: YLE:n kirjeenvaihtaja sanoo, että Jyrki Katainen puhui kuin sosiaalidemokraatti:
Hyvinvointivaltio on se perusasia, ja markkinatalous on vain väline kohti sitä.
Ja kun sosialisti löytää ongelman, se on aina taloudellinen epätasa-arvo, jolla voi perustella oikeutuksen mihin tahansa väkivallantekoon:
Erityisen traagisena Katainen piti korkeaa nuorisotyöttömyyttä, jota vastaan pitäisi lähivuosina pontevasti taistella.

3 kommenttia:

Yrjöperskeles kirjoitti...

Mitä tulee tuohon uutiseen Helsinkiä terrorisoivista nuorisojengeistä, niin joku saattaa vaatia (ehkä Laition linjoilla) että nyt lastensuojelun täytyy reagoida voimakkaasti. Sattumalta kun asiasta jotakin tiedän, voin todeta, että siinähän vaaditte. Alalta on uuden lastensuojelulain, sen tulkinnan ja ennakkopäätösten pelon myötä viety syömähammas jokseenkin täydellisesti. Jos nuo tyypit laitoksessa vielä jonkunlaisessa rotissa pidettäisiinkin, niin tokihan heillä on sieltäkin säännölliset lomat. Niin että siitä suunnasta ei apua tule. Valitan.

Kumitonttu kirjoitti...

Nykyinen ajattelutapa on, että jos joku asia on rempallaan, se johtuu kansalaisista, jotka tarvitsevat virkamiehen asian saattamiseksi kuntoon. Nyt kun tilanne on, että virkakunta on sössinyt asiat pahemman kerran, niin tyhmempi voisi ajatella, että miten se virkakunta asiat osaisi ratkaista. Jos ei 24% porukasta riitä virkakunnan kooksi, niin kuinka paljon se pitäisi olla?

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä välillä tuntuu, että odota vähän niin hyppään ikkunasta alas. Harmi vain, että se kävisi kipeää kun 1. kerroksesta hyppää!
Tässä ei voi ihmetellä (ja toivoa), että miksi nämä pahoinpitelyt eivät satu näiden puolustajien lapsille kohdalle? Vai ovatko he kaikki lapsettomia vai tietävätkö he aina, että missä heidän lapsensa on?