lauantai 5. heinäkuuta 2014

Puolensa valinnut

Ihminen keskittää katseensa puhekumppaninsa oikeaan kasvonpuoliskoon, koska se on ilmeikkäämpi kuin vasen. Kasvoissa näkyy niin sanottuja mikroilmeitä, jotka paljastavat keskustelijan todellisen tunteen sanoja ja kasvolihaksilla hallittavissa olevia ilmeitä selvemmin. Mikroilmeet ovat niin nopeita, että ihminen ei ehdi tarkastella niitä ja siksi ne vaikuttavat alitajuntamme kautta käyttäytymiseemme ja toimintaamme. Hieman yllättäen myös koira tarkkailee ihmisen kasvojen oikeaa puolta. Ominaisuus, jonka se on vuosituhansien saatossa evoluutiossa omaksunut. Koira on myöskin ainoa eläin, joka uskoo kun ihminen osoittaa sille, mistä se saa ruokaa. Jos on kaksi kuppia ylösalaisin ja toisen alla ruokaa, koira valitsee ihmisen osoittaman kupin. Luonnossa moista altruismia ei ole, minkä takia muilla eläimillä samaa ominaisuutta ei ole ollut tarpeen kehittyä.

Israel on nyt osoittanut mikroilmeellään, että se aikoo vallata Gazan. Se on siirtänyt maajoukkoja etelään ja hio taktiikkaansa. Hamasin tilanne on sikäli tukala, että sen tärkein liittolainen Muslimiveljeskunta sai Egyptissä pahasti turpiinsa. Egypti on sulkenut Hamasin tunnelit, joita pitkin Israeliin ammuttuja raketteja - 400 kappaletta yksin tänä vuonna - on Gazaan toimitettu. ISIS on saanut haltuunsa Irakin ja Syyrian armeijan raketteja, joita se ei ainakaan vielä ole saanut Gazaan kuljetettua. Hamas on oppinut itsekin rakentamaan raketteja, joten oletan että Israelin isku kohdistuu juuri rakettien valmistamiseen tarkoitettujen varastojen ja laitosten etsimiseen ja tuhoamiseen.

Länsimaisen median ja poliittisen eliitin raivoisa tuomio on tietenkin jo nyt tiedossa. Välittömästi alkaa itku ja poru siitä, miten palestiinalaisterroristit käyttävät siviileitä ihmiskilpinään IDF tappaa siviileitä. Muistutetaan, miten pikkuinen Hamas käyttää suhteetonta väkivaltaa toisinajattelijoita kohtaan juutalaisvaltio käyttää suhteetonta väkivaltaa vapaustaistelijoita kohtaan. Ainoa asia joka vuodesta toiseen jaksaa hämmästyttää tässä brutaalissa näytelmässä on se, että vaikka Israelin mikroilmeet ovat paljastaneet, että kohta räjähtää, niin vasemmistossa niitä ei ole ymmärretty.

Netti on täynnä videoita, joissa muslimit tappavat toisiaan ja vääräuskoisia, joten linkitetään tähän jotain positiivista muslimeista. Tässä linkissä on kuvasarja, joka osoittaa että Gazan ainoa humanitaarinen kriisi on Hamas.


1970-luvulle asti sotaveteraanien johtama Suomi koki Israelin kaltaisekseen. Pieni maa, joka on naapureidensa jatkuvan agression kohteena. Israel oli länteen suuntautunut kun taas sen vastustajat olivat kallellaan sosialistileiriin. 1973 Jom Kippur -sodan jälkeen Suomessa vasemmistoradikalisoituminen eli etsikkoaikaansa. Valtaan alkoivat nousta ilkkkakanervat Kokoomuksen Nuorten Liitossa ja erkkiliikaset Teiniliitossa. Edistyksellisen ihmisen leiman sai osoittamalla tukeaan tasa-arvoa ja solidaarisuutta tihkuvalle Neuvostoliitolle ja arvostelemalla siviiliuhreista piittaamatonta kapitalismia. Yhdysvaltain ilmatuki Israelille ja Vietnamin sota voimisti vasemmiston viestiä imperialistisesta Amerikasta.

Kanervat ja liikaset ovat edelleen tiukasti kiinni vallan kahvassa, mutta pikkuhiljaa he tippuvat pois. Uusi sukupolvi voi omaksua uudenlaisen asenteen kapitalismiin ja demokratiaan, ja mikään ei ole parempi happotesti kuin Israelin ja Hamasin välinen sota. Vähitellen suomalaisille - tai ainakin bloggaajille - on paljastunut että islam on väkivaltainen ideologia, joka liittoutui sosialistisen maailman kanssa, koska ne molemmat oikeuttavat väkivallan käytön vastustajiinsa. Enää yksikään suomalaispoliitikko ei voi väittää olevansa tietämätön, miten islamilainen maailma suhtautuu länteen - siis meihin. Kun Israel hyökkää Gazaan, katsokaa poliitikkojen reaktioita. Ne, jotka asettuvat vastustamaan Israelin hyökkäystä, ovat muslimien puolella ja Suomen etua vastaan.

4 kommenttia:

Yksi Turkkulaanen kirjoitti...

Onkohan sama porukka kuin edellisilläkin kerroilla: koko vasemmistoliitto, vihreät, sdp, suurin osa kokkareista ja muutama yksittäinen sieltä täältä muista puolueista. Median sumuttamina iso osa näistä, kun saamme lukea/kuulla/nähdä ainoastaan Israelin puolustusvoimien suorittamasta kansanmurhasta.

Hohhoijaa. Miten ihmeessä ihmiset jaksavat niellä kaikki valheet, mitä heille syötetään?

Kumitonttu kirjoitti...

Hyvä kysymys. Iso osa ihmisistä katsoo JOKA PÄIVÄ uutiset monelta kanavalta. Ehkä ihminen ei voi olla uskomatta sitä, mitä näkee ja kuulee. Älyllisesti vaikeaa olisi myöntää, että katselee tuntitolkulla pelkkää paskaa päivästä, viikosta ja vuodesta toiseen. Mikä merkitys olisi sellaisella elämällä, joka ikään kuin valuu täysin hukkaan.

TapsaK kirjoitti...

Facebookissa on ainakin kaksi sivustoa (Vapaan Palestiinan puolesta, Eappi Finland)jotka näyttää viljelevän tätä yhtä totuutta: Israel paha, palestiinalaiset uhreina. Oman tietämykseni rajoissa olen käynyt sinne kommentoimassa tai lisäämässä virheiden oikaisuja. Pääasiassa ne vaiettu kuoliaaksi (vai onko mennyt sormi suuhun, niihin ei ole osattu antaa vastauksia). Yllättävää kuitenkin ettei niitä ole sensuroitu. Ehkäpä joku punaviher-uskovainen kokee valaistuksen ja ottaa lasit pois silmiltään.

Becker kirjoitti...

No eipä tässä uutisten suhteen paljon valinnan varaa ole. Nelonen höpäjää Hesarin sumutusta (vai joko se loppui) Maikkari kuuluu punikkiBonnierin katraaseen ja siellä jo isännän ääni kuuluu. Yle nyt ehkä yrittää olla asiallinen, mutta siihenkin voi suhtautua varauksella. Ainakin monet sen kirjeenvaihtajista ovat PK - porukkaa.

Se varsinainen tieto on kaivettava netistä, mutta sitä ei tavallinen ruohonjuuritason saappankuluttaja viitsi tehdä.

Ja sitten tämä Liikanen ja Ike. Kaksi poliittista jätöstä, jotka eivät ole koskaan saaneet mitään järkevää aikaiseksi, pikemminkin päinvastoin. Joutaisivat tunkiolle.