torstai 10. heinäkuuta 2014

Kuka meitä manipuloi?

Uutisen mukaan ilmaston kylmeneminen, lämpeneminen, ilmastonmuutos sään äärevöityminen aiheuttaa muutoksia hiusten väriin. tutkijat väittävät että punatukkaisuus takaa riittävän D-vitamiinin saannin kun talvet ovat pimeitä ja kylmiä - Brittein saarilla! Ainoa keino millä punatukkaisten määrä voi muuttua on heidän lisääntymisensä. Miksi ihmeessä irlantilaiset eivät tulevaisuudessakin olisi heikkoina punatukkaisiin naisiinsa?

Tässä ilmastoskeidassa alkaa olla Maria Åkerblomin lahkolaisia merkkejä (Yle Areena). Mikä saa ihmisen niin pois tolaltaan, että hän antaa omaisuutensa pois lahkon johtajan haltuun ja muuttaa asumaan kommuuniin, vannoo väärän valan ja ryhtyy jopa murhaamaan käskystä? Yksi selitys on taitava manipulaatio, jonkinlainen lavahypnoosi.

olen kuullut tutkimuksesta, jossa kuolemaantuomitulle tehtiin erikoinen koe 1800-luvulla Yhdysvalloissa. Tuomitun silmät sidottiin ja muka viillettiin terävällä veitsellä ranteesta. Sen jälkeen hänen kädelleen laskettiin lämmintä vettä ikään kuin se olisi ollut verta. Muut huoneessa olijat innoissaan tekivät huomioita tuomitun heikkenevästä kunnosta ja pulssin laskusta. Lopulta tuomittu tutkimuksen mukaan kuoli - menettämättä pisaraakaan verta. En ole kovin vakuuttunut tarinan todenperäisyydestä, mutta se kuvaa hyvin ihmisen mielen voimaa.

Mikko kirjoitti omassa blogissaan uudesta selvityksestä, jossa käytettiin apuna IBUKI-satelliitin hiilidioksidipitoisuuden mittauksia yhden vuoden ajanjaksolta. Mittauksista selvisi, että maailman suurimmat hiilidioksidin päästäjät näkyvät alla olevassa taulukossa:


Suurimmat hiilidioksidinielut ovat sen sijaan seuraavat maat:


Kuten arvata saattaa, Suomi on maailman ympäristöystävällisimpiä maita sijoittuen hienosti yhdenneksitoista! Mutta siitä huolimatta maksamme sellaisille tupruttelijoille kuin Kiina, Intia, Kongo, Venäjä, Sudan, Etiopia jne jne. Miksi suostumme manipuloitaviksi?

4 kommenttia:

RH kirjoitti...

Heh, ei taida enää tuollaiset evoluution kriteerit toimia tässä maailmassa, missä D-vitamiinia saa purkista. Tuohan edellyttäis muunväristen hiusten kantajien kuolemista ennen suvunjatkamista tai muuttumista lisääntymiskyvyttömäksi...

Kumitonttu kirjoitti...

Totta, ja hiuksetkin voi nykyaikana värjätä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Nuo taulukot ovat paljon puhuvia. Voisiko tulla siihen johtopäätökseen, että tämä kuuluisa suomalainen ympäristöesimerkkinä oleminen ei kiinnosta ketään muuta kuin suomalaisia, ja niistäkin vain hyvin pientä murto-osaa?

Vihreä tiedostava hyvä mieli käy suomalaisille vähän turhan kalliiksi.

Kumitonttu kirjoitti...

Sellaiseen johtopäätökseen voisi tosiaan tulla :)

Nythän Ville Niinistö oli mukana perustamassa ilmastorahastoa, josta hiilidioksidista aiheutuviin korvauksiin maksevat tupruttelijat ja kehitysmaat ovat saamapuolella. Tuon taulukon mukaan Suomen todellakin kannattaa vaatia, että päästäjät maksavat ja hiilidioksidia sitovat maat ovat saamapuolella. Suomi voisi laittaa maksun ihan vaikkapa tuohon rajan taa Venäjälle. Siinä olisi ryssä ihmeissään kun ympäristökanisteri kaivaisi salkustaan nootin ja laskun valtiovierailulla. Vaan veikkaanpa että Venäjä ei ympäristöministeriä maahansa kutsu. Varsinkin kun tämän puolue symppaa avoimesti näitä sinisaareloita, joista Venäjällä on jo kokemusta.