tiistai 1. heinäkuuta 2014

Islamilainen fascismi

Iltalehti valaisee vääräuskoisia:
Egyptissä syntynyt Abdel-Samad, 42, on kirjoittanut Saksassa vastikään julkaistun kirjan nimeltä "Islamilainen fasismi" (Der islamische Faschismus, 2014).

- Jos haluamme elää oikeaoppisen islaminuskon mukaisesti, meidän on käytävä pyhiä sotia, jaettava maailma uskoviin ja vääräuskoisiin sekä hallittava kristittyjä ja juutalaisia, joiden on maksettava meille henkirahaa. Silloin meidän on palautettava orjuus ja moniavioisuus.

- Jihadin periaatetta eivät ole keksineet modernit valtiot, vaan sen takana on profeetta. Maailman jako uskoviin ja vääräuskoisiin, hyviin ja pahoihin on peräisin Koraanista. Valloitussotia eivät halunneet käydä ja hallita maailmaa ainoastaan nykyajan islamistit, vaan islamin uskonnossa tämä halu on ollut mukana alusta alkaen.

- Johtajaperiaate, hierarkiat, absoluuttiset totuudet, ehdoton kuuliaisuus, terrorijoukot, maailmanherruuden saavuttaminen, kuoleman kulttuuri. Kuolemaa ihannoidaan.

- Iranin mullahit ovat ymmärtäneet islaminuskon väärin, samoin talebanit Afganistanissa, muslimiveljeskunta, salafistit! Osama bin Laden on ymmärtänyt islaminuskon väärin, Boko Haram Nigeriassa, al-Shabaab-joukot Somaliassa, islamistit Libyassa, Syyriassa, Irakissa, Pakistanissa sekä Sudanissa, ne kaikkiko ovat ymmärtäneet islaminuskon väärin? Ehkä vika on sittenkin teoriassa.

- Meidän on irtaannuttava alkuperäisestä islaminuskosta.
Tämän kaltaiset uutiset tulevat tarpeeseen:
Euroopan ihmisoikeustuomioistuin on hylännyt kanteen Ranskan kohua herättänyttä burkakieltoa vastaan.
Kohua herättänyttä? Kuka siitä on ollut tuohduksissaan?

Tiedonantaja - fascistinen sellainen - tiesi jo vuonna 2006 puolustaa aatekumppaniaan pääkirjoituksessaan:
Saksalainen fasismi oli Euroopan vahvimman ja teollisesti kehittyneimmän imperialistisen valtion hallintojärjestelmä. Se oli mantereen ja koko maailman herruutta tavoitelleen suurpääoman aggressiivinen ja terroristinen diktatuuri. Islamilaisen maailman kansallismieliset ja uskonnolliset liikkeet sitä vastoin ovat lähtöisin maista, jotka ovat pitkään kärsineet imperialismin sorrosta, ensin Britannian, Ranskan ja muiden eurooppalaisten valtojen siirtomaina, sitten USA:n vasalleina tai hyökkäyskohteina.

Muslimimaailman missään osassa ei ole mitään mikä muistuttaisi lännen korporatiivisia fasistisia valtioita. Itse asiassa perinteinen klaani- ja heimopohjainen islamilainen yhteiskunta hajautettuina valtarakenteineen ja konsensus-päätöksentekoineen on mahdollisimman kaukana fasismista. Edes muslimimaailman feodaaliset monarkiat, diktatuurit ja sotilashallinnot – useimmat niistä USA:n liittolaisia – eivät sovi fasismin määritelmään.

Maa, joka nykyään selvimmin muistuttaa ulkopoliittisilta tavoitteiltaan ja menetelmiltään Natsi-Saksaa, on Bushin USA.
Lisätään tähän vielä Yrjöperskeleen kommentissaan linkittämä kuva:

5 kommenttia:

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tuon Abdel-Samadin jutuista pitäisi typerämmälläkin soida hälytyskellot edes pikkusen. Mutta epäilemättä eräs Hämeen-Anttila kommentoi alta aikayksikön, että ei tuolla hepulla ole tarpeeksi länsimaista teoreettista tietoa islamista ja länsimaisen teoreettisen näkemyksen mukaan islam on ihan muuta toista. Se, että käytäntö näyttää vähän toiselta, on vain harmitonta hiekkaa teorian laakereissa.

Tuo kuva Iranista muuten kertoo enemmän kuin tuhat sana. Laitetaanpa samanlainen kuva Afganistanista:

http://www.davidicke.com/wordpress/wp-content/uploads/legacy_images/stories/Feb201391/487966_605355309489900_192523996_n.jpg

Igor kirjoitti...

ON ihan kommentoitava tuota Yrjöperskeleen laittamaa linkkiä. Siitä näkee todella minkälaisen harppauksen kehitys on ottanut Afganistanissa 40 vuodessa. Valtava harppaus mutta kieltämättä aika takapajuiseen suuntaan.

Kumitonttu kirjoitti...

Islam todella on rauhan uskonto. Kun muijat on säkitetty, ne ei todellakaan voi aloittaa riitoja, jotka härmässä päättyy miehen juoppohulluna tekemään puukotukseen. Islamissa naiset on paremmin turvassa kotiväkivallalta. Eikä niitä kaduillakaan raiskata kun ne kulkee kaavutettuina. Hyvä käytäntö meille pottunokillekin. Jätetään vaan se Allah pois ja sovelletaan muilta osin.

Hämeen-Anttila tuntuu olevan jonkinlainen romantikko kuten Tarja Halonen suhteessaan sosialismiin. Ikään kuin pahoja asioita tapahtuisi vain niiden toimesta jotka tulkitsevat ideologiaa väärin. Vaan eihän se niin mene kuten Abel-Samad tuossa todistaa.

Ironmistress kirjoitti...

Tuosta näkee hyvin, ettei kulttuurievoluutio ole mitään riemumarssia barbarian pimeydestä huikaisevaan sivistyksen kirkkauteen. Päinvastoin, se on täysin sattumanvarainen prosessi, joka etenee siihen suuntaan, missä meemit ja meemipleksit ovat voimakkaimmat ja kilpailukykyisimmät kyeten parhaimmin vastaamaan ympäristön niille asettamiin haasteisiin. Ja ikävä kyllä tuo "voimakkuus" voi tarkoittaa myös fyysistä väkivaltaa.

Teokratia on maailman viheliäisin hallintomuoto. Se on varma tapa luoda maasta kuin maasta Paskastan.

Kumitonttu kirjoitti...

Eihän se edistys kulje aina yhteen suuntaan, vaan takapakkiakin tulee.

Islamin osalta en kyllä usko uskonpuhdistuksen mahdollisuuteen, vaan se tulee tuhoutumaan samoin kuin vaikkapa mithralaisuus. Aikaa voi mennä ja paljon virrata vettä Eufratissa, mutta niin siinä joskus onneksi tulee käymään.