torstai 3. heinäkuuta 2014

Miestä viedään linnasta linnaan

Nuorena neljä vuotta tuntui pitkältä ajalta. Opiskelemaan mennessä valmistuminen näytti niin kaukaiselta, ettei sitä edes viitsinyt ajatella. Nykyisin neljä vuotta menee autotallin seinien maalaamista suunnitellessa. Jos ihmisellä ei ole mitään kiinnekohtaa elämässään, neljän vuoden poissaolo ei vaikuta mihinkään - asuntoon, työpaikkaan, perheeseen. Iltalehti kirjoittaa:
Syyttäjä Velitski vaatii vähintään kolmen ja puolen vuoden vankeustuomiota.
Mistä rikoksesta vaaditaan kolmen ja puolen vuoden tuomiota?
38-vuotias on tuomittu väkivaltarikoksista aiemminkin. Muun muassa 2009 mies tuomittiin Helsingin käräjäoikeudessa tapon yrityksestä yli neljän vuoden vankeustuomioon.

Hän ampui Sörnäisissä ravintoloitsijaa päähän, kun oli saanut porttikiellon baariin.

Samalla kertaa hänet tuomittiin myös kahden Siwan ryöstöstä, joissa mies suihkutti kaasua kassojen kasvoille.

Mies oli vapautunut Riihimäen vankilasta hieman ennen ryöstöjä.
Mies on siis menossa ainakin kolmannen kerran kiven sisään - muista tuomioista nyt puhumattakaan.
38-vuotias mies ryösti hieman ennen kello yhtätoista Simonlinnan kullan Simonkadulla Helsingin kampissa. Hän pyysi nähdä kultasormuksia, joita miesmyyjä esitteli hänelle. Ryöstäjä nappasi 63:n sormuksen esittelylevyn ja lähti vetäytymään kaupasta.

Mies otti takkinsa alta sorkkaraudan ja uhkasi sillä myyjää, joka seurasi perässä. Kadulla ryöstäjä uhkasi tappaa myyjän. Myyjällä oli sähkölamautin kädessä. - Hän sanoi, että hän tappaa minut. Niin minäkin sanoin.

Syytetty kertoi ottaneensa huumaavia lääkkeitä ja hänellä oli akuutti rahantarve.
Veikkaan että krooninen jos ostelee huumaavia lääkkeitä. Mutta tästä ryöstän yrityksestäkö tuli 3,5 vuotta lusimista? Ehei.
Samana päivänä ryöstettiin Kultajousi-liike Kaivokadulla. 38-vuotias pyysi saada kultaketjuja nähtäväksi, mutta naismyyjä näytti niitä vain yhden kerrallaan. Kun myyjä ei näyttänyt koko levyä, hermostunut ryöstäjä löi myyjää 4-5 kertaa.

Ryöstäjä sai 17000 euron kultaketjut. Hän ehti myydä niistä noin kolmanneksen eli viisitoista. Loput saatiin takaisin, kun poliisi otti miehen kiinni seuraavana päivänä Vantaan Myyrmäessä.
38-vuotias on siis taparikollinen, koska poliisi tiesi hakea miehen kylmiltään kotoaan tai mistä lie piilopaikasta. Uskooko kukaan, että tämä rangaistus parantaa miehen? Tuleeko kahden vuoden kuluttua vankilasta vastuuntuntoinen mies, joka on sovittanut rikoksensa ja voi ottaa uuden startin elämälleen puhtaalta pöydältä? Ei varmasti. Mies jatkaa ryöstöjään ja pahoinpitelyitä, ja joka kerralla kynnys madaltuu kovemman väkivallan käyttämiselle. Miestä kohtaan ei kuitenkaan saa käyttää väkivaltaa.

Mitä tekee pääkanisteri Stubb apulaisineen, kun perinteisille eliitin kinkereille - Pori Jazz - on kaavailtu omien viinojen kieltoa? Toteaa topakasti, että tähän on saatava muutos. Pitäähän sitä fiinisti saada oma skumppapullo mukaan. Alkaa olla niin kornia että puistattaa. Kansaa kielletään rahtaamasta viinaa Virosta, mutta heti vaaditaan helpotusta kontrolliin kun poliitikon tai hänen ystäväpiirinsä oma etu niin vaatii.

Ruotsissa eliitti potkupalloilee Visbyn saarella. Ruotsalaiseen paratiisiin kuuluu että saari on tietenkin demilitarisoitu, eikä siellä liiku rasisteja:
Miesten ja naisten jalkapallomaajoukkueiden päävalmentajat Erik Hamrén ja Pia Sundhage ovat joutuneet poliittisen julkisuuspelin kohteiksi länsinaapurissa. Ruotsin poliittinen kerma kokoontuu heinäkuussa viikoksi Visbyhyn Gotlannin saarelle, jossa piipahtaa myös urheilumaailman edustajia. Almedalsveckanilla pelataan myös jalkapalloa, sillä poliittiseen tapahtumaan osallistuville henkilöille on tarjolla cup-muotoinen futistapahtuma.

Kiistellyn äärioikeistolaisen puolueen ruotsidemokraattien nuorisojärjestö SDU pelasi cupissa omalla joukkueellaan. SDU:n varapuheenjohtaja William Hahnen keskiviikkona Twitteriin laittaman viestin ja kuvan perusteella heidän joukkueellaan oli poikkeuksellisen vahva valmennustiimi. Joukkuekuvassa nimittäin poseerasivat Ruotsin miesten ja naisten maajoukkueen päävalmentajat Erik Hamrén ja Pia Sundhage. Hahne kertoi viestissään julkkisvalmentajien auttaneen joukkueen lohkovoittoon.

Kun asiasta nousi kohu, valmentajat riensivät kiistämään tukensa ruotsidemokraateille. He kertoivat vain kävelleensä ohi, kun keltaisissa paidoissa pelanneet SDU:n edustajat pyysivät heitä joukkuekuvaan.

Sundhage ilmoitti, ettei tiennyt keiden kanssa poseerasi. Ruotsalaismediassa ei ole varsinaisesti epäilty kaksikon vilpittömyyttä, mutta jalkapallovalmentajien sinisilmäisyyttä on ihmetelty monilla tahoilla.
Tästä saa huvittavasti yhteyden Paavo Arhinmäkeen, joka on tunnetusti kova jalkapallofani. Ilta=Totuuden sanavalinta "kiistelty äärioikeistolainen" on niin häkellyttävä, että ei voi kuin ihmetellä miten kotimainen mediamme yrittää saada tänne samanlaisen poliittisesti korrektin ilmapiirin luotua. Poliittisen korrektiuden ongelma on siinä, että se estää valtaa pitävien arvostelun. Mutta jos sattuu kuulumaan siihen ryhmään joka nykymenosta hyötyy taloudellisesti, niin sitten tietysti haluaa sitä tukea.

4 kommenttia:

Becker kirjoitti...

Noh, Ruotsihan me tunnetaan, siellä kaikki on mahdollista. Tuo Sundhage on muuten tunnustaunut kommunistiksi. Omituista silleen, että hänhän oli jokin aika sitten USA:n nais futismaajoukkueen valmentaja, ellen nyt väärin muista.

Kumitonttu kirjoitti...

Ahaa, no siihen siis liittyy tuo kohta ettei "heidän vilpittömyyttään epäillä"! Vähän ihmettelinkin miksi he pääsivät pälkähästä noin vähällä.

Kumitonttu kirjoitti...

Wikipedian mukaan Pia Sundhage on homoseksuaali, ja se antaa teitenkin hyvän suojan hänelle.

Becker kirjoitti...

Siispä ruotsalaisen mittapuun mukaan "Ein Übermensch."