tiistai 22. heinäkuuta 2014

Koston kierre

Kuka hyväksyy oman käden oikeuden tällaisessa tilanteessa? Floridalaisen Daytona Beachin poliisipäällikkö ilmoittaa, ettei aio nostaa syytettä miehelle, joka hakkasi henkihieveriin 11-vuotiaan poikansa hyväksikäyttäjän. Suomessa ongelma ei niinkään ole oman käden oikeuden käyttö vaan se, että poliisilla ei ole halua tai mahdollisuuksia selvittää rikoksia ja jos onkin, niin viimeistään oikeuslaitoksen hymyillen jakamat parin vuoden tuomiot eivät toimi pelotteena sen enempää kuin kostonakaan. Jos joku ei vielä tähän mennessä tiedä, niin mitä julmempi rikos, sitä voimakkaammin uhrin läheiset (keskimäärin) janoavat kostoa.

Uutisissa kerrotaan, että Israelin iskussa gazalaiseen sairaalaan kuoli neljä ja loukkaantui moni. Mediassa yhtenä palestiinalaisten väkivallan kierteen syynä pidetään juuri Israelin iskuissa kuolleiden siviilien herättämää katkeruutta ja raivoa uhrien läheisissä. Näin varmasti aika pitkälle onkin, ja siksi juuri Hamas haluaa siviilien kärsivän ja kuolevan ruokkiakseen väkivallan kierrettä. Alla on kuvasarja, josta näkee muutaman Israelin iskun kohteeksi joutuneen siviilikohteen sotilaallinen hyväksikäyttö kansainvälisen oikeuden vastaisesti.
Jos Hamas halutaan saada kuriin ja sitä kautta heikentää sen mahdollisuutta kostonkierteeseen, on niin YK:n, EU:n kuin Yhdysvaltojenkin lopetettava kaikki tuki ja kaikkinainen kumartelu Hamasin toiminnalle.

6 kommenttia:

RH kirjoitti...

Mitähän tuon kyseisen perhetutun oma perhe mahtaa olla asiasta mieltä? Hymisteleekö, että joo kaikki menee just oikein?

Tiedemies kirjoitti...

Hamashan on toiminut jo pitkään niin, että johtajat menevät bunkkeriin piiloon, ja raketit ammutaan sairaaloiden ja koulujen pihoilta siinä toivossa että Israel ampuu jollakin takaisin juuri siihen paikkaan.

Tässä on nyt kyse vähän samanlaisesta tilanteesta kuin siinä että juoppo suurperheen isäpappa heiluu hauikon kanssa ja ammuskelee ikkunoista ohikulkijoita.

Kumitonttu kirjoitti...

Sanna, rikollinen haluaa saada rangaistuksen, jos ei ole täysin psykopaatti. Ihmisellä on sisäänrakennettuna sosiaalisen elämisen koodisto tai toisin sanoen moraali.

TM, Hamasin toiminnassa näkyy islamilaisen kulttuurin arvomaailma: ainoa merkittävä henkilö on jihadisti, jolle naiset ja lapset ovat alisteisia.

Jaassu kirjoitti...

IDF onnistui nappaamaan kuvaa kun pari gazan terroristia pakenee ambulanssissa.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/183201

Kari kirjoitti...

Itsellä on karvaita kokemuksia suomalaisen poliisin poliittisesta korrektiudesta ja mahdollisesta yksinkertaisuudestakin.

Eräs nainen uhkasi n. kuuden-seitsemän vuotta vanhaa tytärtäni ja tämän samanikäistä kaveria ampumisella näiden käytettyä kaverin mummon mökkitietä.

Soitin poliisille, koska haulikkouhkaukset muitakin kohtaan olivat toistuvia. Kaikki meni hyvin niin kauan, kunnes kerroin uhkailijan olevan lesbo-vanginvartija-ampumaurheilija-domina.
Silloin poliisi keksi yhtäkkiä, että lapset olivat kiusanneet naista, vaikka nämä eivät tienneet, eivätkä ymmärtäneet mitään ko. tädin taipumuksista.

Eli Suomessa poliisi on valmis unohtamaan nollatoleranssinsa jopa muuten niin kamalina pitämissään aseella uhkailuissa, jos tekijänä on muuten poliisin ja poliittiseen suojaan oikeutettu vähemmistön edustaja.

Täällä floridalaismiestä ei pelastaisi mikään lain kouralta, sillä "uhri" oli värillinen pedofiilinuorukainen.

Kumitonttu kirjoitti...

Hyvä videolöytö Jaassulta. Kannattaa katsoa.

Kari, uskomaton tarina. Oikeuslaitos on menettänyt ainakin minun silmissäni uskottavuutensa näillä sananvapauspelleilyillään. Poliittinen korrektius ruumiillistuu nettipoliisi Marko Forssissa, ja minusta on suorastaan säälittävää, että meillä edes on sellainen instanssi, joka vahtii nettikeskusteluita. Ei haukku haavaa ole ennenkään tehnyt.