tiistai 8. heinäkuuta 2014

Ettei kansa älyä nousta kapinaan

Kalle Isokallion blogi Uuden Neuvostoliiton rakentajat kannattaa nostaa tännekin esiin:
Onnittelut SDP:lle. Olette onnistuneet hyvin tavoitteessanne tehdä Suomesta sosialistinen valtio. Jo yli puolet bruttokansantuotteesta kulkee valtion kassan kautta. Siihen teiltä meni vajaa sata vuotta. Oletteko asettaneet tavoitteen sille, milloin loppukin kansantuotteesta kulkee valtion kautta? Tuskin te maltatte sitä odottaa toiset sata vuotta.

Yksityisen omaisuuden siirtämisessä ette ole onnistuneet yhtä hyvin, mutta tavoite on siinäkin kirkas. Siitäkin pitää päästä eroon. Keinoksi olette valinneet perintöveron korotukset. Aikaahan siihen menee, mutta sillä tavalla yksityisen omaisuuden siirtäminen valtiolle tehdään pikkuhiljaa, niin ettei kansa älyää nousta kapinaan.

Olette viestinnässännekin olleet taitavampia, kuin kommunistit rajan takana olivat. Ette puhu proletariaatin diktatuurista, vaan hyvinvointiyhteiskunnasta. Eikä teidän tarvinnut viestinnässä suuria ponnistella. Jos lukee Neuvostoliiton Kommunistisen Puolueen keskuskomitean viimeisimmän viisivuotissuunnitelman ja korvaa sanan puolue sanalla hyvinvointivaltio, siinähän se on, nykyinen puolueohjelmanne.
25% elää Puolueen rahoilla, 60% ei välitä ja 15% on liian vähän minkään muuttamiseksi. Niinhän se meni Neukkulassakin. Systemi kesti sentään 70 vuotta kasassa. Me olemme nyt eläneet tätä EUCCP:tä vasta 20 vuotta. Tästähän ehtii kuolla alta pois ennen kuin tilanne muuttuu. Suomi on maailman sosialistin maa.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ei tuohon ole mitään lisättävää tai kommentoitavaa. Kirjoitus puhuu puolestaan!

Anonyymi kirjoitti...

Totesin jokin aika sitten Ykän blogissa että silloin kuin Sdp:tä johtivat Väinö Tannerin tapaiset miehet ja Miina Sillanpään tapaiset naiset niin sen toiminnassa oli edes jokin asiallisuus ja realismi. Sitten sekin vähä haihtui pois sitä mukaan kun sodan käyneet aseveljet syrjäytettiin ja kuolivat vähitellen pois.

Mikäli puoleen nimi ei olisi ikinä ollutkaan Suomen sosialidemokraattinen puolue vaan Suomen sosialistinen puolue niin se olisi ollut rehellisempi ja todenmukaisempi ilmaisu. Sosialismia se on tavoitellut alusta asti. Ehkä se olisi saanut vaaleissa vähemmän ääniä tuolla todenmukaisemmalla nimellä.

Kumitonttu kirjoitti...

Vieras, sosialismi oli 90-luvun alkuun asti monen mielestä oikeasti hyvä aate. Vasta Neuvostoliiton jälkeen se leimattiin vaaralliseksi, mutta se ei estänyt aatetta leviämästä. Nimi vain muutettiin "vihreiksi", "monikulttuurisuudeksi", "tasa-arvoksi" ja niin edelleen. Iso osa noita iskusanoja levittävät tulevat kiusaantuneiksi jos väittää heidän julistavan sosialismia. Vihreät julistavat etteivät ole vasemmalla tai oikealla vaan edellä. Mistä muusta tuo kertoo kuin röyhkeydestä?

Anonyymi kirjoitti...

Eikö sosialismia sitten sanottu vaaralliseksi edes "lännessä" silloin kun Neukkula oli olemassa? Kai sitä älyttiin pitää vaarallisena jo ennen kuin Neukkula perustettiin. Venäjän keisarikunnassakin se tajuttiin niiden keskuudessa jotka eivät kannattaneet sosialismia eikä kommunismia.

Sosialistit onnistuivat miehittämään länsiden akateemiset instituutiot ja mediat. Osa oli neuvostomielisiä mutta osa ei. Ne sosialistit jotka eivät olleet neuvostomielisiä, pitivät Neukkulaa taantumuksellisena ja Neukkula taas piti heitä harhaoppisina ja "huligaaneina".

Neukkulassa ja sen vasalleissa huomattiin sosialismin ja kommunismin todellisuus joten niissä ei oltu naiveja niin kuin lännessä ollaan edellen.

Minä luulin että sosialistisin länsimaa on rankingingien mukaan Ruotsi tai Ranska.

Vaikka on fyysisesti lähellä niin siinä on kontrasti jos Suomea vertaa Viroon tai edes Venäjään. Venäjällä on kevyt liitovaltion tasavero joka on 13 prossaa. Putin on luihu vanhan liiton KGB-agentti, mutta ei hän verota palkasta tuon enempää.

http://en.wikipedia.org/wiki/Taxation_in_Estonia

http://en.wikipedia.org/wiki/Category:Taxation_in_Russia