keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Mehmet Kaplan - Talvisodan veteraani

Ruotsin Vihreiden valtiopäiväryhmän puheenjohtajana toimii turkkilainen Mehmet Kaplan, 43. Hän on ollut Ruotsin muslimien neuvoston puheenjohtaja, ja on myös omassa uskossaan niin vahva, että osallistuu aktiivisesti Israelin vastaisiin kampanjoihin. Mehmetti oli samalla Estelle-laivalla kuin lukuisa joukko muita tunnettuja antisemitistejä. Mehmetin ansioksi vasemmistopiireissä luetaan myös osallistuminen Muhammad-pilapiirrosjupakkaan. Puhdasoppista islamia ajava Muslimiveljeskunta on myös Mehmetin petikaveri.

Mehmet on Vihreiden keskeinen vallankäyttäjä, joten mistä tahansa lusikkasopan hämmentäjästä ei ole kyse. Tällä kertaa Mehmetti on tunkenut lusikkansa sakeaan soppaan pitämässään puheessa verrattuaan Syyriaan lähteneitä jihadisteja Talvisodan vetaraaneihin.

Olen itse vasta aikuisiällä perehtynyt Talvisodan syntyyn ja syihin. Koulussa annettu opetus kertoi Mainilan laukauksista ja Molotov-Ribbentrop -sopimuksen salaisesta lisäpöytäkirjasta sekä tietenkin ajopuuteoriasta. Paljon jäi kertomatta ja tärkeimpänä se vanha poliittinen viisaus, että pieni maa ei voi valita liittolaisiaan. Suomen Talvisodan aikana Neuvostoliitto oli natsi-Saksan liittolainen ja oli kirjaimellisesti moukan tuuria, etteivät Yhdysvallat ja Englanti julistaneet sille sotaa. Kaksi vuotta myöhemmin Saksa ja Neuvostoliitto sotivat keskenään ja Englanti ja Yhdysvallat olivat julistaneet sodan Saksalle. Ja kuten maailmanpolitiikan arkipäivää tuntevat saattoivat arvata, Suomi soti lopuksi vielä Saksaa vastaan. Voittajan kirjoittama historia ei ole looginen, sillä koko sodan arkkitehtinä häärinyt marsalkka Mannerheim säästyi sotasyyllisyyden syytteiltä, kun taas tuomio rapsahti joukolle ihmisiä, joita nykyihmiset eivät tunnista edes nimeltä.

Mehmetin väite on niin mielipuolinen etten millään jaksaisi sitä yhtään enempää ruotia. Joku lukijoistani kuitenkin miettii, mitä tuohon voisi todeta, joten ruodin sittenkin mutta lyhyesti. Jos Neuvostoliitto - tai Syyrian esimerkissä al-Assadin hallinto - olisi voittanut, niin se olisi tappanut jokaisen vastustajansa armoa antamatta ja säälimättä. Ja nyt tulee se ero, jota Mehmet yritti piilotella, mutta eihän hän meitä härmäläisiä onnistu jymäyttämään toisin kuin maanmiehiään: Suomelta puuttui motiivi ja halu tappaa sattumanvaraisesti kaikkia vastaantulevia neuvostosotilaita ja -siviileitä, mutta ISIS ja muut al-Assadin vastustajat tappavat kaikki ikään ja sukupuoleen katsomatta.

Sanotaan, että Talvisota oli vanhojen jääkäreiden sota. Jääkärit olivat tehneet siviilissä uransa ja olivat perheellisiä elämän koettelemia miehiä. Suomen sotaa johtivat eturintamassa jääkärit, joiden arvomaailmaan ei sopinut vihollisen ja siviilien häpäisy. Suomen sota erosi kaikkien muiden Toisen maailmansodan rintamien taisteluista siinä, että se ei ollut ideologinen kiihkomielinen kansanmurhan yritys kuin toisen sotijan näkökulmasta. Paljon huonompaa esimerkkiä Mehmet ei siis olisi voinut valita. Mehmetin valinta kuvaa kuitenkin sitä, että Ruotsi on unohtamassa omat, historialliset juurensa. Malmö on sen jo omalta pieneltä osaltaan tehnyt, kun sen asukkaista nyt yli puolet on jo muita kuin ruotsalaisia.

6 kommenttia:

Professori kirjoitti...

Pisteet Mehmetille kuitenkin siitä että ymmärsi talvisodan sisältävän jotain sellaista, mitä voi käyttää propagandassa. Siitähän tässä on kysymys.

Jklak kirjoitti...

Kyllä, onhan tuo hupaisaa koska Mehmet toteaa: "De friviliga i Finland kämpade för demokrati och frihet. "

Jihadisteihin ei ihan ensimmäiseksi yhdistä demokratiaa ja vapautta. Eivätkös ne ole jopa islamin vihollisia...?

Kumitonttu kirjoitti...

Prof., mä luulen että tämä idiootti yrittää hahmottaa ruotsalaisille, mitä sota on. Ruotsi kun ei ole sotinut pariin sataan vuoteen, niin siellä ei ole mitään kollektiivista ymmärrystä sotimisen mielekkyydestä missään tilanteessa. Tahtomattaan hän tulee samalla kirjoittaneeksi uusiksi Ruotsin historiaa.

JKlak, tuota kommenttia ei onneksi todennut Mehmetti vaan sen blogin pitäjä pohtiessaan niitä eroja mitä jihad ja talvisota sisälsivät.

Vasarahammer kirjoitti...

Ruotsalaisista talvisodan vapaaehtoisista on kirjallisuudessa jo tehty natseja. Kommunisti Stieg Larsson esitti kirjassaan Miehet, jotka vihaavat naisia viimeisimmän version.

Jihadisteja olisi ollut ehkä sopivampi verrata Espanjan sisällissotaan vapaaehtoisina lähteneisiin kommunisteihin. Molempia elähdytti ideologia.

Kumitonttu kirjoitti...

Espanjan sisällisodan kommarit olisi tosiaan parempi vertauskohta. Tuure Lehen oli oma jihadistimme siellä. Arvo Poika Tuominen kirjoittaa muistelmissaan, että Lehen kirjoitti terroristien ensimmäisen käsikirjan pommeista ja niiden käytöstä, ja tuo kirjanen oli käytössä Afrikassa kommarien kaataessa siirtomaavaltaa.

Igor kirjoitti...

Minua alkoi naurattaa kun luin nimen Mehmet Kaplan. Miehen sukunimi on tunnettu ashkenazijuutalainen sukunimi vaikka etunimi viittaakin muslimiin. Erikoista. Tosin on sama nimi ollut käytössä Turkissakin ei-juutalaisilla..