torstai 25. joulukuuta 2014

Turvapaikanhakija

Yrittäjäystävällinen Suomi Antti Rinteen mukaan:
Jos mietin, mikä on valtiovarainministerin vastuu Suomessa, niin ovathan ne yrittäjien isot palkat suhteettomia tästä näkökulmasta.
Kuten Rosa Meriläinen (Virh.) toistaa:
Liikutun aina kyyneliin laulaessani "En etsi valtaa loistoa". Ehkä juuri siksi, että olen erittäin vallanhimoinen ihminen. Kaipaan sitä tunnetta, että minä olen turvassa.
Ei tätä voi pieni ihminen edes keksiä. Kyllä paska valuu ylhäältä alaspäin.

12 kommenttia:

Jaska Brown kirjoitti...

Täytyy myöntää, etten tiennytkään yrittäjän saavan "palkkaa".

Vasarahammer kirjoitti...

Antti Rinne on demari ja demari voi olla rehellisesti vain, jos uskoo talouden olevan nollasummapeliä ja politiikan avulla korjataan markkinatalouden aiheuttamat vääristymät.

Unknown kirjoitti...

Eikös tuloerot olleet pahasta? Kun rikkaat muuttavat maasta, niin tuloerot pienenevät, joten demarin pitäisi olla tyytyväinen. Kun lukee näiden aivoituksia, niin ei voi tulla muuhun johtopäätökseen kuin että heille talous nollasummapeliä. Rinne vanhana ay-jyränä varmaan näin ajatteleekin.

Muistanko väärin, mutta sanoiko Tarja Halonen jossain pressanvaalitentissä, että rikkaiden vauraus on muilta pois? Joka tapauksessa hyvää joulua. Nautitaan nyt tästä päivästä, ensi vuosi on taas varmasti huonompi, kun vaaleissa samat vanhat puolueet jatkavat vallassa.

Kumitonttu kirjoitti...

Jaska, yrittäjä on laillistettu veronkerääjä. Saapa hän itselleen palkkaa, osinkoa tai kulukorvauksia tekemästään työstä tahi ei, niin jokaisesta työpanoksesta 24% tilitetään verottajalle.

Vasara, hyvä tiivistys. Hulluinta on, että nämä kaikki haluavat oikoa markkinatalouden vääristymiä kiihtyvällä tahdilla.

Mikko, tosiaan 2006 pressanvaaleissa Halonen vastasi suoraan kysymykseen, että hänelle "yhden vaurastuminen on muilta pois". Vapaasana.netissä on hyvä kirjoitus aiheesta.

Pikkupoika kirjoitti...

Tavja ja nollasummapeli:

[Tastula] Mut moni suomalainen on myös sitä mieltä, että rikastuminen ei ole rikos eikä se ole keneltäkään pois. Mitä mieltä Te olette?
[Halonen] Se ei ole rikos, mutta se on joltakin pois.
[Tastula] Keneltä se on pois?
[Halonen] Se on pois yleensä siitä kun lasketaan siitä yhteisestä kassasta et kuinka paljon riittää kenellekin ... Ja sitten siinä on ihan yksinkertaisesti et ei raha oo mitenkään rajaton resussi vaan kyl se sit on jostain muualta pois.

Kari kirjoitti...

Itse olisin Vapaasana.netin kirjoituksesta hieman eri mieltä.

Valistus-ajattelun tärkein käytännön anti nykymaailmalle on nimenomaan beralismi/sosialismi, jonka valovoimaisimpia ajattelijoita Suomessa edustaa juuri presidentti Tarja Halonen.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Jos nyt hahmotan oikein tuon onneksi entisen presidenttimme ajatuksen juoksun, niin menisikös se homma niin, että kaikki valtakunnassa tienattu hynä pantaisiin kerran kuukaudessa läjään, jaettaisiin summa väkiluvulla ja sitten pistettäisiin jakoon?

Voihan sitä tietysti toimia niinkin, mutta eihän se juuri kannata yrittämään eikä hakeutumaan mihinkään vaativampaan hommaan. Ja se summakin alkaisi kyllä varsin nopeasti pienentyä.

Vasarahammer kirjoitti...

Kyllä ay-maailmassakin hyväksytään palkkaerot, jos ne perustuvat työn vaativuuteen. Sen määrittämiseen on sitten erilaisia kriteerejä.

Rinne katsoo itse olevansa vaativassa tehtävässä, mitä ei käy kieltäminen, ja vertaa itseään yritysjohtajiin, jotka tienaavat enemmän.

Markkinataloudessa valitettavasti vaativakin työ on arvotonta, jos kukaan ei ole valmis siitä maksamaan.

Kari kirjoitti...

Ay-liike hyväksyy palkkaerot ja jopa vaatii niitä, jos ne koituvat sen eliitin kuten paperin ja raskaan teollisuuden syndikaattien eduksi. Matalapalkkaisia tarvitaan joukkovoimana mm lakoissa ja äänestyksissä tämän päämäärän saavuttamiseksi. Ei heidän osuutensa kasvattamiseen. Radikaalimpien avainalojen unioneiden, kuten kuljetuksen nollapeleissä käynee lopulta samoin kuin merenkulun unionin. Koko elinkeino liputettiin lopulta ulos maasta. Tämä on samalla koko sosialistisen yhteiskuntakehityksen kuva.



Kumitonttu kirjoitti...

Pikkupoika, kiitos tarkennuksesta. Sinulla on kyllä häkellyttävä arkisto :)

Kari, valistusaika 1700-luvun lopussa tarjosi useita erilaisia ideologioita sosialismille. Valistusajan tärkeitä filosofeja oli kuitenkin mukana myös libertarismin tukena. Vaikka sosialismi jakobiinien ansiosta olikin valistusajan tärkein tuotos, yhtä tärkeä oli kuitenkin Yhdysvaltain itsenäisyysjulistuksen syntyprosessi.

Yrjö, oikeassa olet. Suomen heikko talouskehitys on Venäjän tavoin pitkälti poliittisen päätöksenteon seurausta. 2000-luvulla Kokoomuksen johdolla on nopeasti astuttu puhtaaseen sosialismiin.

Vasara - Rinteen lausahduksessa paljastuu, että hän ei ymmärrä mikä ero on VASTUULLA ja VALLALLA. Valtiovarainministerillä on paljon VALTAA mutta ei mistään VASTUUTA. Yrittäjällä tyypillisesti on hyvin vähän VALTAA mutta erittäin paljon VASTUITA jopa savupiippua myöten.

Kari uudestaan, yksittäisellä työntekijällä ei nykyaikana ole lakko-oikeutta sen enmpää kuin oli rosvoparonien kaudella 1700-luvulla. Nyt lakko-oikeus on ay-liittojen demagogeilla ja nyrkkisankareilla.

Kari kirjoitti...

Euroopan Valistuksella oli hetkensä, mutta taantumus voitti. Se vain nimettiin uudelleen "edistykseksi". Samoin on käymässä Uudella Mantereella Obaman johdolla.
USA:n liberalismi on Vanhan Mantereen sosialidemokratiaa.

Ympyrä on sulkeutunut ja ollaan palattu eräänlaiseen käänteiseen feodalismiin, jossa kansa on äänillään alistanut itsensä sosiaaliseen vankeuteen ja vero-orjuuteen.

Kumitonttu kirjoitti...

Samaa mieltä Karin kanssa. Valistuksen opeista kumpuaa jakobiinien verinen oikeutus vääräuskoisten tappamiseen. Opeissa oli myös muunlaista, kuten Chydenius tai Smith osoittavat.