sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Raittiusliike voimissaan

Suomen toimintansa päättävä Alexandet Stubbin johtama sosialistihallitus haluaa virkakoneistonsa tukemana kiivaasti todistaa oman politiikkansa olleen toimivaa. Satakunta vuotta Suomessa on hellitty ajatusta - geneettisestä - suomalaisesta viinapäästä. Kun tsaarinvallan aikana poliittisia puolueita ei sallittu, maaseudun uskonnolliset raittiusliikkeet olivat Maalaisliiton ja siis nykyisen Keskustapuoleen siemeniä. Edelleen Keskusta on ainoa, joka tavoittelee keskioluen poistamista ruokakaupoista.

Kokoomuksen toiminta nojasi paljolti kaupunkien virkakuntaan ja elinkeinoelämän ylimpään johtoon, ja vallasta taistelivat myöntyväisyyttä ajavat sekä itsenäisyyttä ajavat. Sosialistien piti odotella omaa aikaansa aina Forssaan asti, ennen kuin maassa alkoi olla riittävä määrä palkkatyöläisiä kaupunkien teollisuuden pyöriä rasvaamassa. Ympäristöliikkeitä ei tunnettu ja kristillisiä ei tarvittu, kun kaikki olivat sosialisteja lukuun ottamatta kristittyjä. Vuoteen 1923 asti ei ollut uskonvapautta.

Ruotsinkielinen väestö piti suomalaisia vielä sen verran juntteina, että heidän oma vasemmistonsakaan ei mahtunut sosiaalidemokraattien pöytiin, vaan piti perustaa oma liike - ensin Prometheus-seura ja sen jälkeen Ruotsalainen vapaamielinen puolue. Molemmissa hääräsi aktiivisesti mukana Georg Schauman, jonka jälkeläisiin voisi turkulainen feministipoliitikko Ida Schauman, joka johtaa Svensk Ungdomia, ehkä kuulua.

Suomessa on päätetty, että virkakunta tietää ja kansalaiset vikisevät. Alkoholia myydään tavalliselle kansalle kalliilla ja virkaeliitti valvoo myyntiä tiukasti. Kun järjestelmä ei ole erityisen suosittu eikä oikein toimivuudestakaan ole kertynyt näyttöä, niin virkakunnan on pakko tuottaa erilaisia hatusta heitettyjä tilastoja, joiden mukaan suomalaisen alkoholin myynti on kääntynyt laskuun. Väite on aivan luokaton. Suomalaiset ovat vauraampia kuin koskaan ja työelämän ulkopuolisia on enemmän kuin ikinä. Seniorikansalaisten eli suomeksi sanottuna vanhusten ja eläkeläisten alkoholinkäyttö on pysynyt korkealla työelämän jälkeenkin. Tuossa Ylen uutisessa mielenkiintoisin kohta onkin tämä:
Kokonaiskulutuksessa on mukana myös matkustajatuonti eli niin sanottu tilastoimaton kulutus. Senkin määrä laski hiukan edellisvuodesta ja oli 2,3 litraa henkilöä kohden.
Arvio matkustajatuonnista ei voi millään pitää paikkaansa ottaen huomioon sen tarmon, millä virkakunta siihen paneutuu. Ainoa selitys tällaiselle uutiselle on se, että Kataisen-Stubbin hallitusten päätökset alkoholin veronkorotuksista piti saada näyttämään hyviltä päätöksiltä. Tätä on suomalainen kansalaisyhteiskunta - kansalle saa valehdella, jos sillä voidaan perustella virheellisiä poliittisia päätöksiä. Euro - Kreikka - maahanmuutto?

7 kommenttia:

buuri johannesbuurista kirjoitti...

Aloitin kokeilun 36 vuotiaana ja kokemukseen perustuen.

Viina ja dagga on viisasten juomaa, ei sitä ilmaiseksi saa antaa, kyllä vero pitää ottaa pois.

Btw. EA:ssa kaikista asioista VAT on 14% ja suomalaiset maksaa 24% ja sitten miettivät, että pitäiskös nostaa 25:een, koska EU sallii. Ja maksavat ketitysapua EA:lle jotta neekeri ei kuole nälkään.

Sanokaa mun sanoneeni, naatta GPS:n /c:n ja sitten maksatta siitä kun menettä töihin.

Mitä pitempi matka, sitä enemmän maksatte - se on centti per kilometri, kaupungissa 6 centtiä.

Teknologia on jo kehitetty ja rahat sijoitettu.

Kari kirjoitti...

Pitää nyt vähän oikaista. Suomalainen sosialidemokraattinen raittius-ja työväenliike oli hyvin kristillistä alussa. Se, mistä Väinö Linna kertoo Pohjantähdessä, ja missä mummoni isä oli perustamassa ensimmäisiä ammattiliittoja Suomeen. Hänellekin nuorempana viina maistui. Kapinan jälkeen vähemmän.

Kumitonttu kirjoitti...

Alkoholiverotuksen jotenkin ymmärrän, mutta en tuota jälleenmyynnin vaikeuttamista. Kumpiko niistä hyysääjien mukaan on se tehokkaampi keino?

Pahoin pelkään että tuo GPS-vero tulee joku päivä. Sitä odotellessa.

Kumitonttu kirjoitti...

Kari, oikaista mitä? Minähän olin ainakin toteavinani, että raittiusliike ei ollut demarilähtöistä vaan nimenomaan maaseutujen liike siinä mielessä, että kaupungit nähtiin "synnin, rappion ja turmion" pesäpaikkoina, kun taas "oikeaa suomalaisuutta" edusti talonpoikais-Suomen raittiit nuoret. Tähän sopi tietenkin kristillinen ideologia, joka korosti nuhteettomuutta ja siveyttä, jota sitäkin uskottiin kaupungeissa löytyvän maaseutua vähemmän.

Kari kirjoitti...

Oikaista sitä, että raittiusliike oli pitkälti sosiaalinen, urbaani liike ja kaupungeissa, missä haitatkin olivat suurimmat. Myös työväenliike oli hyvin kristillistä siihen aikaan.

Lapin raittiusliike on oma lukunsa ja sieltä juurtaa Oulunläänin-Keski-Suomen poliittinen ideologia, joka ohjaa Kepuakin. Sipilä on jälkilestadiolainen.

Kumitonttu kirjoitti...

Joo, raitiiusliikkeen juuret ovat toki kaupungissa, jossa kansallismielisyyden nousun myötä suurkaupunkien rappiota paheksuttiin, koska (kuten tänäkin päivänä) vastakkainasettelu on paljolti maalaisten ja kaupunkilaisten välillä. Kaupunkilaisilla on paljon keskinäisiä yhteyksiä eri maiden kaupunkilaisiin pikemminkinkin kuin oman maan maalaisiin. Tästähän Saksan 30-luvun maa ja veri -aatteessakin oli pyrkimys korjata.

Kuitenkin kun asukkaista 90% oli maaseudulla, poliittista voimaa saatiin nimenomaan maaseudun raittiusliikkeistä, joita käytettiin poliittisen vaikutusvallan saamiseksi - kaupungeissa..

buuri johannesbuurista kirjoitti...

KT:
https://www.youtube.com/watch?v=jNa5dcLccS4

Yksi asia, miksi malusin muuttaa pois Suomesta ja lopettaa veronmaksun sinne oli nuo apurahakapinalliset ja kommunistien tiedonantajat.

En halunnut maksaa niille penniäkään rahaa, enkä niiden eläkettä tarvitse.

Olen Israelin puolella raiskaavia, tappavia, murhaavia ja valehtelevia paskiasia vastaa.

Niin kauan kun musta henki pihisee, ja Suomen valtion eikä YK:n eikä EU:n tartte siitä sääliä nähdä, jos musta henki pääsee.

Haistakaa paska orjat natsi fasisti multikullit. Hitler olisi ollut Kepasta onnellinen, parempi itse.

///////////

Minä olen päissään, minä en jaksa nuitten Syksy Räsästen laiheliinien korva- ja nenärenkaita. Hyi helevetti.