torstai 14. toukokuuta 2015

Rosa Meriläisen vaginamonologi

Suomessa on sikäli omituinen ilmiö, että media on poliittisesti latautunut ja kallellaan perinteisen vasemmistolaisena pidetyn politiikan suuntaan. Hyvinvointivaltio ja uskomus, jonka mukaan virkamies - tai ylipäätään kuka tahansa asiaan vihitty "voideltu" - tietää kansalaisia paremmin, miten tulee elää. On kummallista, että aikuiset ihmiset tarvitsevat erilaisia lupia toimilleen kuin pienet lapset ja holhottavat. Tämän kyseenalaistaminen edustaa nykyisessä kielenkäytössä "oikeistolaisia" arvoja ja kun siihen kytketään ajatus siitä, että Suomeen ei pääse kuin osuuskaupan myllyyn nostamaan sosiaalitukia, kutsutaan ideologiaa "äärioikeistolaiseksi".

Tikkablogin pitäjä toimitti tietooni mainion Rosa Meriläisen kolumnin Lasipalatsin Totuudesta. Rosa kirjoittaa:
Yritin selittää lapselle mitä kommunismi tarkoittaa. Reaktio kuului: ”eihän se voi toimia”.
Rosa jatkaa, että omistaminen ei ole itseisarvo (kuten ei minunkaan mielestäni), joten omistusoikeutta ei pidä suojella samalla tavalla kuin niitä asioita, joilla on itseisarvo. Itseisarvolla Rosa tarkoittaa itselleen tärkeitä asioita, joiden omistusoikeutta tulee valtion väkivaltamonopolin voimin suojella. Esimerkkinä Rosa mainitsee vaginan. Muslimikulttuurissa vaginalla ei ole itseisarvoa, ja Rosan kipeästi haikalema monikulttuurisuus tarkoittaa, että vaginan suojelulle ei ehkä nähdä samanlaista oikeutusta kuin tällä hetkellä. Oikeistolaisessa maailmassa vagina - samoin kuin auto tai asuntokin - nauttii niin voimakasta valtiovallan suojelua, että esimerkiksi Yhdysvalloissa on käsite pidä puolesi (stand-your-ground), joka oikeuttaa omistajan suojelemaan oikeuksiaan jopa kuolettavasti. Monikulttuurisessa maailmassa on erilaisia näkemyksiä, mitkä asiat ovat - Rosan sanoin - itseisarvoisia.

Uuden hallituksen EU- ja maahanmuuttopolitiikkaa on nyt puitu muutama päivä, ja tulokset olivat ensilukemalta järkeviä ja hyvin perusteltuja. Rehellisesti sanottuna olin odottanut ehkä jopa hitusen voimakkaampia - siis helpommin suurelle yleisölle aukeavia ja vähemmän huonon hallinnon kapulakieltä. Kun kuitenkin Persuissa on pari Suomen taitavinta sanansäilän käyttäjää, poliittisen jargonin ymmärrys ei varmasti vaivaa Persuja puolueena. Muissa puolueissa Urpilaisen "takuutukset" ja Kataisen "markkinavoimien niskalenkit" näyttävät uppoavan kuin kuuma veitsi voihin. Parasta palautetta onnistumisesta tulee poliittisilta vastustajilta. Vihreä lanka uutisoikin tuoreeltaan:
Voittivatko persut sittenkin? - hallituksen maahanmuuttolinjaus on salakavala
Salakavaluutta Vihreiden mielestä kuvastaa se, että Suomi ryhtyy noudattamaan EU:n perheenyhdistämisen direktiiviä entistä tiukemmin (sic!). Lisäksi virkamiehet ilmeisesti jatkossa velvoitetaan vaihtamaan tietoa siten, että toistuvasti toimeentulotukeen turvautuvat ulkomaalaiset menettävät oleskelulupansa, jonka sääntöjä he siis rikkovat toimeentulotuen asiakkaina.

Kun suomalainen hakee lainaa pankista, hänet pisteytetään. Kun hän menee naimisiin, hänet pisteytetään, ja voimassa oleva avioliitto tuo nolla pistettä, joten uusi liitto jää suunnitelman asteelle. Samalla tavalla suomalaiset lapset pisteytetään esimerkiksi PISA-tutkimuksissa, mutta koska menestys on hyvä, hyvinvointivaltion puolustajat kannattavat pisteytystä. Mutta aina jos pisteytys on sosialismin tavoitteille epäedullinen, pisteytystä ei haluta käyttää.

Jos oma toiveeni olisi näissä hallitusneuvotteluissa toteutunut, Suomi olisi vuokrannut Pietarin läheltä ostopalveluna turvapaikanhakijoita varten leirin tai kerrostalolähiön samalla tavalla kuin Australia toimii Nauru-saaren kanssa. Samalla Venäjä olisi saanut kipeästi kaipaamiaan valuuttatuloja ja näyttöähän heillä on tiukasta järjestyksenpidosta, joten leirillä tuskin olisi nähty mellakoita ja mielenosoituksia, kuten valitettavan usein niillä tapahtuu.

5 kommenttia:

Professori kirjoitti...

Muuten samaa mieltä, mutta vuokra-alueen pitäisi olla Wrangelin saarella.

Kumitonttu kirjoitti...

Totta. Ehkä joku kaukainen pohjoinen saari toimisi paremmin. No, sen asian saisivat venäläiset ratkaista itsenäisesti.

Kari kirjoitti...

Omistamisella on itseisarvo. Todennäköisesti suurempi kuin millään Roosan tuntemalla muulla asialla.

Se, mitä Roosa yrittää sanoa, on että muiden omistamisella ei ole itseisarvoa. Tähänhän hänen koko sosialistinen maailmankatsomuksensa perustuu. Se nimittäin tekee moraalisesti mahdolliseksi yhteiskunnallisen ryöstön ja varastamisen vaikkapa verotuksen kautta.

Jos omistamisella ei olisi itseisarvoa, niin puheet sosiaalisesta eriarvoisuudesta voitaisiin samantien lopettaa yhdessä verottamisen kanssa.

Kumitonttu kirjoitti...

Minusta omistamisella ei ole itseisarvoa vaan materiaa tarvitaan jonkun toisen asian saavuttamiseksi. Mutta Kari on oikeassa, Rosa vaan halusi määritellä mitkä asiat hänen mielestään ansaitsevat julkisen sektorin väkivaltamonopolin turvan. Yllättäen se oli vagina mutta ei esimerkiksi auto.

Kari kirjoitti...

Pohjimmiltaan on tietysti noin, mutta niin kauan kuin olemme aikaan ja ruumiin materiaan sidottuja, niin materian omistamisellakin on itseisarvoa.

Rosa on huomannut, että joku voi istua pankin päällä ja sillä materiaalisella pääomalla on itseisarvoa hänelle.

Muilla taas materian ja lisäarvon hankkimen on sidottu työhön, joten sen hankkiminen ei kiinnosta, mutta kylläkin muiden materian kuluttaminen.

Koska sosialistien ideologia nimenomaan kieltää kaiken hengellisen, niin heidän materian halveksunnallaan onkin muut syyt.

Heillä materian halveksunta tuleekin nähdä vain omistamisen ja omistajien syyllistämiseenä, että ryöstöllä olisi jalo oikeutus.