maanantai 18. toukokuuta 2015

Rukouksia suihkumoottorin voimalla

Vlad Tepesin blogissa on hyvä toteamus tästä uutisesta, jonka mukaan Birminghamiin Englantiin on rakenteilla supermoskeija, jonka äänentoistojärjestelmä kuuluttaa rukoukset 15 mailin päähän. Uutisen mukaan meteli on yhtä voimakas kuin suihkumoottorin ääni.

Vlad toteaa lakonisesti, että vitsin vetovoima perustuu mahdottoman väittämistä todeksi. Tässä tapauksessa vitsi ei naurata, koska se on niin lähellä todellisuutta. Kuten tässä Rähmispossun erinomaisessa Aftonpostenin uutisessa todetaan, Ruotsi etnisenä kansakuntana on historiaa 20 vuodessa. Asia, joka Vladin mielestä paljastaa kyseessä olleen moskeijan äänentoistojärjestelmän olleen vitsin, liittyy "sensitiiviseen" monikulttuuriseen uuskieleen. Poliittisesti korrektissa kielenkäytössä ei kirjoiteta "yhtä voimakas kuin suihkumoottorin ääni" vaan "palvelee islamilaista yhteisöä 15 mailin alueella". Valloittajat ovat haistaneet euroopan vuotavan verta, ja saapuvat paikalle saaliin toivossa.

Verta haettiin myös kaukalossa. Jääkiekon MM-kilpailut päättyivät eilen 6-1 Kanadan murskavoittoon Venäjästä. Peli oli yksi parhaista - ehkä paras - jonka olen nähnyt. Parhaan siitä teki Kanadan uudenlainen pelitapa, joka on ollut näkyvillä jo useamman vuoden, mutta näissä kisoissa se teki kansainvälisen läpimurtonsa. (Voiton arvoa lisää se, että Venäjän yritys käyttää urheilua politiikan jatkeena kariutui pahan kerran). Jääkiekossa tapahtui nyt merkittävä pelitavan muutos, miksi ottelu oli historiallinen. Poliittisista syistä johtuen voittoa voi verrata Yhdysvaltain yliopistojääkiekkoilijoiden järjestämään yllätysvoittoon Neuvostoliitosta vuonna 1980.

Eilisessä ottelussa kanadalaiset olivat venäläisiä kookkaampia ja heti alussa tekivät selväksi etteivät kaihda fyysistä kontaktia. Silti he saivat vähemmän jäähyjä kuin venäläiset. Kanada pelasi erittäin kurinalaista viisikkopeliä, joka sai Venäjän supertähdet (Ovetskin, Malkin...) näyttämään itsekkäiltä yksinyrittäjiltä. Puolustajan ja hyökkääjän ero on lähes hävinnyt. Ei ihme, että jääkiekko on noussut Yhdysvalloissa jo kolmanneksi suosituimmaksi urheilulajiksi koripallon ohitse.

Venäjän joukkue käyttäytyi juuri niin sikamaisesti kuin hunnilauma vieraalla maalla. Kaiken kruunasi huhu, jonka mukaan entisen valloittajan nykyinen diktaattori - vaan ei hirmuhallitsija - Vladimir Putin olisi tullut katsomaan gladiaattoreittensa järjestämään teurastusta. Putinin epäonnistuttua moottoripyöräjenginsä Yön susien järjestämässä vallannäytössä tarkoitus oli osoittaa jääkiekkojoukkueella, kuka on herra ja hidalgo. Vaan toisin kävi. Jälleen Eurooppa tarvitsi Pohjois-Amerikasta "pataljoonan" pitääkseen idästä nousevan punaisen vaaran aisoissa.

6 kommenttia:

Oinomaos kirjoitti...

Kanada oli kieltämättä turnauksen paras joukkue, jonka pelaamisen fokus oli kurinalaisuudessa ja maalien tekemisessä. Hienoja maaleja tekivät loppuottelussakin, hatunnoston arvoinen suoritus.

Uskomatonta, että islamin varjolla ja siihen vedoten Iso-Britanniassa saa vaarantaa ihmisten kuulon ja häiritä naapuruston yöunia. Joku tai jotkut voisivat nyt panna tällekin älyttömyydelle stopin.

Kumitonttu kirjoitti...

Oli se vaan luojanlykky ettei Leijonat olleet finaalissa. Eihän sitä olisi kestänyt katsoa selvin päin. Ohtamaat olisivat näyttäneet pujotteluradan kepeiltä.

Mä ymmärsin Vladin kirjoituksesta, että tuo uutinen Birminghamin moskeijasta on onneksi vain vitsi. Mutta vitsinähän se on tosiaan huono, koska se on täysin uskottava. Mitä naurettavaa on vitsissä, jota kukaan ei ymmärrä vitsiksi. Islamin kanssa ollaan saavutettu aprillipäivän juhlat vuoden jokaiselle päivälle.

Oinomaos kirjoitti...

Tuolle Kanadan joukkueelle Jellonat olisivat todennäköisesti hävinneet jo semeissä, niin vakuuttavasti nikkarit näissä karkeloissa pelasivat.

Vitsihän se näköjään oli, mutta ihan täydestä meni. Niin rähmällään moni Länsi-Euroopan valtio islamin edessä nykyään on, että turhan usein totuus on tarua ihmeellisempää.

Vasarahammer kirjoitti...

Minä taas ihmettelen, miksi pohjoisamerikkalaiset viitsivät katsoa sellaista flipperiä, jota pienen kaukalon NHL-kiekko nykyisin on. Tasakentällisillä ei pelistä tule mitään, ja suurin osa maaleista tehdään ylivoimalla.

Pelaajat ovat liian nopeita ja isoja pieneen askiin. Kaukaloa pitäisi suurentaa.

Kanada oli tänä vuonna täysin ylivoimainen. Nähtäväksi jää, kuinka kauan ylivoimaa kestää.

Vasarahammer kirjoitti...

Venäjän joukkue kaatui, koska paras hyökkääjä ei pelannut:

http://www.foxnews.com/world/2015/05/17/russia-putin-scores-8-goals-in-game-with-nhl-veterans/

Kumitonttu kirjoitti...

Oinomaos, siis Kanadan ylivoimahan tuli tietenkin paremmasta taktiikasta, henkisestä valmistautumisesta ja tietenkin myös voittamisen kulttuurista. Venäläiset olivat vastaantulijoita fyysisessä pelissä. Malkin keräili romppeitaan pitkin jäätä moneen otteeseen. Tuomarit pitivät hienosti paketin kasassa ja alkuun pari vihellystä maalivahdin alueella seisomisesta eliminoi hyvin pienen kiusan tuoman edun (lähinnä venäläisten osalta).

Vasara, NHL-kiekko on melkoista flipperiä, ja siksi uskallankin todeta että tämä saattoi olla paras näkemäni lätkämatsi. Iso kaukalo toi valtavan sykkeen peliin eilen. Oli aivan käsittämätön meno päällä ja silti rikkeitä tuli hyvin vähän.

Kanadalaiset isot pelaajat olivat väkivahvoja eivätkä kaihtaneet fyysistä kontaktia, mikä rauhoitti venäläistä koukkimista, naaman hieromista hanskoilla ja kaikkea muuta vastenmielistä venäläistä pelityyliä. Maila sentään hakattiin kolmannen erän alussa paskaksi päin kanadalaista ja siitä meni kanadalainen aitioon. Onneksi tuomarit peruivat rangaistuksen, mutta se kuvaa hyvin peliä kokonaisuudessaan.

Putin olisi tarvittu joukkueen kapteeniksi :)