keskiviikko 6. toukokuuta 2015

Laiton maahanmuutto liiketoimintana

Voiman pimeällä puolella olevat bloggarit tietävät, miten media valvoo kommentteja - jos edes sallii kommentoinnin - kansalaisia puhuttavissa aiheissa. Eliitissä niin poliitikot kuin heitä ympäröivä narrien joukkokin ovat lujasti vastustaneet anonyymiä kommentointia. Yleisin perustelu liittyy huoleen "keskustelun tasosta", eli toisin sanoen toisinajattelijoiden vaientaminen. Alatyyliset ilmaisut ja henkilöön käyvät kommentit ovat usein muodollisena perusteluna kommenttien poistamiselle, mutta kommentteja lähettäneet tietävät, että sarkasmikin riittää "alatyyliksi" puhumattakaan ironiasta, jolla on tuomittu vankeuteen.

Aina 60-luvun loppuun asti Euroopassa oltiin huolestuneita Israelin tukalasta asemasta sotaisien naapureittensa ympäröimänä. Halosen-Tuomiojan ikäpolven noustessa vallan sisäpiiriin asetelma muuttui ja alkoi myötäillä Neuvostoliiton suhtautumista petturiksi tuntemaansa Israelia kohtaan. Israelia perustettaessa Stalin uskoi saavansa siitä kivikovan liittolaisen, joka vastustaisi "fasismia" ja noudattaisi sosialistista talousjärjestelmää. Kun näin ei käynyt, kylmän sodan aikakausi jakoi Israelin Amerikan ja muslimit Venäjän liittolaisiksi.

Yleisradio kyseli lukijoiltaan, mikä saa heidät boikotoimaan joitain hyödykkeitä. Kysymyksen taustalla oli Finlaysonin päätös lopettaa yhteistyö "Hitleriä ihannoivasta Tavaratalo Kärkkäisestä" (Finlayson - vastuullinen maahanmuuttaja? 25.4.2015). Lähes 300 kommentin jälkeen Yle myöntää, että
Vilkasta keskustelua edesauttoi nimimerkin takaa puhuminen.

Tämä on kuitenkin askel avoimeen kansalaisyhteiskuntaan, jossa ihmiset voivat monipuolisesti ja moniulotteisesti ilmaista itseään – ei vain vaaleissa tai virallisissa mielipidekyselyissä.
Anonyymi kommentointi hitaasti muuttaa kansalaisyhteiskunnan poliittisia asenteita, kuten olemme viimeisen kymmenen vuoden aikana huomanneet. Samanlaista vaikutusta sillä ei ole virkakoneistoon, joka (Miksi mikään ei muutu? 19.4.2015) käyttää verovaroja kuin parhaat gepardihattu-valtioiden virkamiehet. Rähmispossun uutinen ruotsalaisesta ihmiskaupasta on lähinnä vastenmielinen tai kuvottava. Samalla tavalla Suomessa Eva Biaudet ja Anne Holmlund ovat saaneet suoraa taloudellista hyötyä laittomien maahanmuuttajien virroista, vaikka lakeja ei olekaan rikottu. Puolue muuttaa niitä turvatakseen Curley-ilmiön kannattajilleen.

Keskustan Juha Sipilä saa käsiinsä valtion, jonka taloudenpito on kuin rikkinäinen rubikinkuutio. Sitä on mahdoton korjata, vaikka julkisivuja kääntelisi kuinka ja paljon. Julkisella sektorilla on suoraan 600.000 palkansaajaa ja toinen mokoma tekee alihankintana (ISS, Amica, Tieto jne.) julkisen sektorin tilaustöitä keittiöissä, siivoojina, metsissä, puutarhoissa ja konesaleissa. Ylen uutisen mukaan 200 latvialaisen "IT-ammattilaisen" projekti oikeuslaitoksen tietohallinnon luomiseksi epäonnistui surkeasti. Tällaiset projektit kuvastavat niitä syitä, minkä takia Suomen taloudellinen suorituskyky on näin heikko.

Laittoman maahanmuuton tukeminen lihottaa niitä tahoja, joiden liiketoiminnan kilpailukyky luodaan sääntelyllä ja viranomaisen myöntämillä luvilla. Tällaisia ovat jo mainitun laittoman siirtolaisuuden ja julkisen sektorin tietohallinnon ohella uusiutuvan energian tuet, jätevesien puhdistus ja moni muu maailmanhalausprojekti. Nämä tappavat kilpailukykyisen bisneksen, joka voisi tuoda vientituloja.

6 kommenttia:

Yksi Turkkulaanen kirjoitti...

200 IT-ammattilaista? Projekti ajettiin 2000%-sella varmuudella täyteen kaaokseen. Alan entisenä ammattilaisena voin kertoa, että suurin tarvittava tiimi mihin tahansa IT-projektiin on 3-5 henkilöä: Yksi suunnittelija, 1-2 koodaajaa, 1-2 testaajaa/sotkujen korjaajaa. Ja kaikkien täytyy tulla toimeen keskenään. Jos näyttää siltä, että projektiaikataulu kusee, on kaksi vaihtoehtoa:

1) Jaetaan projekti kahteen osaan ja hakea toinen vastaava tiimi sitä toista osaa varten. Tämä saattaa onnistua, jos toimenpiteeseen ryhdytään ajoissa ja projekti ylipäätään on jaettavissa osiin järkevästi. Tätä ratkaisua en tiedä käytetyn koskaan. Ehkä joku jossain tuntee tapauksen, joka on tämänkaltainen?

2) Palkataan lisää henkilöstöä ja antaa se mielikuva, että kaikki mahdollinen on tehty ongelman korjaamiseksi. Tämä takaa sen, että mitään toimivaa ei koskaan tulla saamaan aikaiseksi. Mutta tämä on julkishallinnon suosima tapa, koska johtajat saavat siinä synninpäästön.

Kari kirjoitti...

Israel lähti alussa sosialismin tielle, mutte enää oikeastaan Oikeuslaitos on siellä vasemmiston hallussa.
Täällä vihersossut ajaa ohi oikealta ja vasemmalta. Israelissa ei siihen sattuneesta syystä ole varaa sillä tyttöjenympärileikkaajien ja heidän liittolaistensa opeista on saatu liian hyvät opetukset.


BTW. Terveisiä eilisiltaisesta Tuulimyllyjen vastustamisyhdistyksemme vuosikokouksesta. Uutta valitusta pukkaa. Eilen hiillostettiin RKP:tä ja "viherpiipertäjät" saivat kuulla kunniansa. :)

Kumitonttu kirjoitti...

Turkkulaanen, Valtorilla töskentelee 615 henkilöä. Se vastaa 40.000 työasemasta ja 5.000 palvelimesta. Jos ei noilla ihmismäärillä saa toimintaa sujuvaksi, niin millä sitten saa?

Kari, Israel lähti alkuun sosialismin tielle, jos puhutaan kibbutseista ja sieltä nousi johtavat poliitikot. Mutta kyse ei ollut "internationalistisesta" sosialismista (eli Kremlin käskyläisistä) vaan "nationalistisesta" sosialismista eli Moskovan kielenkäytössä "fasismista".

Kari kirjoitti...

Ensimmäiset johtajat tulivat ulkomailta. Havarimit toivat sosialismin mukanaan Venäjältä, USSR:stä, Baltiasta ja Marxin Itävalta/Saksasta.

Kreml ei tietysti tykännyt muusta kuin venäläiskansallismielisestä internationalismista ja pyrkiväthän sosialisti- ja kommunistisionistitkin nistinään palestiina-Israelissa revisionistisionistejä.

Kibutsi-liike hajosi myöhemmin myös sosialidemokraattisempaan suuntaukseen ja osuuskuntatiloihin, Moshaveihin, mutta Esim vävypojan kuului kuului tähän Marxilaissosialistiseen artzi ryhmittymään, vaikka onkin jo nykyään listautunut pörssiin.

"In 1927, during the Passover holiday, members of four kibbutzim – Ma'abarot, Merhavia, Mishmar Haemek and Ein Shemer – met in a shed at the kibbutzim camp in Bat Galim, at the foot of Mount Carmel, and decided to found a pioneering settlement organization named "Hashomer Hatzair and The Kibbutz Artzi".

One of the organization's duties was to unite efforts and resources in order to settle the land with the pioneering members' great faith in an equal, socialistic society, despite the shortage and poverty of those years."

"Kibbutz Artzi (Hebrew: הקיבוץ הארצי‎, lit, Nationwide Kibbutz) was a Kibbutz movement associated with Hashomer Hatzair, a socialist-zionist youth movement, and the Marxist-Zionist political party Mapam."

Ynet, Wiki.Yrjöperskeles kirjoitti...

Joko ajatushautomo Liberan tutkimusjohtaja Heikki Pursiainen tienaa maahanmuutolla tai sitten hän on vaan yksinkertaisesti sekaisin:

*

”Maahanmuuton suurin hyöty ihmiskunnalle on maahanmuuttajan ja hänen perheensä hyvinvoinnin lisäys. Lisäys voi olla todella merkittävä, koska palkkataso voi Suomessa tai Euroopassa olla moninkertainen lähtömaahan verrattuna. Ihmiset eivät turhaan pane henkeään alttiiksi Välimeren yli päästäkseen”, Pursiainen huomauttaa.

Maailmanlaajuisesti rajojen avaamisesta aiheutuva hyvinvoinnin lisäys olisi Pursiaisen mukaan ”todennäköisesti valtava”.

”Arvostettu taloustieteilijä vertaa maahanmuuton esteiden vuoksi saamatta jääneitä hyötyjä jalkakäytävälle jätettyihin biljoonan dollarin seteleihin, jotka odottavat poimijaansa.”

*

Häiskä unohti vissiin taktisesti sanoa, että ei tulijoita välttämättä kiinnosta korkeampi palkkataso, vaan korkeampi sosiaaliturvan taso.

http://mediaseuranta.blogspot.fi/2015/05/kansan-uutiset-oikeiston-ajatuspaja.html

Kumitonttu kirjoitti...

Ykä, tuo biljoonan dollarin seteli tuo hakematta mieleen Zimbabwen 2000-luvun hyperinflaation, johon maa joutui häädettyään valkoiset maanomistajat pois. Ilmeisesti tässä tavoitellaan samaa lopputulosta.

Lisään tähän toisen Mediaseurannan linkin: Maahanmuutosta tullut miljoonabisnes.