torstai 21. toukokuuta 2015

Bush ei usko ilmastonmuutokseen

Republikaanien presidenttiehdokas Jebb Bush epäilee "ilmastonmuutosta" uutisoi Iltalehti. Bush toteaa:
tieteellinen tutkimus ei osoita selvästi, kuinka paljon ilmastonmuutos on ihmisen toiminnasta aiheutuvaa ja kuinka paljon luonnollista.
Ottamatta mitään kantaa itse aiheen totuusväittämään, on syytä antaa arvoa Bushin lausumalle. Euroopassa moinen väite on kuultu Tshekin entisen presidentin Vaclas Klausin suusta, mutta muut johtavat poliitikot ovat kaikki asettuneet ylikansallisen, epädemokraattisen hallinnon pakottavan opin rituaalien taakse. Ideologisesti sosialismin eri haaroihin luottavat ihmiset ovat taipuvaisempia hyväksymään valtion oikeuden säädellä ja päättää yksilöiden elämästä, minkä takia poliittisesti vasemmalla laidalla hiilidioksidipäästöt nähdään hyödyllisenä työkaluna verotukseen. Antikristilliset - kuten sosialistit yleensä ovat - näkevät myös panteistisen äiti-jumalan itselleen hyvänä elämänhallinnan keinona. Kristillisellä Bushilla ei tätä tarvetta ole, kuten ei ateistina tunnetulla Klausillakaan.

Suomessa ihmiskunnan käyttämien fossiilisten polttoaineiden aiheuttamaan katastrofaaliseen lämpenemiseen uskotaan laajasti. Tässä paino sanalla "uskotaan", mikä paljastaa havainnollisesti sen, mistä tässä ideologiassa on kyse. Kannattaa myös kiinnittää huomiota siihen, että aiemmin puhutun ilmaston lämpenemisen sijaan on alettu puhua "ilmastonmuutoksesta", kun siinä ei tarvitse ottaa kantaa itse perusväittämän todenmukaisuuteen.

Mitä varmempi ihminen on asiastaan, sitä helpommin hän kykenee perehtymään oman maailmankuvansa vastaisiin väitteisiin.

2 kommenttia:

Antero Järvinen kirjoitti...

Hei,

Alla oleva linkki kiinnostanee:

http://ilmastorealismia.blogspot.fi/2015/01/ilmastoharhan-lyhyt-historia.html

Antero

Kumitonttu kirjoitti...

Kiitos Antero. Hyvä kirjoitus ja tuttu varmaan blogini lukijoille ihan tuoreeltaan.

Tässä vielä nopeampi linkki

Ilmastoharhan lyhyt historia kirjoittajalta Antero Järvinen.