lauantai 23. toukokuuta 2015

Vieraana Maailma kylässä -tapahtumassa

Kävin Helsingissä tänään. Maailma kylässä -festivaalilla. Ajelin paikalle luonnollisesti autolla, joten kävelin Kaisaniemeen parkkihallista rautatieaseman alta. Ensimmäiset vastaantulevat ihmiset - käsikkäin kulkevat eri rotuiset pariskunnat - jo kertoivat tapahtuman osallistujista yhtä paljon kuin Olympiastadionin kenttä Metallican konsertissa. Tiedättehän sellaisen huminan, taustamelun, joka on läsnä kaupungissa. Ikään kuin puhe olisi yhtä puuroa, josta ponnahtelee yksittäisiä sanoja, kun kuljet riittävän lähelle jotain henkilöä erottaaksesi hänen puheestaan jollekulle. Ensimmäinen tällainen puurosta erottamani sana oli tasa-arvo, mikäs muukaan. Ensimmäinen kohtaamani koju taisi olla Maan ystävät tai joku vastaava.

Sitten aseistakieltäytyjien liitto, SDP, Vasemmistoliitto ja SKP. Luonnollisesti Greenpeace ja kaikki muut samankaltaiset. Etnoruokaa somalialaisesta intialaiseen. Rastatukkia, villasukkia ja lävistyksiä. Etovan etnoa.

Vaikka kojuissa oli myynnissä rintanappeja, postikortteja ja muuta roinaa, eipä niistä kukaan rahaa tuntunut kinuavan. Sosialismissa kaikille tarpeittensa mukaan. Otin mukaani yhden Marx-rintanapin jostain kommunistien teltasta, jota piti vanha hiukan höperöitynyt ukko. Ei siis sen enempää höperö kuin muut paikalla olijat, jotka aiheuttivat myötähäpeää minulle. Kotimatkalla Ylen kanavalla joku tutkija kertoi Kiinan hallituksen kovaa vauhtia kaupungistavan maataan. Syyksi hän selitti, että se on ekologista. En ole lainkaan varma siitä ekologisuudesta, mutta Stalinhan siirrätti neuvostokansalaiset kaupunkeihin, jotta näitä olisi helpompi valvoa. Kun katselin Maailma kylässä -tapahtuman yleisilmettä, niin se oli - ahdistavan fanaattinen. Jos 70-luvulla hihhulit kerääntyivät vappumarsseille ja pioneerileireille, nykyiset hyödylliset idiootit kerääntyvät kaupunkifestareille syömään intialaista kasvisruokaa.

Syksy Räsänen kirjoitti tammikuussa käytännössä nykyisten stalinistien Kepan sivuilla, että juutalainen JNF on rasistinen järjestö, ja se tulee sulkea pois Maailma kylässä -tapahtumasta. Syksyn toive toteutui, ja Ulkoministeriön rahoittama festivaali tosiaan esti JNF:n osallistumisen. Festivaali on veronmaksajien rahoittama ja kannattaa huomata, että Ulkoministeriö on tapahtuman pääyhteistyökumppani. Muhammed pilakuvat tapahtumasta kiellettiin jo aikaisemmin. Minun on hyvin vaikea nähdä tämänkaltaisten tapahtumien nauttimien yhteiskunnan tukiaisten oikeutusta.

10 kommenttia:

Kari kirjoitti...

Itse olen oppinut tuntemaan Keren Kayemeth LeIsrael/Jewish National Fundin lähinnä metsänistutus yhdistyksenä.

Siis nykyään lähinnä sikäläisenä 4H-kerhona.

Onhan sillä tietysti ollut kansainvälisesti tärkeä tehtävä toteuttaessaan kansainvälisen lain vaatimusta juutalaisasutuksen edistämiseksi Palestiinaan, vaikka paljon on vielä tehtävää, ennenkuin koko Palestiina on juutalaisten asuttama, kuten kansainvälinen laki vaatii.

Räsäsen mielen on täyttänyt sosialistien ja muslimien synkkä syksy, eikä hän voi nähdä, että Länsi-Rannalle, Libanoniin, Syyriaan ja Jordaniaan voi koittaa kevät vasta kun lain kirjain on täyttynyt.

buuri johannesbuurista kirjoitti...

Minut olisi pitänyt viedä tuommoiseen tapahtumaan raudoissa.

Hyi hotto mitä paskaa.

Maailma kylässä on rasistien ja fasistinatsien kokoontuminen.

Kepa varsinkin on rasistinen järjestö jota veronmaksajien rahoilla elätetään, kuin kyytä polvella.

Professori kirjoitti...

Tuntuu tosiaan siltä, että nyt menevät veronmaksajien rahat väärään tarkoitukseen.

Ekku kirjoitti...

Olen aina ihmetellyt sitä, että valtio suostuu vapaaehtoisesti tukemaan sitä vahingoittavaa toimintaa.

Kari kirjoitti...

Eihän siinä mitään ihmeellistä ole. Suomi ei ole vasemmistolaisten ja muslimien valtio, vaan mahdollisuus sen hävittämiseksi.


Maailma Kylässä on sosialistien, muslimien, antisemiittien ynnä muiden Palestiina-uskovaisten Suviseurat.
Teltat piffaa Tuomioja.

Me taas olemme maailmassa, mutta emme maailmasta.

Jaassu kirjoitti...

Pitäisi ottaa yhteyttä tulevan hallituksen toimijoihin että puuttuvat KEPA:n juutalaisvastaiseen toimintaan.
Voisivat muuttaa KEPAn rahoituksen siten että sitä ei rahoitettaisi valtion varoista.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Täytyy todeta, että Kumis on siirtynyt extreme-matkailuun. Mutta kysynpä sen, vaikka vastauksen melkein arvaankin, että jos kerran juutalaisjärjestö kiellettiin pippaloista rasistisena, niin vissiinkin paikalla oli kuitenkin niitä ei-rasistisia ja puhtaasti rauhanomaiseen toimintaan keskittyviä palestiinalaisjärjestöjä?

Becker kirjoitti...

Toivottavsti näillä kylässä kävijöillä on myös voimassa oleva paluulippu ja että ne myös käyttävät niitä.

Maailma kylässä, Euroviisut, kyllä tätä älyllistä tapahtumaa tälle viikonlopulle piisaa.

Igor kirjoitti...

KT, sinulla näyttää olevan masokistisia taipumukksia vai menitkö vain valvomaan veronmaksajien etuja?

buuri johannesbuurista kirjoitti...

Vihan purskauksesta - pojat, ei annata pewriksi!

https://www.youtube.com/watch?v=8qoNIFvnxoM&feature=player_embedded

So it goes!