lauantai 9. toukokuuta 2015

Suomen rikkain mies on Persu

Neljä vuotta sitten kohistiin "äärioikeistolaisuuden" noususta ympäri Eurooppaa. Nyt meno ei ole hirveästi laantunut kuten demarinaisten viljelemä "SSS-miesten hallitus" paljastaa. Viimeksi Yle kutsui pääuutislähetyksessään Halla-ahoa "rotutohtoriksi", mikä on omasta mielestäni ylittämätön temppu suomalaisessa politiikassa tällä vuosituhannella. Edellisellähän media latasi suoraan päin näköä kainostelematta, mutta poliittinen ilmapiiri on muuttunut ja sosialismista tullut arvostettu osa yhteiskuntaa.

Suomen pieneen taloudelliseen eliittiin itsensä nostanut Björn Wahlroos on onneksi poliittisesti ihanan epäkorrekti. Hän totesi, että 80% ihmisistä ei ymmärrä rahan päälle mitään vaan tallettavat ne pankkeihin, joista rahan päälle jotain ymmärtävät laittavat ne poikimaan. Ihan näinhän se ei ole, koska Wahlroos ei käsittele riskinottokykyä, joka on merkittävä tekijä sijoituspäätöksissä. Perätuvan mummo ja uuninpankon poika varmasti ymmärtävät kovalla työllä ansaitsemansa rahan arvon, ja haluavat varmistaa rahan olevan käytössään myös huomenna, ja siksi tallettavat sen pankkiin. ei tietenkään ole heidän vikansa, että pankki kaatuu, jos kaikki mummot ja vanhatpojat hakevat rahansa yht'aikaa pois. Se on pankkiirin - siis Wahlroosin - aina muistettava.

Wahlroos on omasta mielestäni ollut aina - siis 80-luvulta asti - melkoisen maltillinen kannanotoissaan. Hänen ei ole tarvinnut korostaa ajatuksiaan värikkäillä ja lennokkailla kielikuvilla, koska tosiasiat ovat hänen puolellaan. Sellaisen ihmisen kanssa on poliitikon vaikea keskustella, koska politiikassa musta maalataan valkoiseksi ilman, että vastustaja sitä edes sillä hetkellä ymmärtää. Wahlroos kertoo haastattelussaan, että
- Olemme tuhonneet tätä maata jo viisi vuotta. Anteeksi vain, että olen masentava: Mitään ihmetemppua tai ratkaisua ei ole.
Tätä asiaa blogosfäärin sameissa vesissä on hoettu taukoamatta, joten kaipa tässä voi Nalleakin kutsua "äärioikeistolaiseksi". Paljastaahan Nalle näemmä olevansa Perussuomalainen:
Suomi elää hyvin vahvasti lainalla. Tämän tähden myös maan ulkopuolelle menevää apua on Wahlroosin mielestä harkittava.

- Kehitysapu on ollut onneton projekti - kyseenalaista on, kannattaako sitä jatkaa. Esimerkiksi Afrikan kehitys ei johdu kehitysavusta, vaan Kiinan sijoituksista sinne, ei siinä ole avun elementtiä ollenkaan.
Vaikka Wahlroos varmaan äänestää - jos ylipäätään äänestää - RKP:tä, hänen poliittinen linjansa on lähempänä Soinin kuin Haglundin johtaman puolueen linjaa. Maailma makaa vinksallaan.

Ei kommentteja: