Mediaseurannan mukaan pääkanisteri Alexander Stubb, toteaa Vihreiden puolueohjelmaa noudattaen, että enää Euroopassa vastakkainasettelua ei käydä vasemmiston ja oikeiston välillä. Oikeassahan hän on - kaikki puolueet kannattavat italialaista fascismia eli hyvinvointivaltioon pohjautuvaa sosialismia. Vihreiden puolueohjelmassa todetaan, että Vihreät eivät ole "vasemmalla tai oikealla vaan edellä" (huom. sanavalinta "progressive").
Hyvinvointivaltion ongelma on siinä, että se vaatii toimiakseen monokulttuurisen yhteiskunnan. Monikulttuurinen yhteiskunta ei toimi missään päin maailmaa kovin hyvin - parhaiten Israelissa. Fascistit yrittävät kieltää siirtolaisten uskonnon ja kulttuurin arvostelun, koska "ei mikään valtiota vastaan ja kaikki valtion puolesta eikä mitään valtion ulkopuolella". Eli kaikki ovat yhtä suurta onnellista perhettä. Todellinen neuvostojen maa. Lisäbonuksena saa syytää rahaa omille lähitahoilleen tarkoituksenaan "kotouttaa" eli integroida siirtolaiset.
Mielenkiintoisempaakin tulee Stubbin suusta. Hän toteaa, että kyse on vasemmisto/oikeisto-jaottelun sijaan nationalismista ja internationalismista (Stubb tosin unohtaa antinationalismin, joka muodostuu siitä porukasta, joka haluaa haastaa internationalistit vielä radikaalimmalla tavalla tuhotakseen nationalistisen tahon yhteiskunnasta). Stubb on ilmeisesti täysin tietämätön poliittisesta historiasta tai - mikä pahempaa - oikeasti on bolsevikki. 70-luvulla hassit ja tennilät sentään tunnustivat olevansa stalinisteja, Stubb yrittää peitellä jälkiään.
Olen aikaisemminkin todennut, että yhteiskunnallinen jaottelu tulee ainakin tehdä kahdessa ulottuvuudessa Vihreiden ja Stubbin käyttämän yhden sijaan. Yhtäältä pitää määritellä yksilön suhtautuminen taloudelliseen sääntelyyn tai taloudelliseen vapauteen. Toisaalta pitää mitata yksilön suhtautumista dogmeihin (perinteiset uskonnot sekä eräät ideologiat kuten panteistinen Gaia-liike) ja yksilönvapaudet sallivaan liberalismiin (Vasen ei ole oikein 19.1.2011). Stubbille näyttää olevan selvää, että kaikki hyvä tulee internationalismista ja kaikki paha sen nationalismista. Antinationalisti Tiina Rosenbergin tavoin Stubb näyttää kannattavan täysin vapaata maahanmuuttoa, sillä toteaahan hän että Suomi tarvitsee siirtolaisia paikatakseen työvoimapulaa.
Stubb haikailee myös suuremman maastamuuton perään EU:n sisällä. Yhdysvalloissa ihmiset muuttavat osavaltioista toiseen, mutta Euroopassa ihmiset eivät. Syy on aika selvä - kielitaito. Suurimmat muuttajaryhmät ovat Viron, Puolan tai Romanian kaltaisista maista, enkä osaa nähdä niitä minään onneloina. Pikemminkin vapaa muutto on vienyt parhaat päältä (ja huonoimmat alta) ja jättänyt lopun kansasta Curley-ilmiön tavoitteiden mukaisesti riippuvaiseksi poliittisten päättäjien jakamista tulonsiirroista.
torstai 2. lokakuuta 2014
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
8 kommenttia:
Stubb; "– Nykyään "globalistit" näkevät yhdentyvän maailman mahdollisuutena, kun taas "lokalistit" pyrkivät suojaamaan itsensä kansainvälistymiseltä kääntymällä sisäänpäin, Stubb sanoi tiistaina Kööpenhaminssa."
Stubb ilmeisesti kuvittelee, että hänen EU-patriotisminsa on edistyksellistä "globalismia", vaikka kyseessä on tavallinen(fasistinen) EU-nationalismi.
KT: Hyvinvointivaltion ongelma on siinä, että se vaatii toimiakseen monokulttuurisen yhteiskunnan.
Luulin, ettet pitänyt hyvinvointivaltiota ollenkakan mahdollisena, olethan sitä johdonmukaisesti arvostellut.
Minä olen tuosta virkkeestä aivan samaa mieltä. Kannatan hyvinvointivaltiota eksklusiivisena systeeminä, joka pyrkii takaamaan omille kansalaisilleen edes siedettävän elintason. Laaja maahanmuutto ei kuulu tähän kuvioon, eihän perhekään voi elättää jäsentensä lisäksi veraita. Sukulaista pulassa voidaan toki auttaa, mutta siten että yritetään saada tämä omille jaloilleen.
Melkoista käsitehässimistä taas vaihteeksi, siis tuo Stubilon hölinä. Täytyy tosissaan kysyä että mitä ne meistä ajattelee kun huomaavat kuka on Suomen pääministeri ja minkälainen.
Hassi näköjään myönsi että oli hyvä että hänen tapaiset eivät päässeet valtaan 1970-luvulla.
Stubb on tavallaan oikeassa, mutta ei huomaa millä tavoin. Oikeisto-vasemmisto-jako ei toimi jos kaikki ovat vasemmistolaisia, ja jos oikeisto itse on vasemmistolaistunut.
Hyvä tapa arvioida onko kyse vasemmistosta vai oikeistosta on se onko kyse "big governmentista" vai "small governmentista".
Jos Stubb haluaa nähdä oikeistopuolueen niin menisi Viroon ja vierailisi Reformipuolueen ja IRL:n luona.
Mitä vikaa on Virossa tai vaikka Tsekissä? Niissä on ainakin kevyt palkkaverotus ja kevyt yritysverotus. Niissä ei myöskään ole sosiaalimamuja.
Harmi kun Vaclav Klaus ei ole enää Tsekin presidentti. Hän kritisoi sosiaalimamuilua ja ilmastohihhulointia.
Itse asiassa Stubbin esiintyminen teki Tanskassa suuren vaikutuksen. Häntä verrattiin Tanskan porvaripuolueiden johtajiin, joihin verrattuna Stubb oli sanavalmis ja fiksu.
Kukaan ei tosin ole tanskalaisille kertonut, että Stubb on tyhjä puku, pelkkä kuori, jonka tv-karisma peittää hyvin todellisen substanssin puutteen ja naiivin yksinkertaisen ideologian. Tällaisista poliittisista johtajista länsimaat ovat saaneet kärsiä parin viime vuosikymmenen aikana.
Tuolta voi käydä katsomassa Stubbin haastattelun Tanskan DR2-kanavalla:
Alkaa kohdasta 18:38.
DR2: Deadline
Samassa ohjelmassa käsiteltiin kohdassa 7:50 Peppi Pitkätossun sensurointia Ruotsissa.
Stubb on opportunistinen sutki läppäjätkä, jonka globalisoitumisesta pääsemme eroon seuraavissa vaaleissa, toivottavasti.
Suomen kolme ongelmaa ovat Euro, Eu ja Kataisen sekä Stubbin tyyppiset ääliöt johtajat.
Karin kanssa samaa mieltä.
Korppi: missä olen koskaan ikinä sanonut että kannatan liberaalia fascismia eli hyvinvointivaltiota? Vastustan sitä ja ihmettelen, miksi sitä kannattavat ovat sitä mieltä, että monikulttuurisuus on hyvä asia. Sisälukutaitoa, pliis.
Vieras, raudanlujaa analyysiä. Perusta nyt se oma blogisi jooko?
Vasara, koitan katsoa linkin myöhemmin, ehkä huomenna?
Becker, näyttää siltä että Kepu nousee ohi Sekoomuksen, joten salpalinjan tehtävä on estää demareiden nousu ohi Persujen. Suomessa on kaksi nationalistista poliitikkoa Sipilä ja Soini. Sipilän ongelma on Kepu, jossa puoluejohtajaa pekkariset heittelevät kuin litran kannua. Mutta parempi sekin kuin Stubbin kannattajat.
KT: missä olen koskaan ikinä sanonut että kannatan liberaalia fascismia eli hyvinvointivaltiota? Vastustan sitä ja ihmettelen, miksi sitä kannattavat ovat sitä mieltä, että monikulttuurisuus on hyvä asia.
En nyt meinannut, että kannattaisit sitä, vaan pitäisit sitä edes mahdollisena. Itse kannatan hyvinvointivaltiota tietyin ehdoin, mutten suinkaan monikulttuurisuutta.
Lähetä kommentti